5 kryptovalutor som misslyckades mycket | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Tidigare har det funnits massor av kryptovalutor som har misslyckats på grund av dålig planering eller bedrägliga agendor. Idag finns det mer än 10 000 kryptovalutor på marknaden. Medan vissa vill ersätta användningen av dollar, syftar andra till att göra lån tillgängliga i utvecklingsländer runt om i världen. För säkrare alternativ och större investeringar i kryptovalutor, ta en titt på Bitcoin-eran

Här är en lista över några kryptovalutor som misslyckades hårt efter att ha gjort ett namn på marknaden:

OneCoin blev en del av kryptomarknaden redan 2014. Det var främst känt för bedrägerier och komplikationer som medlemmarna möter på plattformarna. Dess skapare, Ruja Ignatova, som fick namnet CryptoQueen, var värd för många extravaganta händelser över hela världen som en marknadsföringstaktik innan OneCoin introducerades som Bitcoin Killer.

Miljontals investerare befann sig dock mitt i bedrägerier när de upptäckte Ponzi-systemet där deras pengar användes för att betala avkastning till gamla investerare. Detta bedrägliga på 4 miljarder dollar orsakade grundaren att lämna landet 2017. Då hade nyheten om OneCoin kommit på internet och polisen hade utfärdat en arresteringsorder.

BitConnect gjordes tillgängligt för allmänheten 2016 men är idag känt för att vara ett annat bedrägligt mynt. I december 2017 nådde denna kryptovaluta sin topp och blev ett av de mest populära mynten under det året. Men ett par månader senare var det värt jordnötter.

Enligt sin överambitiösa marknadsföring övertygade BitConnect sin publik om avkastning på 0,5 till 1 procent varje dag, tillsammans med ett antal ytterligare incitament. Det blev dock ett pyramidschema. På samma sätt som OneCoin gavs nya investerares avkastning till gamla investerare så att när kryptovalutan mötte sitt slutliga öde förlorade människor alla sina hårt förtjänade pengar.

När BoringCoin lanserades 2014 var dess främsta marknadsföringsteknik att få folk att tro att de inte skulle bli offer för något drama eller hype. Naturligtvis tenderar allt som är problemfritt att locka en publik.

Liksom de flesta misslyckade kryptovalutor stannade BoringCoin inte ens på marknaden i ett år. Idag har myntet faktiskt listats som dött, och många individer ser det som ett skämt eftersom det inte gjorde någon stor skillnad på marknaden. Det finns flera skämt om hur myntet inte överlevde eftersom det var tråkigt.

GetGems grundades av Daniel Peled och kom ut på marknaden som en plattform för sociala meddelanden 2015. Härifrån kunde individer skicka, liksom ta emot, Bitcoin. GEMZ gjorde sitt namn på marknaden genom att uppmuntra användare – den som bjöd in en vän att registrera sig tjänade lite GEMZ på plattformen.

I maj 2017 steg priset på myntet till $ 0,0579. Men strax efter hittade den inte längre vägen till kryptovalutamarknaden. Sammantaget kunde GEMZ sammanställa 1 miljon dollar med hjälp av direktinvesteringar och crowdfunding. Men som alla andra kryptovalutor som nämns i den här artikeln uppfyllde GetGems inte sitt löfte.

Den här artikeln har främst fokuserat på gamla kryptovalutor. NanoHealthCare Token är dock ett relativt nytt mynt som misslyckades hårt. NHCT skapades 2018 i Indien av Manish Ranjan, som var väldigt entusiastisk över att lösa hälsovärldens problem. Huvudsyftet var att använda blockchain så att hinder och hinder relaterade till hälso- och sjukvård, såsom höga priser och datafusk, kunde hanteras.

Men sedan april 2020 har Ranjan inte uppdaterat kryptovalutans Twitter-sida. Dessutom föll webbplatsen av jordens yta. Experter tror att NHCT inte hade tillräckligt med volym för att överleva och placerade den på en lista över kryptovalutor som misslyckades.

[ad_2]

Source link