Altcoins tar ledningen, BTC stannar vid $ 30 000 | Använd TheBitcoin

Altcoins har flyttat högre de senaste timmarna eftersom Bitcoin (BTC) ligger nära 33 000 dollar. Ethereum (ETH), Polkadot (DOT), Cardano (ADA) och Chainlink (LINK) blev de största vinnarna bland topp 10. Decentraland (MANA) registrerade den största vinsten bland de 100 bästa genom att växa så mycket som 36% under det senaste dygnet.

Altcoins överträffar Bitcoin

Det verkar vara en bra tid för altcoins. Medan Bitcoin förblir stabilt nära $ 33 000, registrerar altcoins vinster de senaste timmarna. En del av dem, som vi nämnde tidigare, växer till och med med över 10%.

Låt oss komma ihåg att Bitcoin registrerade en enorm prisökning de senaste månaderna. Den virtuella valutan växte från $ 12.000 till $ 40.000 på kort tid. Under den perioden överträffade BTC alla andra virtuella valutor.

Saker verkar förändras nu när grundläggande blir bättre för altcoins. Mindre mynt och projekt fortsätter med sitt arbete för att erbjuda bättre tjänster och produkter till samhället. Detta kan ses med Polkadot, Chainlink, Cardano och Decentraland.

Icke desto mindre betyder detta inte att Bitcoin-grunderna är svagare. I själva verket fortsätter länder att skriva ut stora mängder pengar ur luften. Dessutom fortsätter stora företag att investera i Bitcoin. De vill inte vara kvar och de köper kontinuerligt BTC.

Dessutom Glassnode rapporterad att Bitcoin ser den största uttömningen av likviditet sedan flera år. Enligt företaget flyttade cirka 270 000 BTC under de senaste 30 dagarna till enheter som betraktades som innehavare. Detta utflöde av medel från börser har gjort det möjligt för Bitcoin att nå en heltidshöjd på över 41.000 $ för några veckor sedan.

Dessutom anses 78% av Bitcoin-utbudet inte vara flytande. Detta innebär att 14,5 miljoner BTC innehas av illikvida enheter, enligt Glassnode. Dessutom förklarar företaget att det också finns ett tydligt samband mellan Bitcoin-likviditet och BTC-marknaden.

Om många Bitcoins är illikvida är det möjligt för en leveranskris att uppstå. Detta kan minska BTC: s försäljningstryck på marknaden. På detta sätt kan priset på BTC säkert ha högre växande möjligheter.

För närvarande har Bitcoin en marknadsvärdering på 616 miljarder dollar och ett pris per mynt nära 32 900 dollar. Andra virtuella valutor som Ethereum, Cardano, Chainlink och Polkadot går högre. Oavsett om vi vet om detta är en ny altcoin bull run måste vi vänta.
Source link