Är Firo (Zcoin) helt motståndskraftig mot 51% attacker nu? – Produktrelease & uppdateringar – Altcoin Buzz

[ad_1]

Firo, den integritetsinriktade blockchain som tidigare kallades Zcoin, upplevde en 51% -attack och tillbringade timmar i ett hashkrig mot angriparen den 18 januari 2021. Enligt Ruben Yap hade angriparen skapat en hemlig kedja, hade förvärvat en enorm mängd hashhastighet och gruvade i hemlighet. Men när angriparen började sälja en enorm mängd FIRO på marknaden verkar det ha lett till en priskrasch och hans kedja exponerades.

Intressant nog är Firo inte den första blockchain som attacker har fallit offer för 51% attack. Blockkedjor som Ethereum Classic och Grin led 51% 2020. Det är dock den enda kedjan efter Dash som har implementerat ChainLocks för att förhindra att 51% attacker återkommer i framtiden.

Medan Ethereum Classic 2020 hade lett till en förlust av ETC värt 5,6 miljoner dollar, attacken mot Firo verkar inte vara ekonomiskt motiverad. Här är anledningen till att det verkar så.

Händelserie
 • Angriparen deponerade ett stort antal FIRO i Binance.
 • Attacker sålde dessa FIRO-mynt för BTC, ETH och USDT.
 • Pengarna drogs sedan tillbaka till en personlig plånbok via 3 unika KYCed-ID.
 • Angriparen rullade sedan tillbaka över 300 kvarter i sin kedja
 • Detta omvandlade hans insättningar (och andra användares insättningar) till Binance. Således vändes FIRO som han sålde tillbaka till honom medan han redan hade dragit tillbaka sina intäkter.
 • Så snart laget fick veta om attacken informerade de alla utbyten för att stänga in insättningar och uttag.
 • Omedelbart efter det laget inaktiverades Lelantus för att förhindra att angriparen anonymiserade sina medel.
 • Blockkedjan omorganiserades till fem block på djupet.
 • Uppdateringar rullades för att låsa angriparens intäkter som uppgår till 867652 FIRO (nästan 7,6% av det totala cirkulerande utbudet av FIRO).

Inom ett par timmar gick det tillbaka till det normala och FIRO-uttag / insättningar på alla börser återupptogs. För närvarande, allt fungerar bra.

Teamet hemsöks dock av några frågor. För det första var källan till angriparens medel inte anonymiserad. För det andra brydde sig inte angriparen om att använda Firos integritetsfunktioner. Dessutom konsoliderade han alla sina intäkter i en enda plånbok där pengarna sedan frystes av laget. Det verkar som om denna attack var avsedd att dämpa Firos rykte snarare än en ekonomisk attack. Ruben skingrade all FUD genom att säga att:

 • Attacken ledde till ingen inflation
 • Detta var inte ett fel i koden eller något protokoll. Men det är karaktären av konsensus om bevis på arbete
 • Hashrate var inte lätt att hyra. Det beror på att Nicehash-gruvarbetaren inte stöder Merkel Tree-protokollet och andra webbplatser inte har tillräcklig hashfrekvens för att leda till detta scenario.
Förluster rapporterade

Hittills är Binance och Indodax de enda två börserna som rapporterade förlusten av medel. Enligt Binance förlorade de 906,771,4373 FIRO och Indodax hävdar en förlust på 82,741,37718628 FIRO.

Kommer utbytena att ersättas?

Börsen förlorades avsevärt av Firo-angriparen. Även om intäkterna från attacken just nu är frusna i angriparens adress, är Firo osäker på om det ska ersätta utbytena eller låta angriparen behålla pengarna. För att avsluta nästa handlingssätt genomförde laget omröstning. Här är de tre alternativen:

1) Medel bör användas för att ersätta utbytena – 76% röster
2) Lås upp angriparens medel och ersätt inte utbytena – 17% röster
3) Behåll angriparens medel men ersätt inte utbytena – 7% röster

Det kommer att bli intressant att ta reda på vilken åtgärd teamet kommer att ta nu.

ChainLocks och hur säkrar de Firo nu?

Innan Firo var Dash den enda blockchain som använde ChainLocks för att mildra risken av 51% attacker. Enligt teamet var 51% -attacken på Firo-blockkedjan endast möjlig eftersom Chainlocks ännu inte hade använts på dess mainnet. Intressant nog var teamet bara några veckor från att distribuera ChainLocks. Inom nästan tio dagar efter attacken implementerades Chainlocks på Firo mainnet.

Vad är en ChainLock?

En ChainLock är ett sekundärt valideringslager och det gör ett nätverk motståndskraftigt mot 51% attack. På Firo-mainnet använder den Long Living Masternode Quorums (LLMQ) masternode-nätverket för att ge nästan omedelbar finalitet av block när de har bekräftats. Dessutom förhindrar ChainLocks ett nätverk från en attack där hårdvaran kan hyras för att få kontroll över mer än 51% av hashgraden.

Hur fungerar Chainlock?

ChainLocks gör Firos masternode-nätverk till kvorum. Dessa kvorum är i grunden en samling av 400 masternoder, flera kvorum kan existera åt gången och varje kvorum varar i 12 timmar. Dessutom återskapas dessa kvorum ständigt. Vid varje block väljs ett kvorum bestämmande. Varje masternodemedlem i kvorumet måste underteckna det första giltiga blocket det ser. Om mer än 60% av medlemmarna undertecknar blocket bekräftas det och ingen omorganisation under denna blockhöjd tillåts. Efter en gång bekräftad blockering med Chainlock kan transaktionen således betraktas som säker. Teamet hävdar att om inte ChainLocks på Firo är inaktiverade, är ytterligare 51% attack omöjligt.

Varför ska en Firo-användare lita på ChainLocks?

Före implementeringen av ChainLocks kan en användare angripa Firo-nätverket genom att vinna 51% av hashfrekvensen. Men med implementeringen på ChainLocks:

 • Angriparen måste först ta över 50% av masternoderna. För att uppnå detta skulle angriparen behöva över 2 000 000 FIRO.
 • Inaktivera ChainLocks.
 • Kontrollera hashfrekvensen för att utföra en 51% -attack.

Kedjelås ger effektivt ett sekundärt skydd och ökar också kostnaden för attacker drastiskt.

FIRO Pris

Under de senaste 14 dagarna tappade FIRO över 34% av sitt pris. Vid tidpunkten för pressen handlas token drygt 4 dollar. Nu när Firo-nätverket har implementerat ChainLocks förväntar vi oss att en positiv prisåtgärd börjar när som helst.

[ad_2]

Source link