Banker i Texas kan förvara kryptovalutor | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Texas-banker med en nationell stadga kan nu förvara kryptovalutor. Enligt till Texas Department of Banking får banker lagra digitala tillgångar för kunder. I meddelandet som publicerades av organisationen förklaras dock att finansinstitut bör följa nödvändiga protokoll för att följa lagen.

Texas Banks kan hålla krypto

Banker i Texas som följer lagen och som har alla nödvändiga säkerhetsprotokoll kan inneha virtuella valutor för kundernas räkning. Enligt meddelandet från Texas Department of Banking är detta inte något nytt. Faktum är att avdelningen förklarar att Texas-statliga banker alltid har erbjudit användarna möjligheten att skydda sina tillgångar.

Även om det finns skillnader i hur kryptovalutor lagras kan banker redan tillhandahålla dessa tjänster till kunder. På detta sätt kan användare överföra virtuella valutor till banker eller till och med tillhandahålla sina privata nycklar till finansiella enheter för att skydda virtuella valutor.

På kryptovalutamarknaden, när en användare håller Bitcoin (BTC) eller andra virtuella valutor, det viktigaste att ta hänsyn till är privata nycklar. Dessa privata nycklar visar vem som har kontroll över virtuella valutor.

När användare handlar virtuella valutor på börser som Coinbase eller Binance, är medlen som hålls på plattformen förvarade för börsen. Istället hanterar vi privata nycklar när vi tar ut medel till en hårdvaruplånbok eller en mjukvaruplånbok som vi kontrollerar.

Det är värt att ta hänsyn till att banker i Texas har ”superparitet” med nationella banker. Det betyder att Texas-banker kan erbjuda samma tjänster som federalt chartrade banker. På detta sätt kan finansinstitut avveckla sin verksamhet där.

Meddelandet som släpptes av Texas Department of Banking lyder som följer:

”Vilka virtuella valutatjänster en bank väljer att erbjuda beror på bankens expertis, riskaptit och affärsmodell. Till exempel kan banken välja att låta kunden behålla direkt kontroll över sin egen virtuella valuta och bara lagra kopior av kundens privata nycklar associerade med den virtuella valutan. ”

Under de senaste månaderna har kryptovalutamarknaden expanderat till mycket snabba priser. El Salvador blev faktiskt det första landet som gjorde Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel. Det betyder att butiker måste acceptera Bitcoin som betalningsmedel för varor och tjänster. Dessutom tillkännagav regeringen planer på att bryta Bitcoin med den energi som Volcanos producerar. Effekten på Bitcoin och kryptomarknaden är definitivt enorm.

Source link

[ad_2]

Source link