Bitcoin Robot

bitcoin-robot

I takt med att bitcoin marknaden har ökat i popularitet bland investerare, så har även användningen av bitcoin robotar ökat i popularitet. En bitcoin robot är programvaror som interagerar med bitcoin börser för att analysera handelsdata och sedan använda denna information för att göra köp- eller säljorder på dina vägnar. Bitcoin robotar agerar på en förutbestämd och förprogrammerad uppsättning regler för att övervaka aktivitet på marknaderna.

En Bitcoin robot kan komma med handelsstrategier redan installerade, men användaren kan också anpassa Bitcoin roboten enligt deras preferenser. Det finns nu många bitcoin handelsrobotar tillgängliga, vissa gratis och andra i utbyte mot en prenumerationsavgift. Ett bra exempel på kostnadsfri Bitcoin robotar är Bitcoin Code och Bitcoin Profit.

🤖Varför använda en Bitcoin Robot?

Kryptovalutamarknaden är känd för att vara otroligt volatil. Det stänger inte hellre någonsin, så man har alltid möjligheten att uföra kryptovaluta trading. Detta kan göra bitcoin och andra kryptovalutor mycket lönsamma när de handlas klokt men ökar också risken för betydande förluster. En bitcoin robot kan både hjälpa till att mildra några av dessa riskfaktorer samt utöra bitcoin mining. Till skillnad från människor kommer bitcoin robotar bara att handla baserat på tillgängliga data och trender, så känslor och impulser elimineras från beslutsprocessen.

Bots kan också fungera dygnet runt, så att användaren kan fortsätta handla även när de sover eller på annat sätt är upptagen. Handelsbots har också fördelen att de kan arbeta snabbare och mer effektivt än en mänsklig handel manuellt. När de anges korrekt kan de analysera data och utföra transaktioner över flera börser och flera kryptovalutor.

🤖För och Nackdelar med en Bitcoin Robot

Om du hittar den rätta bitcoin roboten så kan den helt klart hjälpa dig till framgång, men det finns självfallet även nackdelar med denna typ av robot samt risker som är värt att tänka på innan du börjar använda bitcoin roboten.

Fördelar

✅ De eliminerar känslor.Då bitcoin marknaden svänger så mycket så kan det leda till att daytraders gör impulsiva affärer istället för mer strategiska. Med hjälpen av en bitcoin robot så tas denna risk bort, då den enbart placerar affärer på marknaden enligt den tillgängliga datan samt den förutbestämda parametrarna.

✅ De är väldigt effektiva.Då mänskliga traders enbart kan fokusera på en kryptovalutamarknad åt gången, så kan en bitcoin robot skanna samt analysera ett flertal valutamarknader samtidigt, och på så sätt upptäcka möjligheter som en mänsklig trader skulle kunna missa.

✅ De är otroligt snabba. Snabbheten och hastigheten på att öppna afffärer och ta beslut är en otroligt viktig del av att göra gynnsamma affärer på valutamarknaden. Det kan ta tid för en människa att utföra en handel eller en affär, och detta kan leda till att handel tappar sitt värde, i motsats så kan en bitcoin robot öppna och stänga affärer direkt och ta nytta av alla möjligheter som kan uppstå.

✅ De är aktiva dygnet runt. Även den mest dedikerade bitcoin tradern kan inte sitta framför sin dator hela tiden och bevaka valutamarknaden. En bitcoin robot kan ständigt övervakta denna marknad, både dag och natt.

Nackdelar

❌ En bitcoin robot måste övervakas. Även om en bitcoin robot arbetar självständigt baserat på de premiser du har ställt in den på, så fungerar den inte helt felfritt och du behöver ha en viss tillsyn över bitcoin robotens perimetrar och även ändra dessa om något större sker på marknaden.

❌ Det kan krävas viss erfarenhet och kunskap och valutamarknaden för att kunan arbeta med en bitcoin robot. Då roboten enbart följer de inställningar som du har ställt in, så behöver du själv inneha en viss kunskap och erfarenhet om hur marknaden fungerar för att få maximal nytta av en bitcoin robot.

❌ Det utgör en mindre säkerhetsrisk. Då en bitcoin robot är sammankopplad med en kryptovaluta börs, som alltid är sårbar för hackare, så kan detta leda till att din bitcoin robot kan ta skada av en sådan hackning, inställningarna kan ändras efter en hackning.