CoinGecko avslöjar artistfokuserad plattform ‘NFT Spotlight’

[ad_1]

I ett steg för att fortsätta öka kunskapen om konsten till den bredare kryptosamhället har den ledande oberoende dataggregatorn CoinGecko tillkännagett lanseringen av “NFT Spotlight”, en NFT-plattform som skulle fokusera på kryptokonstnärer.

CoinGecko avslöjas att den nya NFT-strålkastaren syftar till att hantera de långvariga frågorna i konstutrymmet genom att skapa en ny koppling mellan artister och den bredare kryptopubliken. I huvudsak försöker plattformen “demokratisera konstuppskattning.”

Enligt dataaggregatplattformen skulle det arbeta direkt med kryptokonstnärer för att marknadsföra sin konst. Förutom att tillhandahålla en plattform som gör det möjligt för dem att visa upp sin historia och sitt bästa arbete. Sammantaget är ett av plattformens mål att ansluta artister till en bred, varierad publik.

Som CoinGecko säger, ”Om artisten är helt ny för krypto, är NFT Spotlight den valda startplattan för dem att starta sina startutgåvor riktade mot kryptopubliken. Om artisten redan är en krypto-infödd, ger NFT Spotlight fler sätt för dem att ansluta till fler publik. ”

CoinGecko, som i sin Q1 2021-rapport, avslöjade att NFT-marknadspriset nyligen nådde 27,9 miljarder dollar den 1 april 2021, upprepade ytterligare att det nya initiativet skulle fokusera på tre huvudaspekter:

  • Demokratisera konstuppskattning genom att lyfta fram arbetet och historien som ligger bakom den kreativa processen.
  • Hjälp artister att få kontakt med fler publik genom CoinGecko-communityn.
  • Ge konstnärer ett medium för att distribuera konstverk till ett större antal publik, inte bara professionella samlare eller valar.

CoinGeckos grundare och VD TM Lee, via sitt officiella Twitter-konto, uttryckte sin spänning med det nya initiativet. han sa han var glada att göra konst tillgänglig för fler genom ett samarbete med konstnären Sven Eberwein.

CoinGecko samarbetar med Sven Eberwein

CoinGecko tillkännagav Sven Eberwein som den första deltagaren att gå med i dataaggregat NFT Spotlight-projektet. Sven Eberwein är en amerikanskbaserad ny mediekonstnär och digital designmodell vid Tesla.

Noterar att Eberwein är en exceptionell digital konstnär som slår vågor i NFT rymden, CoinGecko uppgav att han hade skapat tre konstverk (NFT) som skildrar en gecko. Legendariska NFT (en av en) auktionerades på NFT-marknaden OpenSea för $ 27,132.10. CoinGecko-användare kunde fånga en av de fem sällsynta och 1000 vanliga NFT: erna med hjälp av plattformens godis.

CoinGecko

På tal om samarbetet med CoinGecko, Sven Eberwein, som också tog till sitt Twitter-konto, sa, “Jag är väldigt glad att jag kunde få det här projektet att leva upp med hela CoinGecko-teamet.”

Han också avslöjas att alla intäkter från auktionen skulle användas för att täcka transaktions- och myntavgifter, medan resten doneras till Mint.af för att stödja NFT-utrymmet ytterligare, samt till grupper i behov utanför kryptorummet med hjälp av The Giving Block.

Det är viktigt att notera att det andra konstnärer för närvarande också gör vågor i NFT-rymden. Beeple har den mest sålda NFT någonsin för sin “Everyday: the First 5000 Days” -bit som såldes för 69 miljoner dollar på Christies auktionshus. Damian Hurst, CryptoPunks, Sorare, bland andra, har också betydande effekter på NFT-utrymme.

NFT Market Cap

Vid tidpunkten för publicering, NFT-tokens Börsvärde var på $21,134,263,570, med en total handelsvolym på $2 319 377 889 under det senaste dygnet.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

Ta reda på mer om NFT-rymden och andra DeFi-uppdateringar på Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link