Crypto.com tar emot EMI-licens (Electronic Money Institution) från MFSA | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Crypto.com blev det första globala kryptovalutaföretaget och plattformen som fick en EMI-licens (Electronic Money Institution) från Malta Financial Services Authority (MFSA). Detta är den första kryptovalutaplattformen som får denna licens, enligt en nyligen släppt officiellt tillkännagivande.

Crypto.Com får EMI-licens på Malta

Crypto.com har fått en ny EMI-licens från Maltas finansiella tillsynsmyndighet. Tack vare den nya licensen kommer företaget att kunna utfärda kort och erbjuda banköverföringar till sina kunder. Huvudmålet är att erbjuda säkra och kompatibla kryptolösningar till kunder runt om i världen.

Enligt Kris Marszalek, grundare och VD för Crypto.com, har de arbetat med tillsynsmyndigheter för att öka antagandet av krypto.

Dessutom sa han:

“Vi är stolta över att leda branschen när det gäller regelefterlevnad, säkerställa konsumenternas säkerhet och skydd i EU och ser fram emot att säkra licenser i alla länder vi är verksamma i.”

Det är också värt att nämna att det inte är första gången Crypto.com får en finansiell licens. Tidigare blev företaget den första kryptoplattformen som fick en klass 3 virtuella finansiella tillgångar (VFA) licens från samma tillsynsmyndighet.

Dessutom, tillbaka 2020, säkerställde Crypto.com en australisk Financial Service License (AFSL). Detta visar företagets ansträngningar att få digitala valutor till länder över hela världen.

Malta är en av de mest kryptovänliga jurisdiktionerna runt om i världen. Ett stort antal kryptoplattformar och företag beslutade att flytta sina kontor till landet och börja erbjuda lösningar till länder i Europeiska unionen.

Regleringsmiljön på Malta har varit mycket kryptovänlig och de finansiella reglerna ger tydlighet och en rättslig ram där företag kan verka. I framtiden kan andra företag också få EMI-licensen på Malta.

[ad_2]

Source link