Cryptocurrency Hard Drive Mining | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Vi har hört att kryptovaluta-hårddiskbrytning har blivit mycket populär de senaste åren. När marknaden börjar gå högre vill investerare köpa ASIC-gruvarbetare och börja bryta digitala tillgångar. Dessa ASIC-gruvarbetare är dock vanligtvis mycket dyra och förbrukar mycket energi.

Gruvdrift med hårddisk är något annorlunda och relativt outforskat på kryptomarknaden. Även om det finns några projekt som försöker erbjuda nya gruvlösningar nådde gruvdrift på hårddisken inte ett stort antal användare.

Vad är Cryptocurrency Mining?

Cryptocurrency mining är en ekonomisk aktivitet som äger rum på den virtuella valutamarknaden på digitala tillgångar med en konsensusalgoritm som heter Proof-of-Work (PoW). Detta gruvprotokoll som för närvarande används av Bitcoin (BTC) eller Litecoin (LTC) förbrukar mycket energi och skyddar också nätverket.

För att bryta både Bitcoin och Litecoin eller andra digitala PoW-tillgångar är det nödvändigt att använda ASIC-gruvarbetare. Vissa digitala PoW-valutor behöver inte ASIC-gruvarbetare utan GPU-gruvdrift, vilket är mindre energiintensivt.

Gruvarbetare löser komplicerade pussel för att hitta ett block med transaktioner. När de gör det behandlar de och bekräftar de transaktioner som ingår i det blocket. På detta sätt bekräftas transaktioner i nätverket och blockchain fortsätter att gå framåt.

Gruvarbetare får betalt för sina tjänster med nya mynt och avgifter som betalas av användaren. När vi behandlar en transaktion med PoW blockchain-nätverk betalar vi en liten avgift. Beroende på vilket nätverk vi använder kommer avgiften att vara högre eller lägre. På Bitcoin-nätverket är avgifterna mycket höga. På Litecoin-nätverket är avgifterna mycket låga.

När en gruvarbetare hittar ett block i Bitcoin-nätverket belönas det med 6,25 BTC + transaktionsavgifter. Med tanke på att gruvdrift i Bitcoin-nätverket verkligen är komplicerat på grund av ett stort antal gruvarbetare samlas deltagare i gruvpooler för att öka sina chanser att bryta ett block.

Det finns dock andra typer av gruv- och konsensusalgoritmer. Proof-of-Stake-nätverk (PoS) kräver inte att användare köper dyra maskiner utan att sätta in mynt på en plånbok och behandla transaktioner och belönas enligt deras insats.

Under de senaste åren har hårddiskbrytning också blivit en alternativ lösning till traditionell gruvdrift. Det är dock ännu inte en vanlig aktivitet.

Vad är hårddiskbrytning?

Hårddiskbrytning är en gruvaktivitet som består av att bryta en digital tillgång med hårddiskar. Några av dessa digitala tillgångar använder en ProC-of-Capacity (PoC) konsensusmekanism för att behandla transaktioner.

Genom poC beräknar gruvarbetare stora datamängder som sparas på användarnas dator. Detta är en billigare gruvmetod jämfört med Proof-of-Work blockchain-nätverk. Energibehovet är minimalt och det finns några digitala tillgångar som redan har implementerat dessa lösningar.

Hårddiskbrytning är fortfarande i början och det kan ta lite tid innan stora projekt släpps ut på marknaden. Faktum är att de flesta kryptoprojekt som använder hårddiskbrytning vanligtvis är begrepp som inte har stora samhällen eller påverkar kryptomarknaden.

Således är hårddiskbrytningsförslaget långt ifrån en av de viktigaste konsensusalgoritmerna som Proof of Work eller Proof of Stake. Detta kan relateras till det faktum att det inte är lika effektivt eller lika lönsamt att använda en hårddisk för gruvutrustning.

För närvarande är potentialen för denna typ av gruvdrift begränsad. Även de som vill hyra sitt lediga utrymme kan hitta bättre priser för att göra andra typer av aktiviteter online. Vi kommer att gå in på detaljerna senare i artikeln.

Således kan hårddiskbrytning så småningom bli ett alternativ till PoW och PoS i framtiden. För att detta ska hända bör projekt som arbetar med denna implementering visa att de är effektiva och att det ekonomiskt sett kan vara en bättre och konkurrenskraftig lösning på PoW och PoS.

Hårddisk gruvutrustning

Vi har hört talas om gruvutrustning och hur de fungerar. De flesta av dem har olika hyllor som tillåter användare att placera sina GPU: er eller ASIC-gruvarbetare. Ju större gruvutrustning du har för din Proof of Work-kryptovaluta, desto större blir din hashfrekvens.

När vi pratar om en gruvrigg måste vi också ta hänsyn till att de gör det lättare för en användare att ventilera maskinerna, skydda dem, få dem att köra, organisera dem, kyla dem och kontrollera dem. Således är det mycket viktigt att använda en gruvrigg för PoW-gruvdrift.

PoS-användare behöver inte ens använda en gruvrigg. Varför? Eftersom de inte behöver utrustning eller maskiner för att hantera transaktioner. Allt görs med en plånbok och mynt som de har deponerat på den.

Men hur är det med gruvriggar för hårddiskar? Det första vi bör veta är att denna typ av gruvprocedur inte är vanlig än. Det är därför det kanske inte finns några hårddiskgruvutrustningar tillgängliga online. Om du har turen att hitta en, kanske du inte ens behöver den om du är en liten eller privat investerare.

Flera användare föredrar att förbättra sina PoW-riggar genom att göra dem hemma eller med sina egna specifikationer. Detta är något som kan vara mer lämpligt för gruvarbetare på hårddiskar som alltid vill ha sina hårddiskar ordnade och skyddade. Ändå, som vi nämnde tidigare, kanske det inte är lätt att hitta gruvarbetare där ute, åtminstone nu.

Fördelar och nackdelar med hårddiskbrytning

Det finns många fördelar och nackdelar med hårddiskbrytning. Detsamma händer med PoW eller PoS blockchain-nätverk och gruvaktiviteter. Det finns positiva och negativa saker med att använda denna konsensusalgoritm.

Även om det finns några fördelar och nackdelar bör vi vänta tills fler kryptovalutor börjar implementera denna typ av konsensusalgor. Hårddiskbrytning bör utvidgas till fler användare och blockchain-nätverk för att vi ska kunna identifiera en större uppsättning fördelar och nackdelar.

I de kommande två avsnitten kan du få detaljerad information om vilka som är hårddiskens fördelar och nackdelar.

Fördelar med hårddiskbrytning

Detta är några av fördelarna med gruvdrift. Beroende på dina behov kan du dock lägga till andra fördelar i listan.

  • Det är billigare än Proof of Work mining
  • Det finns mindre buller än att använda ASIC-gruvarbetare
  • Hårddiskbrytning förbrukar mindre energi
  • Det kan vara ett innovativt sätt att bryta virtuella valutor
  • Det finns mycket potential för denna typ av gruvdrift

Nackdelar med hårddiskbrytning

Dessa är några av nackdelarna med hårddiskbrytning. Som vi redan sa är det alltid viktigt att du analyserar dina positiva och negativa saker om gruvdrift med en hårddisk.

  • Det finns få projekt som arbetar med hårddiskbrytning
  • Den erfarenhet vi har är mycket begränsad
  • Vi känner inte till andra typer av applikationer för denna typ av gruvdrift

Hårddisk gruvmynt

Det finns åtminstone två hårddiskbrytningsmynt tillgängliga på kryptovalutamarknaden. De hade dock inte hype eller positiva kommentarer. Således vet vi inte heller mycket om dessa projekt och hur de kan interagera med andra krypto- och blockchain-lösningar.

I framtiden kan det finnas ett större antal mynt som använder hårddiskbrytning. Allt beror på expansionen av marknaden och den erfarenhet som dessa få projekt har. Huvudfrågan som blockchain-utvecklare bör svara på är om det finns ett behov av att implementera hårddiskbrytning och om det finns fördelar relaterade till det jämfört med de vanligaste konsensusalgoritmerna (PoS och PoW).

Det här är listan över mynt som använder hårddiskbrytning för att driva sin verksamhet.

Sia

Sia är känt för att vara ett decentraliserat blockchain-nätverk som använder underutnyttjat hårddisklagringsutrymme. För att fungera skapade detta blockchain-nätverk Sia Storage Platform för att kunna handla datalagring. På detta sätt kan användare njuta av en fri marknad där de kan betala för lagring för att sätta in information och få den när de behöver den.

siacoin

En av fördelarna med att använda Sia-nätverket är relaterat till de lägre kostnader det har för användarna. Det betyder att det är enklare och billigare för användare att få tillgång till decentraliserade lagringslösningar snarare än att använda centraliserade molnlagringstjänster.

Det är värt att ta hänsyn till att användare har sina privata nycklar. Det betyder att du är den verkliga ägaren av dina medel. Dessutom finns det ingen extern enhet som kan få tillgång till dina data i Sia blockchain-nätverket.

Således, med Sia-projektet, kan användare hyra ut oanvänd hårddiskutrymme. Numera är det tydligt att nätverk och individer kräver mycket utrymme för att lagra ännu större bilder, bättre innehåll, videor och mer. Utöver det kan användare också sälja sitt utrymme om de har lagringsutrymme som inte används.

Med din hårddisk delar du en del av utrymmet du har med andra användare. Detta gör att de kan lagra sina filer på ett decentraliserat och säkert sätt. De som säljer lagringen kan bestämma vilka priser de tar ut för denna hyra.

Nätverket fungerar med Siacon (SC) digitala tillgång som fungerar som ett verktygstoken. Med det kan användare betala för de affärer de gör på denna plattform. Ju större nätverket är, desto större är priset på myntet (eftersom det finns en stor efterfrågan på det).

Brista

Burst är ett kryptovalutaprojekt som påstår sig vara “pionjären för bevis på kapacitet.” Dessutom hävdar de att de är ett miljövänligt blockchain-nätverk jämfört med PoW. Burstcoin-nätverket (BURST) låter dig kommunicera med andra parter (företag eller privatpersoner) för att göra affärer eller till och med skriva kontrakt. Genom denna decentraliserade plattform med öppen källkod kan användare enkelt få tillgång till de tjänster de behöver.

Burstcoin

Som vi nämnde förbrukar Bitcoin och PoW-nätverk stora mängder energi för att fungera. Faktum är att Bitcoin-konsumtionen nådde nivån i ett medelstort land som Finland eller Argentina. Med Burst-nätverket arbetar gruvarbetare med ett bevis på kapacitetskonsensusalgoritm.

Gruvarbetare använder det lediga utrymmet de har på sina hårddiskar för att säkerhetskopiera hela nätverket. Detta gruvprojekt för hårddisk förbrukar mindre än Bitcoin och gör det möjligt för nätverket att fungera korrekt.

Användare kan njuta av ett brett utbud av tjänster som bevis på kapacitet, betalningslösningar, en token som är utformad för att köras på denna plattform, bland annat godtyckliga meddelanden, smart kontraktsimplementering, ett aliasystem och crowd-finansiering.

För närvarande finns det mer än 1,1 miljoner plånböcker och 411 fulla noder som arbetar på detta nätverk. Dessutom har det skapats mer än 733 smarta kontrakt på denna blockchain och 416 tokens distribuerade ovanpå den.

Miniräknare för hårddisk

Innan du börjar med hårddiskbrytning är det nödvändigt att beräkna konsumtion, belöningar och lönsamhet för denna konsensusalgoritm. Detta är dock något som skulle förändras med tiden och enligt dina behov.

Beroende på vilket nätverk du driver skulle lönsamheten och lösningarna vara annorlunda. Till exempel skulle Sia kräva att du erbjuder eller betalar ett pris för utrymme medan Burstcoin skulle belöna användare som delar sitt hårddiskutrymme för att genomföra beviset på kapacitetskonsensusalgoritmen.

Samtidigt beror lönsamheten på hur mycket tillgängligt utrymme du har, hur mycket utrymme du erbjuder till andra och elkostnaderna för att hålla enheten påslagen 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. I framtiden, när nya projekt släpper sina hårddiskbrytningslösningar, kan det också finnas miniräknare för hårddiskbrytning.

Är det lönsamt att göra hårddiskmyntbrytning?

Just nu är de flesta användare på Reddit hävdar att det inte är lönsamt att göra hårddiskbrytning. Detta beror definitivt på många faktorer, men de flesta användare hävdar att det inte ens är värt ansträngningen att börja göra hårddiskbrytning.

I framtiden, med nya projekt som släpps, kan vi hitta bättre lösningar och större lönsamhet. En sak är tydlig, ju större blockchain-communityn är, desto lättare skulle det vara att ta reda på några lösningar för att göra hårddiskbrytning. Allt skulle bero på behoven hos olika blockchain-företag och hur hårddiskbrytning skulle kunna bli ett pålitligt alternativ till bevis på arbete och bevis på stake consensusalgoritmer.

[ad_2]

Source link