Curve and Yearn Tokens skiljer sig åt när CRV-befogenheter inför YFI


DeFi-protokoll Curve och Yearn Finance är kopplade eftersom det ena är starkt beroende av det andra för likviditetsförsörjning och pooler. Respektive tokenpriser är dock för närvarande i ett avvikande tillstånd.

Avvikelsen observerades av Messari-forskaren Mira Christanto, som noterade att de två DeFi-protokollen är kopplade till varandra så när det ena går upp, bör det andra också.

Fallet har faktiskt varit det motsatta, men Curve DAO CRV-token ökade över 325% sedan årets början medan Yearns YFI har gjort mindre än 30% under samma period.

Curve Finance fungerar genom att samla in avkastningar som genereras genom utlåning av säkerheter över andra DeFi-protokoll, såsom Aave, Compound och Yearn Finance. Samtidigt erbjuder det leverantörer en blandning av handelsavgifter plus ränta.

Yearn Finance-användare kommer ihåg att mycket likviditet på protokollet genererades genom Curves yCRV-pooltoken, vilket var mycket efterfrågat när YFI-avkastningen började under DeFi-boom 2020.

Det verkar logiskt att när ett protokoll och token fungerar bra, bör det andra följa.

CRV slår YFI på Token Gains

Curve DAO-token fick en skakig start med den obehöriga utplaceringen den 14 augusti 2020. Den släpptes från den första spiken och förblev platt i fyra månader. Saker tog fart för CRV i mitten av januari när priserna äntligen lyfte upp från golvet på cirka 0,60 dollar och började tränga uppåtoch lägger till 400% till nuvarande priser på drygt $ 3.

Yearn’s YFI-token har faktiskt gjort det motsatta och presterade bra 2020 men har varit relativt platt de senaste tre månaderna. Sedan mitten av januari 2021 har YFI bara lyckats vinna 33% till nuvarande priser, som är cirka $47.035, enligt CoinGecko.

En berättelse om TVL

Säkerhet låst på varje plattform berättar en annan historia. Curves har ökat med 126% under de senaste tre månaderna från knappt 2 miljarder dollar till rekordhöga 4,3 miljarder dollar, enligt DappRadar.

Jämförelsevis har Yearn Finance sett en mycket större likviditetsökning på 400%, som vev från 500 miljoner dollar till rekord 2,5 miljarder dollar under samma period, vilket rapporterats av DappRadar.

Så den stora frågan kvarstår: varför har YFI: s prestationer har varit så svaga som jämförelse? Till skillnad från sina DeFi-bröder har YFI inte gjort en ny ATH i år. Men analytiker ser ett stort drag för Yearn-token som har kallats en “sovande jätte.”

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link