Dåliga erfarenheter av kryptoinvesteringar att lära av | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Alla vill handla krypto eftersom det är så lukrativt. Även om det fortfarande är nytt (bara ungefär ett decennium gammalt) trodde de flesta att det skulle ta slut inom några år, och det har bara blivit starkare.

Därför kanske du vill investera i det nu, men du är inte säker på hur du ska börja. Även om du kanske har hört skräckhistorier om kryptoinvesterare som förlorar allt, är det bara några dåliga upplevelser. Varje marknad har dem. Kommer du ihåg börskraschen 1929? Du kanske inte har varit där, men det står i historikböckerna för att påminna oss om att ingenting är perfekt.

Här är fortfarande de bästa dåliga upplevelserna som de flesta kryptoinvesterare hamnar i och hur du kan undvika den situationen:

 1. Jag är smartare än alla andra, så jag kommer inte göra deras misstag

Även om alla inte kommer att hamna i denna tankegång, gör de flesta människor någon gång. Det är vanligtvis när de börjar, och de har all den nya kunskapen om kryptomarknaden. Du kanske har gjort det bra i matte och gör perfekta poäng i alla dina klasser. Faktum är att du läser upp på marknaden och förstår allt.

Målet är att bli expert, men problemet är att du kanske tror att du är en när det inte finns någon. Många investerare faller i fällan när saker plötsligt klickar och de förstår hur saker görs. Ändå betyder det inte att det inte finns något utrymme för framsteg eftersom det finns!

Handel är inte bara vad du vet; det är psykologiskt. Vem som helst kan lära sig att läsa indikatorer, skapa diagram och mäta marknadscykeln. Du måste dock gå ett steg längre och lära dig begreppen för att prova dem.

Utmaningen med att acceptera någon marknadsstrategi är att de alla är kontraintuitiva för hur en människa tänker. Du kanske vill köpa, köpa, köpa, men bra handlare använder inte den strategin. Att göra det betyder att du kan undvika en viss kryptovaluta eftersom det är nytt eller okänt.

Smarta människor slår ofta sig själva när de handlar eftersom de är motståndskraftiga mot att använda beprövade marknadsstrategier. Du kanske tror att du har kommit fram till den perfekta lösningen, men volatiliteten kommer att göra dig nere. Vi säger inte att du aldrig ska testa något nytt, men du måste lägga in studien och forskningen (indikatorer, diagram och marknadsteori) för att göra det bra.

 1. Gå inte med i en Pump and Dump Group

En pump and dump (PnD) -grupp är en plattform som lovar betydande avkastning utan något inblandat arbete. Många investerare har försökt detta och misslyckats eländigt. Alla vill ha den “snabba lösningen” eftersom det ligger i vår natur att få det vi kan utan mycket ansträngning.

Normalt har dessa PnD: er låga marknadsvärden, så de stöter upp priset snabbt och du tror att du vinner. Du går med i en grupp för att följa deras “samtal” för att få enkla pengar.

Tyvärr händer det sällan. De flesta PnD-grupper fungerar så här:

 • De har många intressenter med mycket kapital.
 • Dessa människor bestämmer vilka mynt som ska pumpas upp.
 • Var och en av dessa människor får en position i krypton innan de pumpar myntet. Det kan ta veckor att göra.
 • När de samlar tillräckligt med mynt flyttar de upp priset långsamt och blir av med de snygga människorna.
 • När de tillkännager myntet för allmänheten har de fått alla sina pengar tillbaka eller mer.
 • Sedan genererar de köpare så att människor köper krypto, men de köper bara vad pumparna vill att de ska.
 • När dessa människor säljer bort allt de lägger in och får en fin bit extra, lämnar de, och ingen hör av dem igen. Du har kvar alla dumpade mynt utan att göra någonting.

Det betyder inte att vissa nya plattformar inte är guldvärdiga. Kontrollera denna kryptoplattform som jag tycker är värd om du vill ha reglerade affärer och säkerhetstoken med stöd.

 1. Att förlora massor av pengar (hela livräddningen, hem, bil, etc.)

Alla kommer att förlora pengar när de handlar eftersom det är en del av spelet. Även marknadsexperter som har gjort det sedan Bitcoin kom ut kommer att förlora pengar.

Det är omöjligt att få rätt för varje samtal, och det kommer att finnas tillfällen där saker bara inte går som du vill. Du måste lära dig att acceptera dessa förluster och fortsätta att gå framåt.

Det finns massor av berättelser om människor som har stor framgång på marknaden och tappat allt senare. Du vill inte bli en av dessa eftersom du kommer att träna bra investeringsstrategier. Du måste dock fortfarande vara disciplinerad i denna riskabla och flyktiga kryptovärld.

Vi säger inte att du inte kommer att förlora mycket pengar för det kan du göra om du investerar mycket. Det finns dock sätt att undvika att förlora så mycket. Du bör till exempel aldrig investera mer än du behöver förlora. Spel inte med ditt livssparande eller din pensionsfond. Se till att du kan täcka alla dina räkningar innan du lägger en cent på kryptomarknaden. På det sättet kan de pengarna betraktas som något att spela med. Förlorar du det, lycka till! Om du vinner har du mer pengar att spela med eller ta bort från plattformen.

Tänk på din favoritlagssport och spelare. De vinner inte varje spel eller spel de spelar. Det beror på nettovinsten, och det är vad du vill se under sex månader eller ett år.

 1. Emotionell handel

Använd inte känslor i handeln. De kommer att vara på toppnivåer. Om du gör en perfekt handel kommer du att känna dig på toppen av världen. Det kan dock leda till att du gör en dålig handel. Därifrån kan du få panik och släppa allt, vilket kan leda till allvarliga förluster.

Slutsats

Gör lite forskning om några av de tidigare kryptoinvesteringar som folk har gjort. På det sättet kan du lära av dem. Dessa tips är också säker på att hjälpa. När du har gjort det och är redo är det en bra idé att gå med INX. Denna handelsplattform kommer att regleras helt, så det är säkrare. Men att handla med någonting kommer med risk, så var försiktig och uppmärksam.

[ad_2]

Source link