ECB arbetar med att lansera den digitala euron – produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz


Digitalisering, särskilt inom finanssektorn, får fart över hela världen. Människor vänder sig till digitala sätt att genomföra transaktioner i motsats till konventionella metoder.

För att inte utelämnas har Europeiska centralbanken (ECB) gjort det avslöjas planerar att lansera den digitala euron. I synnerhet skulle den bara fungera som en digital representation av euron och kommer att utfärdas som en CBDC av ECB.

Intressant är att ECB: s ordförande Christine Lagarde i slutet av förra året frågade allmänheten sina tankar om att upprätta en digital euro. Från det senaste blogginlägget kan vi säkert dra slutsatsen att de mottagna svaren var jakande.

ECB avslöjade att den digitala euron kommer att göra transaktioner enklare och billigare för européer.

Detaljer om den föreslagna digitala euron

Som tidigare nämnts kommer den föreslagna digitala euron endast att vara en digital representation av den konventionella fiat-euron. Det kommer att vara tillgängligt för européer såväl som företag som är villiga att använda det som ett utbytesmedel. ECB påpekade att den föreslagna CBDC inte på något sätt kommer att ersätta sedlar utan tvärtom arbeta för att komplettera dem. Således ge européer tillgång till olika metoder för att genomföra transaktioner och säkerställa ekonomisk integration för alla.

Christine Lagarde bekräftade dessutom detta yttrande och tillade att “euron tillhör européer” och att ECB, som dess förmyndare, kommer att fatta alla beslut som den anser lämpliga för att underlätta dess framsteg. Enligt Lagarde var ECB beredd att “utfärda en digital euro, om behovet skulle uppstå.”

Varför är en digital euro nödvändig?

Digitalisering förändrar världen som vi känner den. Blockchain och kryptovalutautrymmet medför förändringar som aldrig förutspåddes tidigare. För att inte bli kvar, liksom för att motverka effekten av kryptovalutor, har många länder prenumererat på sjösättning en egen CBDC. Europa är inte annorlunda. Enligt ECB finns det flera viktiga skäl till varför en CBDC är nödvändig, några av dem beskrivs nedan.

  • För det första blir det en säkrare, snabbare och enklare metod för att utföra betalningar.
  • Det skulle ge medborgarna flera alternativ när det gäller att genomföra transaktioner.
  • Digitalisering blir en viktig del av att bygga en bättre ekonomi. Den digitala euron kommer att främja digitaliseringen av den europeiska ekonomin.
  • Det skulle koppla centralbankens säkerhet till effektiviteten och flexibiliteten i CBDC.
  • Det skulle också minska beroende av euro fiat. Detta är särskilt viktigt nu på grund av de kontaktlösa policyer som antagits på grund av angrepp från covid-19.
  • Det skulle också främja integritet jämfört med pappers-euron.

Sammanfattningsvis letar ECB bara efter sätt att se till att euron tjänar sina medborgare väl; därmed dess utforskning av fördelarna och riskerna med CBDC.

När är den klar?

Det finns för närvarande inget specificerat datum för lanseringen av den digitala euron. CBDC är i princip fortfarande i beredningsfasen. Enligt ECB pågår för närvarande diskussioner med intressenter och allmänheten som helhet. Ett beslut kommer att fattas helt mot andra kvartalet 2021.

Fabio Panetta, ECB: s styrelseledamot, avslöjade att flera analyser av fördelarna, riskerna och utmaningarna med att lansera den digitala euron har genomförts. Han tillade att “passivitet inte är ett alternativ.”

ECB upprepade också att den digitala euron inte är en form av kryptovaluta. Till skillnad från kryptovaluta skulle den inte drabbas av volatilitetsproblem och skulle ge användarna samma förtroende som pappers-euron.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om den europeiska kryptovalutan och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link