El Salvador till Airdrop $ 30 i Bitcoin till varje medborgare | Använd TheBitcoin

[ad_1]

El Salvador har beslutat att göra en airdrop på $ 30 i Bitcoin (BTC) till alla medborgare i landet. Informationen tillkännagavs av president Nayib Bukele medan han adresserade nationen. Individer som vill få Bitcoin till ett värde av 30 dollar måste ladda ner plånboken “Chivo” på sina smartphones.

El Salvador Airdrops $ 30 i Bitcoin

Varje medborgare i El Salvador kommer nu att kunna få $ 30 i Bitcoin som en del av den nya planen att göra Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel i landet. Salvadoraner kommer att kunna ta emot dessa “gratis” Bitcoin efter att de registrerat sig på tjänstemannen Bitcoin landets plånbok.

Användare måste också dela sina lokala ID-kort (ID) och telefonnummer för att få $ 30 i BTC. Detta är bara en av de första planerna för att utöka användningen av virtuella valutor i landet efter att Bitcoin har gjorts lagligt betalningsmedel.

Utöver det kommer det att finnas en möjlighet för användare att konvertera sina Bitcoin till amerikanska dollar (USD) och vice versa om de vill göra det. Appen stöder både Bitcoin och US-dollar. Dessutom förväntas applikationen fungera var som helst i landet med bara en cellanslutning. Användare skulle inte ens behöva köpa en mobilplan för att få tillgång till applikationen.

För att göra applikationen enklare att använda har de lagt till QR-koder som skulle göra det lättare att skicka och ta emot pengar i BTC. Handlare som vill få en Bitcoin-betalning behöver bara visa en QR-kod med informationen relaterad till betalningen, som sedan skannas av betalaren.

Från och med september kommer Bitcoin att se Bitcoin implementeras som lagligt betalningsmedel. Detta är något som många individer väntade på och skulle vilja se äntligen i aktion. Faktum är att räkningen antogs för några veckor sedan den 9 juni men den skulle genomföras om tre månader.

För närvarande är plånboken inte tillgänglig i App Store eller Play Store. Den skulle göras tillgänglig när räkningen träder i kraft i september. Analytiker vet fortfarande inte vilken inverkan detta kan ha på Bitcoin, på landet och på hela kryptoekosystemet.

När denna artikel skrivs handlas Bitcoin nära 34 200 dollar och den har en marknadsvärdering på 640 miljarder dollar. Detta är bara det första landet som gör Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel.

Source link

[ad_2]

Source link