Elon Musk ger tre skäl till varför Dogecoin är bättre än Bitcoin Använd TheBitcoin

[ad_1]

Elon Musk, VD för Tesla, har gett tre skäl till varför Dogecoin (DOGE) är bättre än Bitcoin (BTC). Under de senaste dagarna har det diskuterats i kryptosamhället om Bitcoins energiförbrukning och Dogecoins effektivitet. Detta kom efter Teslas beslut att stänga av Bitcoin-betalningar för sina bilar.

Elon Musk stöder Dogecoin

I en nyligen tweet publicerad av Elon Musk har han gjort det given tre skäl till varför Dogecoin är bättre än Bitcoin. Bitcoin är världens största kryptovaluta när det gäller marknadsvärde, marknadsinträngning och säkerhet. Dogecoin har dock ökat under de senaste månaderna och nått mycket höga priser.

I denna tweet skrev Elon Musk att Dogecoin påskyndar Bitcoins blocktid med tio gånger, det ökar blockstorleken med tio gånger och det minskar också avgifterna med 100 gånger. Med denna analys försöker han visa att Dogecoin är en mycket bättre lösning än Bitcoin i många olika aspekter.

Det är värt att ta hänsyn till att Bitcoin-transaktionsavgifter är höga. Numera måste användare som vill skicka en BTC-transaktion betala mer än $ 20 för det, vilket är mycket dyrt jämfört med andra digitala valutor som för närvarande finns på marknaden.

Samtidigt kan transaktionen fastna i Mempool i flera dagar, utan att betala standardavgifterna eller avgifterna ovanför marknaden, innan den behandlas av gruvarbetare. Detta händer på grund av Bitcoin är en proof-of-work (PoW) -kryptovaluta som kräver att gruvarbetare behandlar transaktioner.

Dogecoin, trots att det är ett proof-of-work (PoW) nätverk som Bitcoin, är mycket snabbare, billigare och lätt att använda. Icke desto mindre inkluderar några av de största nackdelarna med Dogecoin dess brist på marknadsinträngning och dess brist på säkerhet jämfört med Bitcoin, som är den säkraste krypton i världen.

För några dagar sedan skrev Tesla en anteckning där den förklarade att beslutet att sluta acceptera Bitcoin är relaterat till dess energiförbrukning. Arbetsbevis är en konsensusalgoritm som förbrukar stora mängder energi för att skydda nätverket. På grund av detta har det varit ett stort antal analytiker som förklarar att Bitcoin förbrukar stora mängder grön energi (från förnybara källor).

Faktum är att gruvarbetare måste vara så effektiva som möjligt, vilket driver investeringar i förnybar energi ytterligare för att få energi till ett lägre pris. Elon Musk anser dock att Bitcoin har en negativ inverkan på miljön. Efter att informationen släpptes sjönk priset på Bitcoin under $ 48 000 under en kort tid.

Source link[ad_2]

Source link