Enjin bygger Efinity – ny NFT Blockchain på Polkadot


Enjin, skaparen av ERC – 115 NFT-standarden meddelade sitt beslut att bygga en Polkadot-baserad dedikerad NFT-blockkedja. Märkt Efinity, blockchain möjliggör enkelt användning av NFTs av praktiskt taget alla branscher. Effektivt kommer det att hjälpa till att låsa upp miljarder dollar i den illikvida NFT-världen.

Enjin via en tjänsteman blogginlägg avslöjade att Efinity är utformat på Polkadot-nätverk. Förutom att fungera som en NFT-motorväg i flera kedjor, kommer den att fokusera på att erbjuda bättre skalbarhet för användare i det blomstrande NFT-utrymmet.

Whooping $ 18,9 miljoner insamlade

Enligt tillkännagivandet samlade Enjin, med hjälp av den ledande Crypto-utbytesplattformen Crypto.com, DFG Group och Hashed 18,9 miljoner dollar genom en privat tokenförsäljning för att bygga det nya Blockchain-nätverket. Med stöd från bland annat Hypersphere, BlockTower, Blockchain.com Ventures, Iconium, DeFi Alliance.

Efinity har särskilt beskrivits som en nästa generations blockkedja för NFT. Den kommer att byggas av Parity Technologies för Polkadot. Vidare kommer NFT att användas av nästan alla företag när de väl har lanserats.

På tal om byggandet av Efinity, Maxim Blagov, uttalade VD Enjin i ett uttalande att initiativet skulle påskynda antagandet och tillväxten av en global digital tillgångsekonomi.

Dessutom förklarade han att Efinity är slutresultatet av en teknisk och ideologisk utveckling som kristalliserade genom åren, ända sedan Enjin började utveckla NFT 2017.

Enligt honom är “Efinity, en nästa generations blockkedja, liksom en idé, en rörelse, en vision om en framtid där digitala världar är fria, decentraliserade, öppna och tillgängliga för alla, överallt.”

Varför Enjin valde Polkadot för Efinity

Efinity

I uttalandet avslöjade Blockchain-utvecklingsföretaget varför det valde Polkadot istället för Ethereum för att bygga Efinity. Enligt Enjin är “Polkadot annorlunda.”

Dessutom uppgav det att varje bit av Polkadot-fallskärmen är helt anpassningsbar, vilket gör den till en perfekt plattform för att bygga skalbara, anpassade blockkedjor. Lanseringen av Ethereum 2.0 möjliggör dock bara snabbare transaktioner.

Enjin påpekade vidare att Polkadot inte är byggt för att ersätta Ethereum. Precis som Efinity är byggt för att inte bara komplettera Ethereum NFT utan NFT från alla blockchain.

Caleb Applegate, Enjin COO uppgav att byggandet av den nya Blockchain på Polkadot kommer att göra det möjligt för Enjin att tillhandahålla en tillgänglig, skalbar lösning som ger användare möjlighet att delta i den framväxande NFT ekonomi.

”NFT bör vara för alla. Med tanke på slutanvändaren kommer Efinity att ge en rolig, enkel och tillgänglig upplevelse för alla, säger han.

Stake ENJ för att tjäna EFI

Enjin uppgav att när lanseringen kommer Efinity blockchain också att ha sin egen inbyggda token som heter Efinity Token (EFI). Samt lanseringen kommer att avslöja en ny satsningsfunktion för Enjin Coin-token.

Enjin Coin-innehavare kommer att kunna sätta sin ENJ i noder och tjäna intresse i form av EFI.

Framför allt kommer EFI att vara den första para-token någonsin och vara kompatibel med hela Polkadot och Kusama ekosystem. Enligt Enjin kommer den att användas för att underlätta transaktionsavgifter, rösta i styrelseshändelser. Dessutom kommer det att hjälpa till att upprätthålla likviditeten hos fungibla och icke-fungibla tokens i nätverket.

ENJ Pris

Enligt Coingecko, Enjin Coin (ENJ) är för närvarande den 50: e största kryptovalutan efter marknadsvärde. Dessutom handlade token vid presstid till 2,49 dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link