Förklarade Bitcoin mot vågor | Använd TheBitcoin


Bitcoin (BTC) och Waves (WAVES) är två olika digitala tillgångar och blockchain-nätverk som har revolutionerat många saker i finans- och kryptovalutavärlden. Det finns dock några skillnader mellan Bitcoin vs Waves som är värda att ta itu med.

Medan Bitcoin (BTC) blev ledande när det gäller finansiell decentralisering och tillståndsfria tjänster kunde Waves initiera en revolution av Initial Coin Offerings (ICO). Vi kommer att berätta detta och många andra saker i nästa avsnitt.

Vad är Bitcoin (BTC)?

Bitcoin (BTC) är den första kryptovalutan som släpps. Det skapades redan 2008 och lanserades 2009 under finanskrisen som drabbade världen. Huvudegenskapen hos Bitcoin är att den kunde hantera det dubbla utgiftsproblemet som decentraliserade nätverk står inför.

Sedan det ögonblicket nådde Bitcoin mycket höga prisnivåer. Faktum är att den virtuella valutan kunde överstiga $ 60.000 och antas av institutionella investerare. Under tjurmarknaden som upplevdes 2017 fick privatinvesterare tillgång till den digitala tillgången.

Företag som MicroStrategy, Tesla, MassMutual eller Square har köpt Bitcoin för att få exponering för det. Vissa andra företag som VISA eller PayPal använder redan digitala valutor och blockchain-teknik för att erbjuda bättre tjänster till kunder och användare från hela världen.

Bitcoin tillåter individer att skicka och ta emot pengar var som helst runt om i världen så länge det finns en internetanslutning. Det är första gången pengar kan skickas över gränserna på ett decentraliserat sätt och på bara några minuter.

Intressant: Att köpa Bitcoin (BTC): Enkel nybörjarguide

Dessutom är nätverket mycket säkert tack vare den stora hashfrekvensen som det har. Under de senaste åren har Bitcoin-gruvarbetare investerat i gruvhårdvara för att skydda nätverket och belönas för det.

Vad är Waves (WAVES)?

Waves (WAVES) är ett av de äldsta initiala mynterbjudandena (ICO) på marknaden som lanserades 2016. Detta blockchain-nätverk gör det möjligt för företag och utvecklare att skapa kryptovaluta-tokens. Detta liknar hur Etheruem (ETH) eller Tron (TRX) fungerar.

Det positiva med Waves är relaterat till det faktum att det inte kräver avancerad smart kontraktsprogrammering jämfört med andra blockchain-nätverk. Det är möjligt att helt enkelt skapa tokens med hjälp av skript som sedan körs på Waves blockchain-nätverket.

Utöver det är målet bakom Waves att skapa ett system där manus kan kopplas till tillgångar. Dessa tillgångar kan enkelt överföras till Waves blockchain-nätverk. En annan sak att nämna är relaterat till dess eget decentraliserade börs (DEX). Alla dessa saker gör denna plattform annorlunda jämfört med Bitcoin vs Waves.

Detta var ett av de första projekten som arbetade med ett decentraliserat börs och släppte det till marknaden. Numera är Waves den 78: e största virtuella valutan på marknaden och har en värdering på 1,33 miljarder dollar.

Företaget försökte bli en plattform för att lansera Initial Coin Offerings (ICO). Med tanke på att Waves har sitt eget decentraliserade börs är det möjligt för nya ICO-projekt att få tillgång till likviditet så snart de släpps ut på marknaden.

För att minska skalbarhetsproblemen har projektet dessutom implementerat Waves-NG-protokollet. Detta ökar plattformens prestanda och minskar trängseln i nätverket.

Huvudskillnader mellan Bitcoin och Waves

Bitcoin vs Waves är helt annorlunda. De har olika blockkedjor, mål och samhällen. Således att jämföra Bitcoin vs Waves måste vi tänka på dem om två olika projekt med mål som är helt olika.

Medan Bitcoin försökte ändra sättet på vilket traditionell finansiering fungerar, syftar Waves till att göra det lättare för projekt och företag att lansera tokens i sitt nätverk. Således har det hjälpt hela ekosystemet att växa genom att erbjuda företagslösningar och tjänster.

Bitcoin fungerar på ett blockchain-nätverk som skiljer sig från Waves blockchain. De är separerade och inte sammankopplade. Det är därför du, om du vill använda Waves-nätverket, inte skulle kunna göra det med Bitcoin eller vice versa.

Medan ett stort ekosystem kan byggas ovanpå Waves (ICO, tokens, tillgångar och smarta kontrakt), blir det mycket svårare med Bitcoin. För att göra det med BTC är det nödvändigt att använda olika verktyg som sidokedjor.

Bitcoin släpptes för att decentralisera finansvärlden medan Waves skapades för att hjälpa företag och utvecklare att lansera sina egna tokens och projekt ovanpå sitt nätverk.

Bitcoin vs Waves Metrics

Som Bitcoin vs. Vågor är olika, det finns några mätvärden som visar vissa avvikelser. Låt oss gå in på dem.

När det gäller pris handlas för närvarande Bitcoin runt $ 60 000 medan Waves har ett pris per mynt på $ 12,81. Bitcoins marknadsvärde (antalet mynt multiplicerat med priset) har överträffat 1,11 biljoner dollar. Waves har istället en värdering på 1,34 miljarder dollar.

Det är därför de också har olika positioner på marknaden. Medan Bitcoin är den största kryptovalutan i världen är Waves den 78: e största.

När det gäller prisåtgärder nådde Waves en heltidshöjd under den tjurmarknad som upplevdes 2017. I december slog Waves ett pris på över $ 14. Bitcoin handlades vid den tiden nära 20 000 dollar. Sedan det ögonblicket tredubblade Bitcoin sitt pris medan Waves ligger precis nära sin tidigare rekordhöga nivå (utan att överträffa den från och med idag).

Bitcoin-prisdiagram

Bitcoin vs Waves, i termer av total tillgång, är också olika. Det finns 104 744 554 WAVES medan bara 21 miljoner BTC skulle brytas fram till 2140. Båda virtuella valutorna finns för närvarande i de flesta kryptovalutor.

Men som vi redan kunde förvänta oss accepteras Bitcoin nu på ett större antal platser än Waves. Detta är relaterat till det faktum att Bitcoin har fungerat under en längre tid och att det har antagits av flera företag och individer över hela världen.

Varför är Bitcoin viktigt?

Bitcoin är viktigt eftersom det är den första kryptovaluta i världen som tillåter användare att skicka och ta emot pengar över gränserna på ett decentraliserat och tillståndslöst sätt. Bitcoin blev en av de största virtuella valutorna tack vare det sätt som gör det möjligt för människor och institutioner att äga riktiga pengar.

Individer kan enkelt äga Bitcoin och skydda sina medel från att devalvera valutor. De senaste åren har centralbanker skrivit ut stora summor pengar. Detta har skapat en situation där inflationsförväntningarna går högre.

Högre inflation kan bara vara skadligt för individer och människor som vill spara pengar för sin framtid. Detta händer inte med Bitcoin. Den virtuella valutan kan användas för att undvika att förlora värde. Under de senaste tio åren förlorade en person som hade USD på ett bankkonto utan att få någon inkomst cirka 19% av dess värde.

Om det här var livets besparingar förlorade personen 20% av sitt livsarbete på grund av inflation. En ökning med 2% varje år verkar inte vara “mycket inflation.” Faktum är att ekonomer kommer att säga att detta är en bra nivå eftersom den ligger nära det mål som centralbanken har satt upp.

Detta händer inte med Bitcoin. Även om den virtuella valutan har stora prisfluktuationer på kort tid, registrerade Bitcoin de senaste tio åren massiv tillväxt. Numera, med utbyggnaden av kryptomarknaden till institutioner, är det möjligt att se BTC-priset flytta ännu högre.

Bitcoin är pengar som du verkligen äger

Bitcoin är bokstavligen pengar som du verkligen äger och som ingen regering kan ta bort dig. Banker och regeringar arbetar tillsammans som starka allierade. Politiker använder banker för att tvätta pengar medan människor spåras för att förstå vilka som var deras månatliga utgifter.

Banker står samtidigt till regeringarnas tjänst. När regeringar kräver att banker fryser konton är bankerna alltid redo att göra det. Om vi ​​köper till affären och vi betalar med kredit- eller bankkort kommer inte bara banken att veta allt om oss utan de kommer också att dela vår information med tredje part av olika skäl. Dessutom känner de till vår schema, hur vi lever och vad vi gör.

Med Bitcoin förlorar både banker och politiker makten. Innehavare av Bitcoin (de som äger sina privata nycklar) kan inte förverkas. Deras arbete förblir skyddat av kod och av ett decentraliserat nätverk av gruvarbetare. Detta händer inte med andra digitala tillgångar och med traditionella finansinstitut.

Andra skäl bakom Bitcoins betydelse

Bitcoin är också knappt, delbart, användbart, transportabelt, hållbart och unikt. Alla dessa adjektiv gör Bitcoin överlägsen traditionella fiat-pengar. Med detta sagt är det marknaden som värdesätter dessa saker.

BTC är knappt eftersom det bara kommer att finnas 21 miljoner mynt någonsin. Det är delbart eftersom varje BTC kan delas upp i 100 miljoner satoshier. En person kan enkelt köpa 1 BTC eller 50 000 satoshis. Det är användbart på grund av de skäl som vi nämnde tidigare i inlägget.

Slutligen är den hållbar och unik eftersom BTC inte blir gammal, 1 BTC kommer alltid att vara 1 BTC, och på grund av det faktum att ingen BTC kan fejkas.

Varför är Waves viktigt?

Waves är viktigt eftersom det har gjort det möjligt för flera företag att släppa tokens och andra projekt ovanpå sitt nätverk. Det mest populära fallet är det som är relaterat till WhopperCoin. Detta var en kryptovaluta som lanserades ovanpå Waves blockchain-nätverket av Burger King i Ryssland.

Målet var att belöna kunder som köpte på Burger King. För varje Whopper som köps på Burger King skulle köpare få 1 WhopperCoin. Detta var dock en del av expansionen av ICO-marknaden 2017.

I början mottogs den virtuella valutan (WhopperCoin) väl. Senare bleknade intresset för det och det slutade försvinna från marknaden.

Hamburguer

Waves arbetar nu för att hjälpa marknaden att bli effektivare när det hanterar smarta kontrakt. Låt oss inte glömma att Waves är en konkurrent till Ethereum, den näst största virtuella valutan i världen.

Detta blockchain-nätverk kan så småningom användas för att hjälpa Ethereum att skala, erbjuda bättre tjänster till användare och köra nya projekt som det som skapats av Burger King. Även om framtiden är osäker verkar det ha varit något intresse för Waves de senaste veckorna.

Bitcoin vs Waves utmaningar

Bitcoin vs Waves har båda utmaningarna på kryptovalutamarknaden. Även om de har varit verksamma i flera år nu är de säkert långt ifrån några utmaningar. Dessa utmaningar är faktiskt mycket viktiga för dem att hålla sig aktiva och vid liv.

Bitcoin utmaningar

Bitcoin står nu inför skalbarhetsproblem. Även om Lightning Network (LN) expanderar, bör det nå ett större antal användare. Detta tar längre tid än väntat och det hjälper inte BTC när det gäller adoption.

Samtidigt finns det fortfarande några regleringsfrågor kring Bitcoin. Regeringar försöker bättre förstå hur man reglerar Bitcoin utan att skada innovation. Ändå är detta inte klart och de har ännu inte ett klart svar på det problemet.

Bitcoin är också mindre privat än andra blockchain-nätverk som Monero (XMR). Det förblir dock mer privat än betalkort eller kreditkort som innehåller all vår information. Naturligtvis finns det andra utmaningar som dyra och långsamma transaktioner. Detta bör också lösas med utbyggnaden av LN.

Waves utmaningar

Waves har också några utmaningar att ta itu med. Till exempel har det skett en snabb expansion av alternativa nätverk för att starta och driva digitala valutor och projekt. Några av dessa nätverk inkluderar bland annat Cardano (ADA), Tron (TRX), EOS (EOS) och Binance Smart Chain (BSC).

Om Waves vill förbli ledande på marknaden bör fler projekt börja arbeta med Waves och omfamna det som ett användbart nätverk. Ändå verkar det ta längre tid än vanligt. Utan en ökning av antalet användare och användningsfall riskerar Waves att falla under de 100 digitala valutorna på marknaden.

Numera bör Waves visa att det fortfarande är ett av de mest effektiva blockchain-nätverken och att det är redo att erbjuda bättre tjänster än sina konkurrenter.Source link