Förstå Litecoin-överföringstider | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Litecoin-överföringstiderna är vanligtvis mycket snabba och kräver inte att du kontrollerar om transaktionen har bearbetats eller inte. Faktum är att transaktionshastigheter i Litecoin-nätverket är mycket snabba och en av de viktigaste funktionerna i Litecoin. Medan Bitcoin kan användas för att skicka och ta emot transaktioner från hela världen, kan Litecoin göra det snabbare och mer effektivt.

Under perioder av trängsel i Bitcoin-nätverket blir Ethereum (ETH) en användbar valuta för att skicka och ta emot transaktioner. Emellertid har Ethereum också påverkats av skalbarhetsfrågor under de senaste åren. Litecoin-överföringstider blir en mycket viktig tillgång relaterad till LTC.

Vad är Litecoin?

Litecoin är en av de äldsta kryptovalutorna på marknaden. Det skapades av Charlie Lee, en tidigare Google-anställd som redan använde Bitcoin och ville skapa en alternativ virtuell valuta som skulle vara snabbare och billigare att använda.

Litecoin expanderade under det senaste decenniet som en kryptovaluta för att bearbeta överföringar och för att hjälpa Bitcoin testa nya funktioner. Faktum är att Litecoin är känt över hela världen för att vara silver till Bitcoins guld.

Denna virtuella valuta liknar mycket Bitcoin och den delar många saker med kungen av de virtuella valutorna. För det första är Bitcoin och Litecoin mynt som har en PoW-konsensusalgoritm. Det innebär att transaktioner bearbetas av gruvarbetare som driver specialiserad hårdvara och hjälper nätverket att förbli säkert.

Även om Bitcoin-block hittas i genomsnitt var tionde minut, tar Litecoin-block 2,5 minuter att bryta. Belöningarna per block är också lika på båda dessa nätverk. För närvarande belönas 6,25 BTC till gruvarbetare i vart och ett av blocken, medan 12,5 LTC belönas till LTC-gruvarbetare varje gång de hittar ett block.

Litecoin förväntas dock följa samma väg som Bitcoin genom att minska belöningarna till gruvarbetare med 50% vart fjärde år. Med tanke på att LTC lanserades senare än BTC är det tre år efter när det gäller gruvbelöningar.

Litecoin-överföringstider är också relaterade till hur snabbt block behandlas. Nätverket är inte överbelastat, block behandlas mycket snabbt och transaktionsavgifter märks knappt. På detta sätt kan individer behandla LTC-överföringar för så låga som 0,01 USD per överföring. Det är därför som Litecoin-överföringstiderna är så viktiga och värda att analysera.

Det kommer också att finnas 84 miljoner LTC. Detta är fyra gånger mer än antalet BTC som förväntas någonsin brytas ut. Litecoin-överföringstiderna är inte i grunden fyra gånger snabbare än Bitcoin-överföringar utan också billigare. Vi kommer att gå in på dessa detaljer i den här artikeln.

Om vi ​​nu tänker på LTC: s pris ser vi att du kan köp Litecoin token för $ 127 vardera. Samtidigt har den i skrivande stund en marknadsvärdering på 8,51 miljarder dollar.

Litecoin överföringstider

Som vi nämnde tidigare är Litecoin-överföringstiderna snabba och avgifterna per transaktion är också mycket låga. Detta kan ses i hur snabba block behandlas i Litecoin-nätverket. Enligt uppgifter försedd av BitInfoCharts har den genomsnittliga Litecoin-blocktiden de senaste tre åren fluktuerat mellan 2,32 och 2,81 minuter per block. Överföringar som bara krävde en bekräftelse bearbetades på mindre än tre minuter, medan överföringar som krävde 3 bekräftelser bearbetades på mindre än 9 minuter.

Dessutom är Litecoin-block inte fulla som i Bitcoin-nätverket. Användare kan hantera transaktioner utan att vara oroliga för att inte behandlas i tid. Faktum är att Litecoin-överföringstiderna också är så snabba eftersom de kan behandla fyra gånger så många transaktioner som Bitcoin-nätverket.

Det är uppenbart att Litecoin inte är lika överbelastad som Bitcoin eller Ethereum på grund av att det inte har ett helt ekosystem byggt ovanpå det. Icke desto mindre kan Litecoin fortfarande bearbeta tio gånger så många transaktioner som nu för att dess block ska komma nära en gräns.

Litecoin bearbetar numera mer än 110 000 transaktioner per dag, enligt uppgifter från Statista.com. Detta visar att den virtuella valutan är mycket användbar för användare som vill undvika för mycket för sina överföringar och vänta längre än vad de borde för att deras medel ska nå en annan person eller ett företag.

Litecoins överföringstider är den viktigaste försäljningsargumenten för denna virtuella valuta tillsammans med dess avgifter. Avgifterna är också mycket låga, och vi kommer att diskutera det i följande avsnitt. Det skulle vara intressant att se hur Litecoin-projektet kommer att utvecklas i framtiden.

Kommer ekosystemet att växa utöver transaktioner för att betala för varor och tjänster? Skulle Litecoin användas för att driva decentraliserade finansieringslösningar (DeFi)? Svaret på dessa frågor skulle låta oss förstå vad Litecoin har att erbjuda och hur det skulle göra det möjligt för användare att få tillgång till några av de bästa lösningarna på kryptomarknaden.

Litecoin-avgifter

Låt oss nu fokusera på Litecoin-avgifter efter att ha pratat om Litecoin-överföringstider. Detta är också ett av huvudämnena och fördelarna med den virtuella LTC-valutan. Användare som kommer till kryptomarknaden letar efter säkra, etablerade och pålitliga digitala tillgångar med snabba transaktionstider och låga avgifter. Litecoin är ett tydligt exempel på denna typ av virtuell valuta.

I bilden nedan har vi ett diagram med Litecoin-transaktionsavgifter för de senaste tre månaderna.

Detta visar att den genomsnittliga LTC-överföringen fluktuerade mellan $ 0,0195 och $ 0,0942 under högtider. Detta är mycket användbart för användare som vill skicka snabba och billiga överföringar över hela världen.

Litecoin genomsnittliga transaktionsavgift Litecoin överföringstider

I stället för att använda Bitcoin (BTC) eller Ethereum (ETH) kan innehavare av Litecoin skicka och ta emot pengar var som helst runt om i världen för bara 0,02 dollar. Det är verkligen en av de bästa sakerna med denna virtuella valuta.

Men saker blir ännu tydligare jämfört med andra blockchain-nätverk som BTC och ETH. Låt oss titta närmare på dessa diagram. Dessa är Bitcoin-transaktionsavgifter jämfört med Litecoin-transaktionsavgifter. Som du kan se är LTC-avgifter nära noll jämfört med Bitcoin.

Detta visar hur billiga Litecoin-överföringar är jämfört med den största virtuella valutan i världen.

Litecoins genomsnittliga transaktionsavgiftshistoriska diagram vs Bitcoin

Litecoin vill dock inte konkurrera med Bitcoin. Faktum är att Bitcoin fungerar som ett annat lager för BTC-användare som vill hantera snabba överföringar och med låga avgifter. Litecoins överföringstider och avgifter är de bästa tillgångarna i denna virtuella valuta, och Litecoin-utvecklare vill hjälpa Bitcoin. Faktum är att flera Litecoin-utvecklare också är Bitcoin-utvecklare.

Låt oss nu lägga till Ethereum i diagrammet och jämföra avgifterna mellan Bitcoin, Ethereum och Litecoin.

Bitcoin Ethereum Litecoin Genomsnitt Transaktionsavgifts historiskt diagram

Som visas i diagrammet är Litecoin-avgifterna också nära noll jämfört med både BTC och ETH. Men när vi kommer tillbaka till föregående avsnitt måste vi också förstå att Litecoin inte har den aktiva gemenskapen som både Bitcoin och Ethereum har. Det är därför som Bitcoin- och Ethereum-avgifter och transaktionstider är högre än Litecoin.

Litecoin Användningsfall

Litecoin har helt klart olika användningsfall jämfört med Bitcoin eller Ethereum. Litecoin är ett blockchain-nätverk som hjälper användare att hantera överföringar och betala för varor och tjänster. Det fungerar dock inte som en digital tillgång för att driva decentraliserad finansiering (DeFi) på grund av bristen på komplexa smarta kontrakt.

Icke desto mindre arbetar Litecoin-utvecklare för närvarande för att göra det mer privat än Bitcoin och Ethereum. Numera har dessa tre virtuella valutor offentliga blockchains. Det betyder att alla kan söka efter information om specifika plånböcker eller transaktioner.

När det gäller sekretess är detta inte perfekt. Det är därför Litecoin arbetar för att genomföra konfidentiella transaktioner genom MimbleWimble. Målet är att göra LTC fungibelt och minska beroendet av offentliga blockchain-nätverk.

De flesta av de transaktioner som behandlas i Litecoin-nätverket kommer från användare som överför pengar eller som helt enkelt vill betala för varor och tjänster. I vissa fall fungerar LTC som en bryggvaluta.

Detta fungerar enligt följande. En kryptoanvändare vill överföra Bitcoin eller Ethereum från utbyte A till utbyte B. I stället för att betala stora avgifter och väntetider för att få sin transaktion behandlad, köper de LTC för att skicka pengarna. På detta sätt tar överföringen bara några minuter från utbyte A till utbyte B och avgifterna är nära noll.

Således hjälper Litecoin också två av de största virtuella valutorna att minska trängseln och undvika att ha större avgifter och längre transaktionstider. Ändå är det viktigt för Litecoin att också gå vidare genom att utöka användningsfallet. Decentraliserad ekonomi och konfidentiella transaktioner är bara några exempel på hur LTC kan nå ett större antal användare på marknaden.

Är Litecoin Mining lönsamt?

Med så låga avgifter och inga fullständiga block är en av frågorna vi ibland hör relaterade till Litecoins gruvlönsamhet. Litecoin-överföringstider är också relaterade till gruvarbetare som skyddar nätverket och gör det möjligt för Litecoin att vara ett av de säkraste nätverken i världen.

Under 2020 blev Bitcoin-gruvdrift mycket lönsamt för användare och gruvarbetare. Det är värt att nämna att det är nödvändigt att använda ASIC-gruvarbetare för att bryta Litecoin. Det är så konkurrenskraftigt att bryta Litecoin nuförtiden att gruvarbetare behöver specialiserad hårdvara.

För att öka lönsamheten för Litecoin-gruvdrift är det också möjligt att slå samman gruvdrift. Det innebär att utan att minska effektiviteten vid gruvdrift är det också möjligt att bryta Dogecoin (DOGE) samtidigt. Sammanlagd gruvdrift är en vanlig sak i gruvindustrin.

I Bitcoin-nätverket kan till exempel Bitcoin-gruvarbetare slå samman gruvdrift med RSK. Detta är en mycket vanlig praxis som Litecoin-användare också kan använda för att göra gruvaktiviteter mer lönsamma. Detta har dock ingen tydlig inverkan på Litecoins överföringstider.

Vissa mindre gruvarbetare som vill ha tillgång till Litecoin-gruvdrift kan också göra det med GPU: er. Detta är dock inte lika lönsamt som med traditionella ASIC-gruvarbetare, som är mycket effektiva och dedikerade till denna uppgift.

Dessutom har tillgång till billig el också en viktig sak för dem som vill göra Lincolns gruvdrift mer lönsamt. Detta är dock inte det viktigaste. Det finns vissa länder som har låga elpriser, och det gör Litecoin-gruvdriften mer effektiv.

Att använda förnybara energikällor är också ett bra sätt att minska kostnaderna (el) och förbättra Litecoins gruvfunktioner. Detta är något som kan implementeras i både Bitcoin (BTC) eller Litecoin-gruvdrift. Under de senaste åren har flera Bitcoin-gruvarbetare investerat i sina egna förnybara energikällor som solpaneler.

Litecoin överföringstider i framtiden

Litecoin-överföringstider i framtiden förväntas vara lika snabba som nu, eller ännu snabbare. Lightning Network kan också expandera för Litecoin också och göra det möjligt för användare att skicka och ta emot LTC-mynt för mindre pengar än nu och snabbare även än de nuvarande Litecoin-överföringstiderna.

Detta visar att Litecoin-communityn är glada över framtiden för den virtuella valutan. Dessutom skulle Litecoin-överföringstiderna bli effektivare eftersom de också kan hantera större överföringar. När priset på LTC växer är varje LTC värt mer och större överföringar kräver färre LTC-mynt. Det betyder att det är möjligt för nätverket att använda de nuvarande Litecoin-överföringstiderna och bearbeta ännu större och mer värdefulla överföringar.

Allt beror också på hur ekosystemet utvecklas. En 10x tillväxt när det gäller transaktioner är mycket möjligt för kryptonätverk. Det är faktiskt en mycket stor möjlighet att se Litecoin nå detta mål om ekosystemet expanderar när det gäller DeFi eller andra förslag som kan göra LTC mer användbart för individer.

Låt oss inte glömma att Litecoin-överföringstiderna också är så snabba eftersom nätverket huvudsakligen används som en sidokedja till Bitcoin och Ethereum för användare som vill bearbeta snabba och billiga transaktioner. Ändå gör de användare och investerare som vill interagera med smarta kontrakt eller har tillgång till DeFi-lösningar genom BTC och ETH.

[ad_2]

Source link