Goldman Sachs vill lansera Crypto Custody Option – Produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz


Cryptocurrency-utrymmet har uppskattats ha kapacitet att helt revolutionera finansbranschen som vi känner den. Med detta i åtanke går fler och mer traditionella finansinstitut mot att erbjuda en form av kryptobaserad tjänst.

Den världsberömda bankjätten Goldman Sachs har gått med i listan över konventionella bankinstitut som vill ta sig in i kryptovalutautrymmet. En källa som talade med Coindesk avslöjade att den amerikanska bankinstitutionen nyligen publicerade en begäran om information (RFI). RFI var inriktad på att undersöka möjligheten att erbjuda kryptoinnehavaralternativ av banken. Banken distribuerade enligt uppgift sin RFI 2020 till minst en toppspelare i kryptovärlden.

Före Goldman Sachs RFI utfärdade också den populära finansinstitutet JPMorgan en RFI med fokus på att undersöka digitala depåalternativ. Goldman Sachs-källan avslöjade vidare att företaget “i stor utsträckning utforskar digital vårdnad och beslutar vad nästa steg är.” Källan tillade att RFI är en del av “en bred digital strategi.”

U.S. OCC och Goldman Sachs Crypto Custody Decision

Förenta staterna har varit fientliga mot kryptorummet tidigare. Det verkar dock som om landet vill ändra denna berättelse. I början av denna månad började United States Office of the Comptroller of the Currency (U.S. OCC) godkänd stablecoin-användning av banker för att genomföra betalningstransaktioner.

Enligt insiderinformation är detta drag av den amerikanska OCC den enda motivationen bakom Goldman Sachs senaste beslut om kryptoförvar.

Ännu mer fantastiskt är det senaste villkorligt godkännande erhållen av San-Francisco-baserade företaget Anchorage från U.S. OCC. Detta godkännande gör kryptoföretaget till den första federala godkända kryptovalutabanken någonsin, vilket gör kryptoföretaget till en juridiskt erkänd och fullt “kvalificerad depå.”

På tal om tillkännagivandet avslöjade Anchorage-president Diogo Mónica att godkännandet är ett stort steg för hela kryptoindustrin. Han tillade att detta drag kommer att driva fler institutionella skådespelare in i kryptorummet.

Enligt Mónica vill JPMorgan, Goldman Sachs och Citigroup alla erbjuda kryptotjänster. Dessa banker utgör tre av de fem största bankerna i USA.

Kryptoutrymmet börjar få den uppmärksamhet det verkligen förtjänar. Kryptoutrymmet ser fler och fler institutionella investerare. Några av dem inkluderar MicroStrategy, Guggenheim Foundation, Gråskalainvesteringaroch Fyrkant.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

Ta reda på mer om kryptovalutan och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link