Hur kryptovalutaplånböcker löser problem med att säkra och kontrollera digitala tillgångar | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Världen av traditionell ekonomi har otaliga flaskhalsar och proppar som förhindrar effektiv drift. För att lösa problemet har industrin börjat kodifiera vissa aspekter av förtroende, till exempel transaktionens slutgiltighet. På grund av decentralisering kan ingen regering eller individ nu styra, censurera eller ändra dina transaktioner när de har slutförts.

Blockchain möjliggör decentralisering av ekonomi

Några sår som har lämnats till fester i flera år inkluderar:

 • Centraliserade och predatoriska låntagningspraxis
 • Konstgjord inflation kontrollerad av centralbanker
 • Begränsad tillgång till företagsfinansiering
 • Svårigheter att få mikrolån

Cryptocurrency, blockchain och fintech-projekt har tagit ställning för att utrota de underliggande ineffektiviteterna med hjälp av Distribuerad Ledger Technology (DLT), som ligger till grund för blockchain-nätverk som Bitcoin Network och Ethereum. Dessa nätverk är säkrade med värdet av deras respektive valutor, bitcoin och eter, även känd som ‘kryptovalutor’.

Prefixet “crypto–” betyder att valutan är rotad och skyddad genom kryptografi. Kryptografi använder chiffer – ett sätt att ordna om siffror och bokstäver så att de kan tolkas, men bara om du har en “dekrypteringsnyckel.” Genom att använda kryptografi och kodande blockchain-nätverk så att transaktioner i princip inte kan återföras (med undantag för några undantag, allmänt kända som privata kedjor och några utvecklingsfel.)

Ovillkorlig tillgång till marknadsmöjligheter

Blockchain har också erbjudit företagare chansen att starta otaliga nya företag. Några av dessa satsningar, som CryptoKitties, har drivit kuvertet för utvecklingsteam att påskynda sina svar på skalbarhetsfrågan, medan andra, som SALT Lending, har förändrat sättet att hantera utlåning på.

Icke-traditionella affärsmetoder har vänt finansiella tjänster och bankföretag på huvudet. Överföring, handlingen att skicka pengar från ett land till ett annat, var bara ett exempel på hur ekonomin stördes.

När exempelvis migrerande arbetare i Thailand och Myanmar förlorade så mycket som en tredjedel av sin inkomst till finansiella depåavgifter, utvecklade Everex.io en gränsöverskridande remitteringsplattform med låga till inga avgifter.

Andra blockchain-företag har arbetat för att kodifiera traditionella juridiska kontrakt. Utlåning, juridiska tjänster och remitteringar är tre tjänster som är enormt ineffektiva i det gamla världens finansiella system. DeFi, eller decentraliserad finansiering, har lindrat många av dessa inträdeshinder. Som ett resultat uppför unga företagare nya företag i en oöverträffad takt.

Själv vårdnad

Självhäftning innebär att ingen annan har tillgång till dina pengar. Du äger de ‘privata nycklarna’ som styr din förmåga att skicka pengar från ditt blockchain-plånbokskonto. Vissa entusiaster uppskattar säkerheten för hårdvaruplånböcker och säger att det är nästan omöjligt att bryta igenom den säkerhetsnivån, och liknar hårdvaruprodukterna “kalla plånböcker” med Fort Knox, där en stor del av världens guld sitter.

Med egenhänsyn, kryptoplånhållare kan handla fritt, skicka sina pengar när och var de vill. Eftersom det har förekommit exempel som Mt. Gox hackade 2014, där privata nycklar innehades av en central part, i det här fallet, en bitcoin-utbyte. Som ett resultat av att informationen förvaras på en plats, över 850 000 BTC stal.

I moderna termer motsvarar det 43 miljarder dollar – till en växelkurs på 50 934 dollar per BTC. Förståeligt nog har kryptovalutaanvändare blivit försiktiga med att andra behåller sina privata nycklar. Det är som att ha en digital värdeskåp som bara du kan ha nyckeln till och sedan ge den till någon annan. Inte lådan, bara nyckeln, för lådan flyter någonstans i cyberspace.

Oberoende från tredje part, till exempel banker, var bland grundläggande direktiven för bitcoin, världens första kryptovaluta. Vissa företag har behållit denna vision, medan andra har tillåtit kunder att överföra sina vårdnadsrättigheter för att få sina tillgångar förvaltade under vård av en professionell.

Plånböcker som inte är vårdnadshavare som en grund för decentralisering

Icke-depåplånböcker existerar i huvudsak utan någon godtycklig tredje part, såsom en bank, som kan ge övervakning av tillgångarna inom och påverka någon form av förändring på plånboken. Eftersom dessa plånböcker endast kontrolleras av skaparen kan praktiskt taget ingen form av exploatering, såsom frysning av tillgångar, bankrån eller cyberattacker, äventyra medel.

Plånböcker som inte är vårdnadshavare ger också en nivå av autonomi och censurmotstånd som inte tidigare har varit tillgängligt för konsumenterna utan riskerna med kontanttransaktioner.

Några företag har dykt upp under de senaste åren som kastar ner handsken och erbjuder plånböcker som inte är vårdnadshavare till kunder. Funktioner som användare ofta letar efter inkluderar:

  • Användarvänlighet – de flesta användare ser plånböcker som deras förmåga att lagra flera kryptovalutor i en plånbok,
 • Samlar inte in personlig identifierbar information (PII) om användare – användare är försiktiga med att ge bort all information som kan användas för att räkna ut deras identitet,
 • Fri från tredje parts inflytande (icke-vårdnad),
 • Godkända säkerhetsgranskningar från tredje part och andra verifieringar,
 • Kunna se USD eller annat fiatvalutapaketat värde på deras kryptoinnehav,
 • Ger tillgång till handel, direkt möjlighet att investera, kryptoanalys och decentraliserad tillgångshandel i appen.

Ostoppbar plånbok, utvecklad av Horizontal Systems, är en av få kryptovalutaplånböcker som markerar alla dessa rutor och fick också en ren hälsobesked från CertiK-säkerhet. De implementera tillförlitlig kommunikation för de flesta stora blockkedjor samt sekretessmynt som Zcash och Rusa.

Sammantaget stimulerade den nya decentraliseringsvärlden framväxten av nya plånböcker som lagrar tillgångar på ett säkert sätt och inte behöver någon hjälp från tredje part, till exempel banker eller regeringen. För att garantera säkerheten för dina tillgångar och integriteten för dina data, gör alltid din egen forskning och läs dokumentation från utvecklare.

[ad_2]

Source link