Hype-montering för Uniswap v3, här kan du förvänta dig


Decentraliserade börser har ökat exponentiellt när det gäller användning och antagande under det senaste året så de måste fortsätta att förnya. Uniswap är för närvarande den mest populära och uppgraderingen av version tre (v3) är mycket förväntad. Här är vad du kan förvänta dig.

I skrivande stund fanns det fortfarande inget officiellt lanseringsdatum för Uniswap v3, men det kommer inte att vara långt borta, och många branschobservatörer har uppskattat någon gång under andra eller tredje kvartalet i år.

Det har spekulerats mycket i vad som faktiskt kommer att ligga under huven på den senaste versionen av världens mest populära DEX, så här är några av dessa tankar.

Lager 2-skalning

Lager 2-skalning för Ethereum kommer utan tvekan att vara den största förändringen av Uniswap. För närvarande är det smärtsamt för alla utom valarna att utföra symbolbyten på DEX i sin ursprungliga form, med genomsnittliga bensinpriser som ligger runt $ 11, enligt bitinfocharts.com.

Den specifika L2-tekniken som används är fortfarande föremål för rykten, men det kommer sannolikt att vara zk-Rollups, vilket tar bort mycket av arbetet från rotkedjan, vilket leder till snabbare och billigare transaktioner. Det finns ett antal befintliga alternativ för denna L2-lösning, som Optimism, vilket är testas för närvarande på DeFi-protokollet Synthetix. Plasma är ett annat L2-alternativ och det används i OMG-nätverket.

Mer likviditetsbrytning

Ingenting lockar likviditet bättre än pooler med hög avkastning, och det är troligt att Uniswap kommer att inkludera ett par nya med lanseringen av v3. Detta kommer att ha en dubbelt effekt av att belöna UNI-tokeninnehavare och öka likviditeten på plattformen.

När Uniswap lanserades med sina fyra UNI-jordbruks ETH-pooler i september ökade likviditeten till 3 miljarder dollar. Enligt den har den för närvarande återgått till dessa nivåer Defipulse, efter att ha förlorat det mesta, så det är självklart att Uniswap vill behålla denna säkerhetslåsning i stället för att gå till rivaliserande SushiSwap. Nya UNI-jordbrukspooler skulle vara den naturliga lösningen.

Förbättrad UX

För att få större övergripande användning måste plattformar göra det lättare för slutanvändare. För tillfället är Uniswap lite klumpig att använda med plånböcker som behöver ansluta, transaktioner som behöver extra bekräftelser och justeringar av gaspris och glidningstolerans.

Ett kraftigt förbättrat användargränssnitt och erfarenhet kommer att automatisera många av dessa saker, vilket gör det lättare för slutanvändaren som inte är tekniskt inställd. En infödd Uniswap-plånbok kan också finnas på korten för att lindra behovet av att länka till tredjepartsplånböcker.

Mycket av detta är bara spekulation just nu, men Uniswap måste öka för att behålla sin position som den mest populära DEX, så v3 måste definitivt leva upp till hype.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link