Indiska regeringsförteckningar förbjuder kryptovaluta – kryptovalutareglering – Altcoin Buzz

[ad_1]

Den indiska regeringen har listat ett lagförslag som förbjuder användning av privat kryptovaluta. Det har beslutat att utfärda sin egen digitala valuta – en stablecoin som stöds av rupee och föreslog att förbjuda kryptovaluta.

Kryptovalutans ekosystem i Indien har alltid varit ett grått område utan några regler. Det finns ingen klarhet när det gäller innehav, handel eller handel med kryptovalutor till dags dato. I stället för att reglera planerar den indiska regeringen att förbjuda kryptovaluta.

Kryptovalutan och regleringen av den officiella digitala valutan, 2021

I budgetfrågan om 17th Loksabha-sessionen har regeringen listat ett lagförslag som föreslår ett förbud mot alla privata kryptovalutor. Lagförslaget innehåller också bestämmelser om skapandet av en lagstiftningsram för skapandet av CBDC.

förbjuden

Kryptovalutan och reglering av officiell digital valutaräkning, 2021 i affärsordningen, sade att vissa undantag för att främja den underliggande tekniken för kryptovaluta och dess användning skulle vara tillåtna.

RBI

Reservbanken i Indien har aldrig varit för kryptovalutor av uppenbara skäl. För två år sedan införde det ett förbud mot handel med kryptovalutor. Det skickade ut cirkulärer till alla banker och bad dem att inte tillhandahålla tjänster till börser och skicka ut varningar till användare som handlar med kryptovalutor.

rbi

Detta skapade en enorm negativ inverkan på det indiska kryptoekosystemet och många börser måste stängas av. Detta beslut från RBI ifrågasattes dock i Högsta domstolen i Indien och detta förbud upphöjdes vilket ledde till en stor ökning av antalet investerare i kryptovalutor.

I RBI-häftet om betalningssystem sa det att det forskar på implementeringen av en CBDC, som skulle vara en digital version av Indian National Rupee.rupee

Vad kan konsekvenserna av lagförslaget ha?

I propositionen föreslås förbjuda av “privata” kryptovalutor utan att definiera “privat”. Bitcoin och Ethereum är decentraliserade offentliga blockkedjor. Huvudböckerna är offentliga och vem som helst kan validera och köra en nod så tills en tydlig indikation på vad “privat” betyder är det för tidigt att tolka vilka kryptovalutor som har föreslagits.

inget förbud

Dessutom kan DEFI och DEX inte stoppas eftersom de inte är privatägda. Lagförslaget är inte klart och många aspekter av det kan ifrågasättas i den öppna domstolen.

Vad är nästa steg?

Denna proposition har precis införts och det kan ta några månader för att skicka sedeln (förutsatt att den passeras). En kommitté kommer att bildas och de måste ge rekommendationer och mer tydlighet. Dessa rekommendationer skulle gå till skåpet och måste skickas i under- och överhuset. När det väl är godkänt, skulle det bli en lag och hela processen tar mycket tid. Därför kan användare för närvarande handla digitala tillgångar.

Efter att lagen har antagits kan den öppet ifrågasättas i Indiens högsta domstol. Tidigare sådana förbud som Beef Ban, Banking Ban av RBI för kryptovalutautbyte upphävdes av Indiens högsta domstol.

Slutsats

Den indiska kryptosamhället växer och de kommer att slåss aktivt i högsta domstolen om ett förbud införs.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.

varning
Den information som Altcoin Buzz diskuterar är inte ekonomisk rådgivning. Detta är endast avsett för utbildning och information. All information eller strategi är tankar och åsikter som är relevanta för accepterade nivåer av risktolerans hos författaren / granskarna och deras risktolerans kan vara annorlunda än din. Vi är inte ansvariga för eventuella förluster som du kan drabbas av till följd av investeringar direkt eller indirekt relaterade till den information som tillhandahålls.

Gör din egen due diligence och betyg innan du gör några investeringar och kontakta din finansiella rådgivare. Den undersökta informationen som presenteras anser vi vara korrekt och korrekt, men det finns ingen garanti för noggrannhet, aktualitet, fullständighet. Bitcoin och andra kryptovalutor är högriskinvesteringar, så gör din due diligence. Copyright Altcoin Buzz Pte Ltd. Med ensamrätt.

[ad_2]

Source link