Investment Management Firm Victory Capital tillkännager att det går in på kryptomarknaden | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Victory Capital går nu in på kryptovalutamarknaden genom den officiella lanseringen av en ny privat fond. Enligt en färsk påstående släpptes av kapitalförvaltningsföretaget, de har upprättat ett avtal med Nasdaq och Hashdex för att göra det möjligt. Företaget kommer också att sponsra fonder för placeringar.

Victory Capital går in på kryptomarknaden

Hela kryptovalutamarknaden fortsätter att expandera med ett annat investeringsföretag som kommer in i branschen. Med 157 miljarder dollar i tillgångar under förvaltning kommer företaget också att vara sponsor för andra fordon för amerikanska investerare som är baserade på Nasdaq Crypto-index.

Marcelo Sampaio, VD för Hashdex, förklarade att de har arbetat med en indexstrategisk indexstrategi som gör det möjligt för dem att äga beta i kryptotillgångsklassen.

Om denna indexstrategi förklarade Sampaio:

”Vi skapade en dynamisk indexstrategi som gör det möjligt för icke-amerikanska investerare att göra allokeringar till tillgångsklassen snarare än att försöka välja vinnare. Vi är glada över att samarbeta med Victory Capital och Nasdaq för att få vår investeringsförmåga till den amerikanska marknaden i framtiden. ”

Victory Capital har en diversifierad portfölj med mer än 157 miljarder dollar i förvaltningstillgångar. Företaget tillhandahåller också ett stort antal specialiserade investeringsstrategier till ett stort antal investerare. Några av dessa investerare inkluderar institutioner, mellanhänder, pensionsplattformar och även enskilda investerare.

Institutionella investeringar växer i Crypto

Vi har sett hur institutionella investeringar har ökat under de senaste åren på kryptomarknaden. Specifikt, sedan Coronavirus-krisen startade, har kryptomarknaden ombord ett stort antal nya företag och investerare. Det finns ett tydligt intresse för Bitcoin och andra virtuella valutor.

Exempelvis har bland annat Tesla, MicroStrategy, MassMutual och Square investerat miljoner dollar på kryptovalutamarknaden. Andra företag kan följa i framtiden.

Samtidigt blev El Salvador det första landet i världen som gjorde Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel. Företag som är verksamma i landet och erbjuder varor och tjänster är nu skyldiga att acceptera Bitcoin (BTC) som betalningsmedel. Dessutom har andra länder i regionen visat intresse för att gå med i denna trend.

Således verkar framtiden för kryptovalutamarknaden lovande. Trots detta följer traditionella finansinstitut som Internationella valutafonden (IMF) noga de händelser som sker i denna bransch med tanke på att de kan ha en stark inverkan på penningpolitiken.

[ad_2]

Source link