John McAfee och Associate möter federala avgifter – Altcoin Buzz


På Manhattan. federala åklagare har åtalat John McAfee och en medarbetare, Jimmy Watson, för bedrägeri och penningtvättbrott.

John McAfee är grundare av McAfee-antivirusprogramvaruföretaget medan Jimmy Gale Watson Jr. fungerade som verkställande rådgivare för McAfee-kryptoteamet.

Avgifter mot McAfee-teamet

Den 5 mars ansåg USA: s advokat för södra distriktet i New York, Audrey Strauss, samt assistentansvarig direktör vid New York Field Office vid Federal Bureau of Investigation (FBI), William F. Sweeney Jr., tillkännagav upphävandet av åtal mot de två tilltalade.

Åtalet bygger på påstådda penningtvätt och bedrägeribrott utförda av John McAfee och hans kryptoteam (känt som “McAfee-teamet”). Anklagelserna inkluderar konspiration för att begå värdepapper och bedriva bedrägeri, konspiration för att begå råvaror och värdepappersbedrägeri, trådbedrägeri och väsentlig trådbedrägeri. Det finns också penningtvätt konspirationsbrott på grund av två system ”relaterade till bedräglig marknadsföring till investerare av kryptovalutor som enligt federal lag kvalificeras som råvaror eller värdepapper.”

Användning av sociala medier för penningtvätt

Manhattans amerikanska advokat Audrey Strauss uttalade: ”Som påstått utnyttjade McAfee och Watson en allmänt använd social medieplattform och entusiasm bland investerare på den växande kryptovalutamarknaden för att tjäna miljoner genom lögner och bedrag. De anklagade använde enligt uppgift McAfees Twitter-konto för att publicera meddelanden till hundratusentals av hans Twitter-anhängare och utråta olika kryptovalutor genom falska och vilseledande uttalanden för att dölja deras sanna, egenintresserade motiv. ”

”McAfee, Watson och andra medlemmar i McAfees kryptovalutateam påstods påstås ha mer än 13 miljoner dollar från investerare som de utsattes för med sina bedrägliga system. Investerare bör vara försiktiga med att sociala medier stöder investeringsmöjligheter, tillade Audrey Strauss.

FBI-biträdande direktör William F. Sweeney Jr. sa: ”Som påstått använde McAfee och Watson sociala medier för att begå ett gammalt pump-och-dump-system som tjänade dem nästan två miljoner dollar. Dessutom använde de påstås samma sociala medieplattform för att främja försäljningen av digitala tokens för ICO-emittenters räkning utan att avslöja för investerare den ersättning de fick för att utnyttja dessa värdepapper på ICO: s vägnar. När du bedriver olaglig aktivitet kommer det helt enkelt inte att ge nya resultat att hitta nya sätt att utföra gamla knep. System med investeringsbedrägerier och penningtvätt innebär en strikt påföljd enligt federal lag. ”

Sammantaget säger federala myndigheter det John McAfee och hans team köpte kryptovalutor billigt och pumpade dem sedan på sociala medier, vilket fick priserna att stiga. De sålde sedan sin krypto och tjänade 2 miljoner dollar i vinst. Naturligtvis kom kryptovalutorna som pumpades sedan tillbaka till jorden. Myndigheterna säger också att laget betalades 11 miljoner dollar för att marknadsföra olika kryptotillgångar på sociala medier, men teamet berättade aldrig för allmänheten att de fick betalt för sina godkännanden.

USA. säkerhet och utbytesprovision (SEC) och Commodity Futures Trading Commission (CFTC) har också lämnat in civilrättsliga anklagelser mot McAfee och Watson, som båda är amerikanska medborgare.

Watson’s Arrest och McAfee’s Detainment

Den 4 mars arresterades Jimmy Gale Watson Jr. i Texas. Han framträdde sedan inför en federal domare i Northern District of Texas den 5 mars. John McAfee, å andra sidan, förvaras för närvarande i Spanien. Förenta staternas justitiedepartementets skatteavdelning åtalade John McAfee för skatteflykt förra året.

McAfee har tagit till Twitter för att göra några kommentarer om anklagelserna som han står inför. Han har twittrade att ett av de mynt han tippade, Dogecoin, nu har ökat med 1000% sedan han rekommenderade det, och han noterar det Elon Musk har också godkänt myntet.

Han har också twittrade att SEC-anklagelserna mot honom är överdrivna. Han säger, ”Mitt team utvärderade varje kampanj baserat på ledning, affärsplaner och potential. Ingen kunde ha förutsett marknadskraschen för altcoin. ”

Potentiella straff för McAfee-teamet

Anklagelserna för konspiration för att begå råvaror och värdepappersbedrägerier medför maximalt fem års fängelse. Straffet är detsamma för anklagelsen om konspiration för att begå värdepapper och utrota bedrägerier.

McAfee-teamet anklagades också för två räkningar av konspiration för att begå trådbedrägerier och två räkningar om väsentliga trådbedrägerier. Var och en av dessa anklagelser har en maximal potentiell straff på 20 års fängelse. Anklagelsen för konspiration för att begå penningtvätt innebär maximalt tio års fängelse. Dessutom kan varje avgift ha ekonomiska påföljder.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Flickr /Gage Skidmore.

Source link