Kan Bitcoin spåras? | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Under de senaste åren, Bitcoin (BTC) -användare har ställt frågan “Kan Bitcoin spåras?” Om du inte vill fortsätta läsa är det snabba svaret ja. Det finns dock många sätt på vilka Bitcoin-transaktioner kan förbli mer privata och säkra.

Det finns många sätt att spåra Bitcoin-transaktioner. Men det finns också många sätt på vilka vi kan skydda vår integritet. Om vi ​​vill veta “Kan Bitcoin spåras?” då ska vi ta en titt på de viktigaste sakerna vi bör ta hänsyn till om denna virtuella valuta.

Vad är Bitcoin?

Bitcoin (BTC) är den största virtuella valutan på marknaden. Det skapades 2008 och det möjliggör överföring av medel över hela världen utan att behöva förlita sig på mellanhänder. Under de senaste åren nådde Bitcoin massivt höga priser. I början av 2021 nådde Bitcoin en heltidshöjd på över $ 63 000 per mynt.

Bitcoin har ansetts vara en anonym virtuell valuta som individer kan använda för att skicka och ta emot överföringar. Bitcoin är dock inte anonym; den använder pseudonymer. När vi använder ett bankkonto och vi skickar en överföring finns vår information (kontonummer, namn och efternamn) närvarande.

När vi gör en Bitcoin-överföring delar vi inte vårt namn eller efternamn, utan vi använder istället en adress (som fungerar på samma sätt som ett bankkontonummer). Trots att det inte finns något namn på överföringen är det möjligt att se alla överföringar som har behandlats tidigare, de mottagna transaktionerna och mer.

Bitcoin har också blivit populärt eftersom flera företag köper det för att ersätta kontanter i sina balansräkningar. Detta har varit en mycket användbar strategi under 2020 och 2021. Det vore intressant att se hur detta kommer att utvecklas i framtiden.

Slutligen finns det bara 21 miljoner Bitcoins som förväntas brytas i framtiden och inget mer Bitcoin kommer någonsin att finnas. På grund av alla dessa skäl blev Bitcoin en av de mest populära kryptovalutorna i världen och lockade miljontals användare från hela världen.

Är Bitcoin privat?

Bitcoin är inte privat. Som vi har nämnt tidigare arbetar Bitcoin med pseudonymer och all information om framtida och tidigare transaktioner är offentligt tillgänglig. För att Bitcoin ska fungera använder den en teknik som kallas blockchain. Om du vill veta: “Kan Bitcoin spåras?” då är det mycket viktig information du borde veta.

Blockchain-tekniken fungerar som en decentraliserad huvudbok där det inte finns någon central myndighet. För att det ska fungera krävs det att gruvarbetare (som finns över hela världen) ska behandla transaktionerna och bekräfta dem. För sitt arbete belönas gruvarbetare med BTC-mynt.

Bitcoin Volatility Indicator Global Asset - Kan bitcoin spåras?

Blockchain-analysföretag, företag och regeringar brukar gå till det offentliga blockchain och analysera det för att få värdefull information om transaktionstrender, nätverksanvändning och mer. Även om Bitcoin inte är privat (alla kan enkelt kontrollera alla transaktioner som behandlas av nätverket), finns det några sätt att göra det säkrare för vår integritet.

Ett av de bästa sätten att göra Bitcoin privat är att undvika utbyten, bryta dina egna mynt, använda en Bitcoin-nod ansluten till din plånbok (via TOR) och en VPN för att skydda din information. Detta är snällt komplicerat men det är det enda sättet på vilket vi så småningom kan få mer integritet som handlar om BTC.

Det är värt att nämna att de flesta offentliga blockkedjor (Ethereum (ETH), Litecoin (LTC)) inte är privata. Således, om du vill veta “Kan Bitcoin spåras?” svaret är ja, men även andra virtuella valutor kan lätt spåras. Således är Bitcoin inte den enda som saknar sekretessfunktioner.

Kan Bitcoin-transaktioner spåras?

Ja. Bitcoin-transaktioner kan definitivt spåras. Så snart vi skickar en transaktion via Bitcoin-nätverket måste noder bekräfta att transaktionerna är korrekta och gruvarbetare skyddar nätverket genom att bearbeta dem. Även om detta låter komplicerat görs det automatiskt och utan att ens du inser det. Men kan bitcoin spåras?

Som vi sa tidigare arbetar Bitcoin med en offentlig blockchain. Det är nödvändigt att ha denna öppna information för att bekräfta att transaktionerna är korrekta och att det inte finns några dubbla utgifter. Även om det finns några tekniska implementeringar som kan läggas till Bitcoin-nätverket analyserar vi funktionerna i Bitcoin-nätverket nuförtiden.

Människor som börjar använda Bitcoin vill veta: kan Bitcoin spåras? Och som vi redan svarade, ja, Bitcoin kan spåras och så transaktioner. Vi kunde så småningom följa alla transaktioner som ägde rum innan vårt mynt brytades. På detta sätt kan vi förstå vilken som var hela BTC: s livscykel, när den bryts och genom vilka adresser de har flyttat.

All denna information är offentlig och det gör det möjligt för Bitcoin att spåras utan olägenheter. Om du frågade: kan Bitocin spåras? Då bör du veta att transaktioner kan spåras och de så småningom kan associeras med ditt namn och efternamn.

I nästa avsnitt kommer vi också att se hur Bitcoin-köp kan spåras och vad vi kan göra för att undvika dem. Om du vill undvika att dina transaktioner spåras bör du använda sekretessmynt.

Kan Bitcoin-köp spåras?

Ja. Bitcoin-inköp kan spåras av börser, företag och regeringar. Allt beror på den regleringsmiljö där du verkar. Till exempel när du sätter in pengar till en börs och köper Bitcoin, kommer ditt Bitcoin-köp att ha ett namn och efternamn (om börsen ger denna information).

Samtidigt är det möjligt att ta ut medel från börser till våra egna plånböcker. Trots att dessa plånböcker är anonyma kan de kopplas till transaktionen vi har gjort från börsen till plånboken. På detta sätt kan den här plånboken som vi kanske aldrig använde nu spåras och länkas till vårt namn eller till och med IP-adressen.

För att svara på frågan: kan Bitcoin spåras? Vi måste också veta att våra Bitcoin-inköp kan spåras. Det är därför det är så viktigt att undvika vanliga utbyten och köpa BTC från andra människor. När vi överför BTC med en annan person förblir denna information hemlig mellan dig och den här personen, och du delar inte information med tredje part om dessa överföringar.

Du bör dock veta att om du utför en sådan typ av transaktioner, bör du också undvika att skicka pengarna till en börs. Om du gör det kan din plånbok åter kopplas till en IP-adress eller till ditt namn eller efternamn. Det bästa sättet att förbli skyddad och ta hand om vår information är att undvika dessa misstag som vi lätt kan göra.

Ett annat sätt att skydda din information vid transaktioner i virtuella valutor är att använda sekretessmynt. Vi kommer att dela mer information om sekretessmynt senare i den här artikeln.

Intressant: 11 Bitcoin-fakta som alla borde veta

Kan en Bitcoin-adress spåras?

En Bitcoin-adress kan spåras. Bitcoin fungerar som ett öppet nätverk som gör det möjligt för dem som är intresserade av det att få information om transaktioner, plånböcker, adresser och överförda medel. Det är därför Bitcoin inte är anonymt och kanske aldrig blir det (såvida det inte uppnås enighet och en nätverksuppdatering sker).

Bitcoin-adresser kan spåras, spåras och så småningom länkas till ett specifikt namn eller IP-adress. Lyckligtvis finns det olika sätt på vilka vi kan ändra våra adresser som inte ska spåras hela tiden.

Varje gång vi tar emot BTC med samma adress, skulle det visa den BTC vi äger, den BTC vi har fått och de överföringar som utförts. All information finns tillgänglig. Om du publicerar denna information online säger du bokstavligen att du vill att de ska veta din plånbokinformation (inklusive dina överföringar och pengar).

Och det är naturligtvis inte det vi vill uppnå. Ett av de bästa sätten att undvika detta problem är att använda olika plånböcker. Vissa plånböcker ger dig möjlighet att återvinna dina adresser. Det betyder att din plånboksadress ändras varje gång du får en överföring. På detta sätt är det möjligt att undvika att spåras av tredje part eller nyfikna individer.

Att använda olika plånböcker och adresser och inte skicka överföringar över dem kan vara en av de bästa lösningarna för att undvika att spåras och spåras av regeringar, företag eller andra parter.

Sekretessmynt

Det finns andra typer av virtuella valutor på marknaden som hjälper oss att skydda vår integritet, identitet och information. Dessa virtuella valutor kallas sekretessmynt. Det finns några privata digitala tillgångar som skulle skydda oss hela tiden, medan andra erbjuder sekretessfunktioner på begäran (det betyder att endast när vi begär det).

Med dessa mynt behöver vi inte vara oroliga för att dela vår privata information med någon, eftersom deras blockkedjor kanske inte är 100% offentliga eller innehåller information om de transaktioner som behandlas. Detta är det bästa sättet att behandla transaktioner på.

Om du bryr dig om din integritet är det ett måste att använda sekretessvalutor. De kan erbjuda dig bättre lösningar än traditionella digitala tillgångar och skydda din integritet på ett effektivt sätt utan att behöva byta adress, information, plånbok eller något annat.

I nästa avsnitt delar vi med dig några av de exempel som finns på marknaden om digitala valutor som skyddar användarnas integritet.

Monero (XMR)

Monero (XMR) är överlägset det mest populära sekretessmyntet på marknaden. Om du var orolig för frågan “Kan Bitcoin spåras?” du kan vara säker på att det finns några sätt att undvika detta problem. Du kan enkelt använda Monero för att skicka och ta emot överföringar utan att vara orolig för att spåras av andra parter.

gyllene monero mynt

Monero är en virtuell valuta som har funnits på marknaden i flera år (den är känd som ett av de äldre mynten) och det har erbjudit pålitliga och säkra lösningar för användare att hantera ospårbara överföringar. På detta sätt kan individer skydda sin information, data och identitet när de överför pengar mellan plånböcker, utbyten eller med andra människor.

Denna virtuella valuta är en av de största på marknaden och den har fungerat bland de 50 största i flera år. Det är känt för att kontinuerligt förbättra sina lösningar och se till att transaktionerna inte syns för utomstående. Faktum är att när du använder Monero är pengarna du överför dolda för andra.

Detta är den största skillnaden som den har med Bitcoin. Med BTC är det möjligt att få information om vem som skickar överföringen, hur många BTC som flyttas och till vilken plånbok Monero-transaktioner är helt säkra. De delar inte denna information med någon annan. Således är det bara du och den andra personen (den som skickar eller tar emot pengarna) som vet om de medel du har gjort. Men det är all information du delar om dig själv.

Litecoin (LTC)

Innan vi börjar med Litecoin (LTC) måste vi påpeka att detta ännu inte är en sekretessvaluta. I själva verket, när denna artikel skrivs, bör Litecoin inte betraktas som ett sekretessmynt. Detta är dock också en av de största kryptovalutorna på marknaden och utvecklare arbetar för att göra det möjligt för LTC att erbjuda konfidentiella transaktioner.

Mynt av litecoin på bakgrunden av nummer som adderar maskinen
Mynt av litecoin på bakgrunden av nummer som adderar maskinen. Begreppet produktion eller ltc-hastighet.

Grundaren av denna virtuella valuta, Charlie Lee, informerade om att målet är att ge fungibilitet till Litecoin-nätverket. Detta skulle göra det möjligt för användare att skicka och ta emot snabba, billiga och pålitliga överföringar (med hjälp av LTC) utan att behöva dela information om oss.

Numera fungerar LTC som Bitcoin. Det är dock snabbare och billigare att använda. Genom att implementera MimbleWimble vill teamet bakom Litecoin göra det privat och enkelt att skicka och ta emot. Börser skulle ha möjlighet att aktivera privata transaktioner eller att följa de aktuella funktionerna i nätverket.

Men många oberoende plånböcker och projekt kan inkludera möjligheten för användare att välja om de vill skicka eller ta emot privata transaktioner. Det är också värt att nämna att börsen nu har möjlighet att bestämma vilken LTC eller BTC som accepteras och från vilka adresser. Detta händer eftersom de måste följa AML- och KYC-reglerna. Vissa BTC- och LTC-token har associerats med adresser som de hävdar inte överensstämmer med AML och KYC.

Om målet att göra Litecoin privat, Charlie Lee kommenterade:

”Fungibilitet är den enda egenskapen hos sunda pengar som saknas i Bitcoin & Litecoin. Nu när skalningsdebatten ligger bakom oss kommer nästa slagfält att handla om svambarhet och integritet. ”[ad_2]

Source link