Kommer Dogecoin att nå 1 dollar? | Använd TheBitcoin

[ad_1]

För att svara på frågan ”Kommer Dogecoin att nå 1 dollar?” Vi måste förstå vad som är Dogecoin (DOGE) och hur denna virtuella valuta fungerar. Samtidigt måste vi ta hänsyn till vilka faktorer som kan driva Dogecoin högre och om de kan hjälpa Dogeocin att nå $ 1.

Innan vi börjar måste vi berätta att kryptovalutamarknaden är mycket spekulativ. Priset på flera virtuella valutor, men speciellt DOGE-priset, är mycket spekulativt. Således ger vi inte investeringsråd. Du bör aldrig investera mer än vad du kan förlora.

Vad är Dogecoin (DOGE)?

Om vi ​​vill svara på frågan “når Dogecoin 1 dollar?” vi borde veta vad Dogecoin är i första hand. Dogecoin är en av de äldsta kryptovalutorna på marknaden. Det skapades 2013 och syftade till att erbjuda det första meme-tokenet (eller myntet) på marknaden.

Myntet förenades snabbt med Shiba Inu-meme-hunden på internet. Den här hunden var användbar för att dela memes, skämt och mer. Det var därför Dogecoin ansågs inte vara en digital tillgång som erbjöd massivt nya lösningar på marknaden utan som ett enkelt mynt för att dela memes och föra en större publik till kryptovalutamarknaden.

Det finns vissa skillnader mellan Dogecoin och andra virtuella valutor. Bara för att jämföra det kommer vi att dela med dig av skillnaderna som det har med Bitcoin (BTC). Detta ska hjälpa dig att svara på frågan “Dogecoin når 1 dollar?”

Måste läsas: Hur köper jag Dogecoin?

Det första vi bör ta hänsyn till är utbudsgränsen. Som vi kanske vet har Bitcoin totalt 21 miljoner BTC. Detta är en av de viktigaste försäljningsställena för BTC, eftersom det är digitalt knappt. Istället har Dogecoin ingen leveransgräns. Detta är definitivt viktigt för att veta svaret på “kommer Dogecoin att nå 1 dollar?” Om Dogecoin har ett obegränsat utbud kan det på något sätt vara svårt för det att nå massivt höga priser som andra digitala tillgångar gör.

Antalet mynt ökar med 5 miljarder per år. Det gör det mycket svårt för DOGE att nå mycket höga priser.

När det gäller blocktider har Dogecoin 1-minutsblock med en 1 MB-gräns och en Scrypt-hashalgoritm. Max överföringshastighet är 70 transaktioner per sekund när det för Bitcoin bara är 7 transaktioner per sekund. I det här fallet är DOGE snabbare och billigare att använda än Bitcoin. Faktum är att DOGE-överföringsavgifter brukar ligga under $ 1 jämfört med $ 20 per BTC-transaktion.

Det här är bara några av de grundläggande relaterade till Dogecoin och hur denna virtuella valuta jämförs med Bitcoin eller andra mynt på marknaden. Men når Dogecoin $ 1 dollar? Denna fråga är en som tiden borde svara på.

DOGE-pris

Dogecoin har varit en mycket volatil virtuell valuta men också ett mynt som förvånade många investerare på kryptovalutamarknaden. I skrivande stund är DOGE den 6: e största när det gäller marknadsvärdering. Faktum är att Dogecoin har ett börsvärde på 47,25 miljarder dollar och ett pris per mynt på 0,36 dollar.

DOGE är nu en av de största virtuella valutorna i världen på grund av den stora exponering som den hade för vanliga medier, dess antagande och lite hjälp från Elon Musk, VD för Tesla. En av de saker vi bör nämna om DOGE-priset är dock relaterat till dess volatilitet och vissa mönster.

Detta mönster är mycket tydligt jämfört med priset på BTC. Trenden upprepade sig i vissa fall minst en gång per år eller till och med två gånger per år. Detta visar att det kunde ha varit en mycket lönsam strategi att handla dessa mönster som går tillbaka till den tid då myntet släpptes på marknaden.

Dogecoin Bitcoin-diagram DOGE / BTC

Men “kommer Dogecoin att nå 1 dollar?” Detta är något som vi inte känner till och som vi inte kunde veta med detta mönster som vi ser i diagrammen. Men om trenden fortsätter kan detta så småningom hända, om till exempel priset på BTC massivt växer.

I USDT-termer är prishopparna mindre märkbara men kunde ändå ha varit mycket användbara för att handla DOGE och göra några vinster. Trenden har dock nyligen upphört. Faktum är att DOGE bröt alla gränser och analytiker på support- och motståndsnivå någonsin kunde föreställa sig. Faktum var att ingen förväntade sig en sådan explosiv prisrörelse som den som DOGE upplevde för några månader sedan.

Priset på DOGE flyttade från under 0,003 USD i december 2020 till över 0,71 USD i maj 2021. Denna enorma prisuppgång har varit relaterad till olika skäl, inklusive Elon Musks tweets och även vanlig medieuppmärksamhet.

Kommer Dogecoin att nå 1 dollar?

“Kommer Dogecoin att nå 1 dollar?” detta är huvudfrågan i den här artikeln och den som vi kommer att försöka svara på. En sak är tydlig, allt är möjligt på kryptovalutamarknaden. Vi bör dock också erkänna att ingen förutspådde vad som hände med DOGE de senaste månaderna.

Faktum är att den senaste situationen på marknaden bara kunde förklaras av FOMO och hur marknaden reagerade på olika stimulans, mestadels från Elon Musk och även från andra individer i kryptorummet.

Men svaret på “Kommer Dogecoin att nå 1 dollar?” oklart. Det kunde men det kunde inte heller hända. Det beror på många olika faktorer och vilka marknadsförhållanden visas. Det är därför vi alltid bör hålla ett öga öppet för hur Dogecoin rör sig och vilka är katalysatorerna som kan driva priset på den virtuella valutan inte till sin högsta tid utan ännu mer och överstiga $ 1 per mynt.

Dessutom, för att DOGE ska kunna fortsätta att röra sig högre, borde vi ha ett stort antal köpare. Detta har redan hänt under den första hausse vågen som upplevs av denna virtuella valuta. Att få ett andra stort antal köpare kan dock komma att bli lite svårare i framtiden, särskilt för att DOGE inte är ett mynt att hålla utan ett mynt som vanligtvis var för handel.

Om Dogecoin når $ 1 dollar återstår att se. Det är mycket möjligt att om tjurkörningen fortsätter och DOGE följer trenden kan den överträffa denna prisnivå. Men om marknaden startar en björntrend inom en snar framtid kan vi nu se detta hända (åtminstone inom en snar framtid).

Dogecoin och Elon Musk

Elon Musk har haft stor inverkan på kryptovalutamarknaden, men specifikt på Dogecoin. VD för Tesla och entreprenör har pratat om Dogecoin inte en gång men många gånger och det har till och med stött expansionen av den virtuella valutan.

Under de senaste månaderna har han twittrat mycket om Dogecoin och nästan varje ingripande påverkade Dogecoins pris. Till exempel tillbaka i december 2020, Musk twittrade:

“Ett ord: Doge”

Detta har sedan lockat mer än 11 ​​000 kommentarer och mer än 221,9 gillanden. DOGE har sedan ökat med över 20% och det startade en av de största tjurkörningarna i historien. Vid den tiden var kampanjen “skicka den till $ 1” något som DOGE-innehavare redan satsade på.

Samtidigt ändrade han sin biografi på Twitter till “Tidigare VD för Dogecoin”, med hänvisning till den tid då han skrev i några timmar att han var VD för denna virtuella valuta. Alla dessa detaljer gör det möjligt för Dogecoin att gå högre och för investerare att göra en snabb vinst om de kan komma in på marknaden så snart Musk positivt kommenterar DOGE.

Dessa kommentarer var bara katalysatorn till tjurkörningen som DOGE hade när den rörde sig mot sin all-time high nära $ 0,70. Trenden fortsätter även nu. Om Musk kommenterar något om Dogecoin (positivt) bör du förvänta dig att priset kommer att gå högre. Om det når $ 1 återstår att se.

Dogecoin-projekt

Sanningen är att det finns få projekt på Dogecoin-nätverket. Det är verkligen en av anledningarna till att analytiker inte ser bra grundvalar bakom denna virtuella valuta förutom Elon Musks kommentarer.

Det finns dock ett projekt som så småningom kan förändra hur vi tänker på Dogecoin. Detta projekt är Flare Network, ett nytt decentraliserat finansprojekt (DeFi) som syftar till att integrera XPR, DOGE och Litecoin (LTC) i listan över mynt som körs i detta nätverk.

Litecoin kryptovalutahandel och övervakning av LTC-värden
Litecoin kryptovalutahandel och övervakning av LTC-värden i handelsdiagrammet för börsskärmen Närbild av finansiell köp och försäljning av Litecoin.

Även om det inte finns några detaljer om hur DOGE kommer att integreras i detta nätverk, är detta ett av de projekt som har beslutat att erbjuda DOGE ett nytt användningsfall som det inte hade. Detta är verkligen en positiv sak när det gäller DOGE-antagande. De snabba transaktionerna och de låga avgifterna kan vara mycket användbara för att interagera med smarta kontrakt och DeFi-protokoll.

Således kan detta projekt vara mycket positivt för DOGE. Faktum är att möjligheterna för Dogecoin är oändliga på denna plattform. Detta beror dock starkt på expansionen av Flare Network och dess marknadsinträngning. Det finns många konkurrenter där ute som redan har lanserat nya lösningar för att konkurrera mot Etheruem (ETH).

Att veta att Dogecoin redan implementeras i Flare Network är positivt. Det skulle vara intressant att se hur DOGE skulle bete sig när den virtuella valutan läggs till i detta nätverk och om detta skulle ha en positiv inverkan på DOGE-priset. Trots det kan vi vara säkra på att detta bara kan vara ytterligare en anledning för individer att få tillgång till denna virtuella valuta.

Fördelar med att använda Dogecoin

“Kommer Dogecoin att nå 1 dollar?” Vi måste veta vilka fördelar det har med DOGE och om det är möjligt för den att utöka användningsfallet i framtiden. Det finns redan några fördelar med Dogecoin som är relaterade till dess design.

Till exempel är Dogecoin mycket användbart för att skicka och ta emot snabba och billiga transaktioner. Med Bitcoin eller Ethereum blir det mycket svårt att göra det på ett effektivt sätt för mindre transaktioner. Det är här Dogecoin blir mycket användbart och slutar fungera som en enkel “meme” -valuta.

Ju fler användare som skickar och tar emot betalningar i DOGE gör det mer värdefullt och efterfrågas också. Fördelarna är större för de användare som av olika skäl inte kan betala höga avgifter. Dessutom, om vi vill köpa varor eller tjänster med DOGE, skulle vi kunna göra det nästan direkt.

Det finns många andra fördelar med att använda Dogecoin, inklusive möjligheten att stödja olika samhällsinitiativ. Till exempel var ett av gemenskapsinitiativen att ge Dogecoin strumpor till hemlösa. Det är därför en grupp människor bestämde sig för att samla in pengar för att börja ge bort några Dogecoin-strumpor för att hjälpa hemlösa.

En annan sak som vi bör ta hänsyn till är relaterat till det faktum att Dogecoinsamhället samlade in pengar för att skicka det jamaicanska bobslädet till vinter-OS i Sotji.

Nackdelar med att använda Dogecoin

Det finns dock några nackdelar med att använda Dogecoin. “Kommer Dogecoin att nå 1 dollar?” Dessa nackdelar kan helt enkelt vara några utmaningar som samhället måste möta om de vill att DOGE ska nå $ 1 i framtiden.

En av de saker de borde ta itu med (ibland är det inte ens möjligt) är den volatilitet som denna virtuella valuta har. Priset är mycket volatilt och ibland mer volatilt än andra virtuella valutor. För de investerare som tror på lång sikt är det kanske inte bra att ha dessa prisfluktuationer.

En annan sak som påverkar projektet på lång sikt är relaterad till bristen på leveransgräns för Dogecoin. Den digitala valutan skrivs ut årligen med cirka 5 miljarder enheter. Detta är verkligen massivt jämfört med antalet personer som är redo att köpa den virtuella valutan.

I denna takt och under perioder med björntrender kan priset på DOGE definitivt påverkas negativt. Således bör samhället och utvecklarna hitta ett sätt att minska sitt totala utbud eller åtminstone skapa någon form av tak för DOGE. Ändå är detta ännu inte en av de diskussioner som samhället för närvarande håller på och det kan ta lite tid innan samtalen inleds om den frågan.[ad_2]

Source link