Kör NFT mot universell antagande? – Blockchain-teknik – Altcoin Buzz

[ad_1]

NFT har varit förvånansvärt motståndskraftiga. Även om genomsnittspriserna har sjunkit cirka 60%, stiger de återigen. Nu kan detta dopp helt enkelt vara resultatet av att Beeples 69 miljoner dollar NFT slits ut. De är alla någon nämner idag. Det har blivit en del av småprat. Försäljningen är över 40 miljarder dollar. Det betyder inte nödvändigtvis att de är här för att stanna. De senaste nyheterna och projekten fortsätter dock att omvandla NFT-rymden. Vi kan inte glömma att NFT-teknik är en teknik för lagring av information, inte själva konstverket. Så även om konstverket slutar sälja betyder det inte att NFT: er går någonstans.

Men kommer konsten att dö? Som om saker inte kunde bli konstigare under det senaste året visar det sig att Paris Hilton är en enorm kryptonörd och är besatt av NFT. Hon gick så långt som att säga, “NFT har bokstavligen tagit över hela mitt sinne och själ”. Med sina 16 miljoner plus följare är det möjligt att hon hade en hand i den senaste NFT-boom. Och hennes insikter är inte djupa: hon tror att NFT: er är framtiden, en del av en “guldålder av skapare”, som demokratiserar konsten och omvandlar modebranschen.

“Tänk dig om du skulle kunna köpa en Chanel-väska för din videospelkaraktär,” Paris Hilton sa. Hon hänvisade till digitalt mode, men NFT kan snart spridas över i den verkliga världen. Ett nytt blockchainföretag som heter Splyt planerar att tilldela en (e-handel) “eNFT” till verkliga artiklar för att bättre hålla reda på lager och försäljning samt tillhandahålla ett äkthetsintyg för potentiellt högbudgetartiklar. Det betyder att Chanel-väskan skulle ha ett oföränderligt digitalt ID för att skydda både köpare och säljare. Den inbyggda affiliate-kommissionen kommer att vara tillgänglig för alla och ta kraften i e-handel ur de stora aktörernas händer.

På tal om videospel, Paris Hilton älskar virtual reality och ser en framtid med NFT-samlarobjekt som dekorerar virtuella hus. “Jag kunde göra VR i timmar,” sa hon W Magazine, “Det är så sjukt.” Hennes dröm kunde snart bli verklighet. Decentraland är ett blockchainföretag som bygger virtuella samhällen där du kan köpa tomter med mark, som är NFT: er som representerar tomter i den digitala världen. Du kan göra vad du vill på ditt land, inom spelets begränsningar, och kan tjäna pengar på dina skapelser. Snart, Decentraland kommer att samarbeta med Episka spel för att skapa den första Metavers, en delad virtuell verklighetsvärld som blev populär av Ready Player One.

Mainstream Artist omfamnar NFT

Amrita Sethi, den prisbelönta multimedia- och teknikartisten, säger farväl till sin framgångsrika företagskarriär på 15+ år för att utforska världen som blandar konst och NFT. Det är så hon skapade “Voice Note Art”, en ny multimediakonstform. För den unika idén tilldelades Amrita “Outstanding Artist Award” på World Art Dubai.

För närvarande kan konstentusiaster uppleva och köpa Amritas “Voice Note Art” på Terra Virtua. Imponerande, Terra Virtua är en officiell NFT-partner av legendarisk underhållning. Nyligen släppte Terra Virtua samlarobjekten för Godzilla och Kong, Blockbuster 2021.

NFT-rymden exploderar med innovativa projekt

En annan intressant videospelapplikation är AnRKey X (ja med de stora bokstäverna i den kombinationen). Denna spelplattform gör det möjligt för spelare att köpa, sälja och handla NFTs – även mellan olika spel. Detta tar bort objekten i spelet och lägger dem på den öppna marknaden. Nu kan det sällsynta Akatosh-svärdet som du arbetade så hårt för att få dig några verkliga intäkter. Om du vill sälja det, så är det. Eller så kan du köpa ett signerat handelskort av en berömd spelare som använde det för att vinna kortspelstriden 2034. AnRKey X tar tillbaka samlarobjekt i spel på ett konkret, spännande sätt.

Lavinen av NFT-nyheter är inte över. De galna priserna kan komma att korrigeras smärtsamt snart, men begreppet digital brist är extremt kraftfullt. Det här är början på en lång lista över användningsfall och det är inte en dålig start. Förvänta dig fler NFT på platser som du aldrig skulle förvänta dig och förvänta dig att använda NFT utan att ens veta det.

En dag kommer de att vara så allestädes närvarande att de inte längre kommer att kallas NFT. De kommer att bli en odelbar del av vår värld.

Referenslänkar

https://nonfungible.com/market/history

https://www.theverge.com/2021/3/11/22325054/beeple-christies-nft-sale-cost-everydays-69-million

[ad_2]

Source link