Kraftfullt integritetsprotokoll Lelantus aktiverat på Firo Mainnet – Produktrelease & uppdateringar – Altcoin Buzz

[ad_1]

Lelantus, sekretessprotokollet som ger “on-by-default” integritet till Firo (tidigare Zcoin) mainnet aktiverat den 14 januari 2021. Enligt den officiella bloggen gick uppgraderingen live på block 336888. Lelantus introducerar en burn-and-redeem modell till valfritt antal mynt på Firo. Detta säkerställer effektivt att transaktionerna mellan officiella Firo-plånböcker förblir privata som standard.

Enligt Firo-projektföreståndaren Reuben Yap är Lelantus en viktig milstolpe i blockchain-integriteten. Detta beror på att vi snabbt tappar kontrollen över pengar och integritet i den värld vi lever i. Lelantus är utformat för att ge praktisk integritet. Enligt vitbok Lelantus upprätthåller protokollet anonymitet och konfidentialitet för kryptovalutor utan att kompromissa med tillförlitlighet. Dess design har applåderats av kryptografi och integritetsutvecklare för att vara enkel och intuitiv. Dessutom kräver det inte en betrodd installation för att få den högsta nivå av integritet som den lovar.

Snabb och skalbar

I jämförelse med sina föregångare, Skalar Lelantus snyggt och sänker också transaktionens verifieringstider till under 15-50 ms. Här är en detaljerad jämförelse av protokollen Lelantus, Sigma, Zerocoin, Zerocash och RingCT.

Firo Jämförelse

Källa: Firo.org

För att stödja transaktionsskydd integrerade Firo ett antal bevis. Och detta öppnade en helt ny familj av integritetsprotokoll. Några av dessa är Triptych av Monero Research Labs och Lelantus-MW av Beam.

Standard integritet

Enligt den officiella bloggen är Lelantus ett protokoll som ger “on-by-default” integritet. Detta har gjorts för att säkerställa att användarna inte glömmer att använda denna mycket viktiga funktion. Medan Firo fortfarande stöder transparenta transaktioner måste användarna välja det uttryckligen. Firo planerar dock att så småningom fasa ut transparenta transaktioner.

Hur är det bättre än Sigma och Zerocoin?

Lelantus-protokollet använder en burn-and-redeem-modell för att uppnå högsta nivå av integritet. Till skillnad från Zerocoin och Sigma tillåter Lelantus användare att bränna valfritt antal mynt, även de partiella. Användarna kan lösa in sina mynt med ett speciellt kvitto som de får när de bränner sina mynt. Intressant, med Lelantus kan användare också göra partiella inlösningar.

Vad är nästa?

Enligt Reuben Yap är arbetet inte över ännu. Teamet kommer nu att börja arbeta med Lelantus lätta plånbokstöd och möjliggöra direkta anonyma betalningar. En annan stor förbättring som vi kanske ser ut i år är att användarna kan ge sin “rätt att lösa in mynt” till någon annan.

Här är en lista över vad som kommer framåt:

FIRO-pris

Under de senaste sju dagarna har FIRO-token ökat med över 30%. Enligt Coingecko handlas token nära $ 4 vid tidpunkten för pressen.[ad_2]

Source link