Lista över decentraliserade börser | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Att ha en lista över decentraliserade börser (DEX) är definitivt mycket användbart eftersom de kan hjälpa oss att utbyta digitala tillgångar utan att bero på en centraliserad plattform. Det finns många andra skäl att använda decentraliserade börser som vi kommer att täcka i den här artikeln.

Även om decentraliserade börser inte hade en bra start har de utvecklats och nu har vi ett stort antal plattformar som erbjuder decentraliserade lösningar till användare. I det här inlägget delar vi med dig en lista över decentraliserade kryptobörser som du kan börja använda.

Vad är decentraliserade börser?

Vi har alla hört talas om decentraliserade utbyten som Binance, Coinbase eller KuCoin, men få investerare har hört talas om decentraliserade börser. Binance, Coinbase och KuCoin (bland andra) är centraliserade plattformar. Men vad betyder det?

När vi sätter in pengar på någon av ovannämnda plattformar är vi beroende av utbytet när det gäller vårdnad. Vi är inte ägare av våra tillgångar. Detta liknar vad som händer med ett bankkonto just nu.

Om vi ​​sätter in våra pengar på ett bankkonto vet vi att pengarna är våra, men banken kan så småningom frysa vårt konto på grund av “regler” eller “efterlevnad”. Detsamma kan hända med centraliserade utbyten. Vi tror att fonderna är våra, men vi kanske inte har tillgång till dem om börsen beslutar att göra det.

Kryptovalutor tillåter oss att ha full kontroll över våra tillgångar. Vi pratar om Bitcoin och andra typer av digitala valutor. Om vi ​​håller våra virtuella valutor i en plånbok som vi har de privata nycklarna till, är vi ägare av våra fonder.

Det är därför som användning av centraliserade börser strider mot decentraliseringsandan i virtuella valutor. De borde vara decentraliserade och vi borde lita mindre på centraliserade finansinstitut. Det är här decentraliserade börser gör skillnad.

Decentraliserade börser gör det möjligt för användare att få tillgång till handel, köpa och sälja virtuella valutor (bland annat) utan att behöva förlita sig på centraliserade lösningar. Allt hanteras via decentraliserade plattformar tack vare smarta kontrakt som genomförs så snart vissa villkor är uppfyllda.

Under de senaste åren har vi sett hur decentraliserade börser expanderade över hela världen och på olika blockchain-nätverk. I framtiden kan det finnas mer decentraliserade börser och nya lösningar för användare som vill hålla sina mynt under kontroll.

Orderbok vs likviditetspooler

När vi handlar med hjälp av centraliserade plattformar och börser är vi beroende av orderböcker. Dessa orderböcker representerar alla försäljningserbjudanden och alla inköpserbjudanden. När en investerare placerar en marknadsorder tar de den likviditet som finns i orderböckerna. Ju större likviditet i orderboken, desto stabilare blir tillgångens pris och desto svårare är det för valar att flytta priset på en virtuell valuta.

Decentraliserade börser (de som blev populära idag) använder inte orderböcker. De förlitar sig på likviditetspooler för att ge likviditet till handlare som vill byta ett mynt mot ett annat.

Dessa decentraliserade börser som använder likviditetspooler kallas automatiserade marknadsförare (AMM) och de kräver inte orderböcker. Även om vi inte kommer att gå in på detaljerna om hur AMM fungerar, bör vi säga att när en person byter valuta A mot valuta B tar de likviditet från poolen av valuta A och B. Priset på båda valutorna ändras beroende på utbudet på likviditetspool och efterfrågan från investerare.

Lista över decentraliserade utbyten på Ethereum (ETH)

Det finns olika blockchain-nätverk som nu stöder decentraliserade utbyten. Två av dessa blockchain-nätverk inkluderar Ethereum och Binance Smart Chain. I det här avsnittet kommer vi att fokusera på listan över decentraliserade börser som körs ovanpå Ethereum-nätverket.

Ethereum är numera det näst största blockchain-nätverket i världen efter Bitcoin (BTC). Det har erbjudit lösningar i flera år nu och det har en livlig grupp utvecklare. I framtiden kan nya lösningar läggas till i Ethereum-nätverket som gör det mer effektivt och enkelt att använda.

Ethereum har också blivit det största nätverket för utvecklare och företag att lansera sina lösningar. Vi pratar om decentraliserade applikationer (dApps), smarta kontrakt och decentraliserade finanslösningar (DeFi). Decentraliserade utbyten är en av de många delarna av DeFi-projekt.

På Ethereum-nätverket kan endast ERC-20-mynt handlas. För att investerare ska få exponering för icke-ERC-20-tokens har utvecklare skapat syntetiska valutor som representerar andra tillgångar.

Uniswap

Låt oss börja med Uniswap. Detta är kanske det mest populära decentraliserade börsen på kryptovalutamarknaden. Samtidigt är kryptovalutan för detta projekt (UNI) nu bland den största i världen.

Denna plattform drivs inte av ett företag som Binance och den fungerar hela tiden genom smarta kontrakt. Uniswap har expanderat under de senaste åren och det erbjuder också ett brett utbud av andra tjänster.

UNISWAP-logotyp

Idag kan användare utbyta alla typer av ERC-20-tokens med Uniswap och interagera med plattformen med en plånbok som MetaMask. På grund av framgången för denna plattform och det faktum att den är öppen källkod har den kopierats av andra projekt som erbjuder liknande tjänster.

Dessutom behöver användare inte sätta in sina pengar på plattformen (såvida de inte interagerar med pooler). Användare som vill byta ut en valuta mot en annan behöver inte förlita sig på säkerhetslösningar från tredje part. De kan helt enkelt göra det genom sina plånböcker.

UNI-kryptovalutan är nu en av de största i världen och den har till och med varit bland de tio största. Enligt CoinGecko har UNI en marknadsvärdering på 9,8 miljarder dollar och det har ett pris per mynt på 18,89 dollar. Detta gör den till den 11: e största digitala tillgången i världen och det största DeFi-myntet på marknaden.

Sushiswap

Sushiswap är en annan AMM-plattform som gör det möjligt för användare att köpa och sälja virtuella valutor på ett decentraliserat sätt. För att erbjuda sina lösningar till handlare arbetar Sushiswap med likviditetspooler och smarta kontrakt för att minska mänsklig intervention och göra hela processen mer decentraliserad.

Användare som har SUSHI-token kan också ha en röst i styrningen av SushiSwap-plattformen. Användare kan föreslå ändringar och även rösta på andra förslag som lämnats in av andra investerare och SUSHI-innehavare.

SushiSwap

Plattformen skapades 2020 och det var en kopia av Uniswap. Företaget expanderade genom att erbjuda användare SUSHI-tokens för att låsa sina pengar i en pool på Uniswap. Sushiswap har också olika gårdar som gör det möjligt för användare att tjäna belöningar.

Användare som upprätthåller likviditet i poolerna får en del av avgifterna från handlare. När en investerare byter (byter mellan två valutor) fördelas några av de betalade avgifterna mellan likviditetsleverantörer beroende på vilka medel de har.

SUSHI är också bland de 100 bästa kryptovalutorna i världen.

Kyber

I vår lista över decentraliserade börser har vi lagt till Kyber. Kyber Network är en blockchain-plattform som gör det möjligt för användare att utbyta tokens utan att förlita sig på mellanhänder, som varje enskilt projekt i denna lista över decentraliserade börser.

Kyber Network är ett projekt som också kan integreras i olika plattformar som plånböcker, DeFi-plattformar och dApps. På detta sätt har Kyber Network möjlighet att nå ett större antal användare från hela världen.

Kyber Network-logotyp

På samma sätt som andra kryptoprojekt arbetar Kyber med Kyber Network Crystals (KNC) -token. Detta kan användas genom den KyberDAO decentraliserade autonoma organisationen. På detta sätt kan KNC-tokeninnehavare rösta om olika förslag och förbättra hela nätverket.

Projektet lanserades 2018 efter ett framgångsrikt Initial Coin Offering (ICO) 2017. Nu ansluter Kyber-nätverket likviditet från olika källor för att göra det möjligt för användare att handla olika ERC-20-token på några få enkla klick.

dYdX

dYdX fungerar som en decentraliserad upplånings- och utlåningsplattform som körs ovanpå Ethereum och erbjuder användare utlånings- och vadslagningslösningar. Denna decentraliserade marginalhandelsplattform vill ta med handelsverktyg som finns på traditionella handelsplattformar till blockchain-baserade nätverk.

Handlare som vill ha tillgång till avancerade handelsverktyg och strategier (till exempel med marginal, handelsoptioner och derivat) måste förlita sig på centraliserade lösningar och utbyten. Detta strider verkligen mot decentraliseringsidén och målet för kryptovalutamarknaden.

dydx

Det är därför dYdX delar dessa lösningar till användare som vill göra marginalhandel, optionshandel och derivat på ett decentraliserat sätt. Andra plattformar som erbjuder liknande lösningar inkluderar Compound eller MakerDAO, men dYdX fokuserar på avancerade handelslösningar.

SushiSwap eller UniSwap har inte dessa avancerade handelsverktyg. Du skulle inte heller hitta dessa handelsverktyg på en annan stor lista över decentraliserade börser i Binance Smart Chain. De flesta plattformar är beroende av valutaswappar utan avancerade handelsverktyg.

Lista över decentraliserade börser i Binance Smart Chain (BSC)

Eftersom vi har täckt listan över decentraliserade börser i Ethereum-nätverket kan vi nu fokusera på listan över decentraliserade börser i Binance Smart Chain. Det finns liknande plattformar som på Ethereum blockchain, men naturligtvis med olika namn.

En av fördelarna med Binance Smart Chain är relaterad till snabba transaktioner och lägre avgifter jämfört med Ethereum. Binance Smart Chain är dock mycket mer centraliserad än Ethereum.

PannkakaSwap

PancakeSwap är den största decentraliserade börsen och AMM som körs på BSC. Projektet lanserades 2020 och har vuxit under de senaste månaderna. Det hade en mycket positiv inverkan på BSC och det blev flaggskeppsprojektet i det nätverket.

Sättet det fungerar på är mycket likt Uniswap på Ethereum-nätverket. Användare kan byta virtuella BEP-20-valutor på ett snabbt och enkelt sätt utan att behöva oroa sig för stora avgifter.

PancakeSwap Köp CAKE-logotyp

Samtidigt kan användare enkelt använda sina MetaMask-plånböcker för att få tillgång till denna plattform. Dessutom kan användare sätta in sina pengar i pooler och tjäna CAKE-belöningar. CAKE är den inbyggda token för denna plattform och ett av de största DeFi-mynten i kryptorummet.

Likviditetsleverantörer belönas också med LP-tokens för att tjäna extra belöningar med gårdar. PancakeSwap har lagt till ett brett utbud av likviditetspooler och det är nu ett av de största DeFi-projekten tillsammans med Uniswap och SushiSwap.

ApeSwap

ApeSwap är en annan AMM som körs på BSC och det blev ett av de snabbast växande projekten på kryptoekosystemet. På bara några veckor efter att ha släppts 2021 kunde den få en marknadsvärdering på flera miljoner dollar (över $ 100.000.000).

ApeSwap

Denna plattform skapades från PancakeSwap och den har erbjudit användarna högre avkastning än PancakeSwap. Även om det inte finns så många likviditetspooler jämfört med PancakeSwap, har projektet ökat i mycket snabba priser och BANANA-token lyckades nå ett större antal investerare.

ApeSwap har också släppt en annan token som heter GNANA för de användare som vill ha ännu större exponering för detta projekt. Användare på den här plattformen kan också delta i lotteripriser, tillhandahålla likviditet till olika BEP-20-token och tjäna BANANA-belöningar för att sätta sina mynt i olika pooler.

PantherSwap

PantherSwap är en av de nyaste AMM som har lanserats i BSC-nätverket. Detta avkastningsprojekt liknar ApeSwap och PancakeSwap, men namnet är annorlunda och poolerna skiljer sig också från tidigare projekt.

Vid sidan av ApeSwap är PantherSwap ett av de snabbast växande projekten på BSC. Detta kan ses i antalet dagliga aktiva användare, värdet låst i deras pooler och transaktioner behandlade.

PantherSwap

På grund av det faktum att detta är ett växande projekt är belöningarna som erbjuds användare högre än på andra plattformar som ApeSwap eller PancakeSwap. PantherSwap erbjuder också staking, likviditetsförsörjning, avkastningsodling, tokenerbjudanden och många andra lösningar.

Jämfört med andra plattformar måste användare som vill spela in på PantherSwap-plattformen betala en insättningsavgift på 4% där 1% av dessa medel förbränns och 3% går till PANTHER (token) -innehavare som sätter sina mynt på plattformen. Detta är en av anledningarna till att vi lade till detta projekt i listan över decentraliserade börser.

[ad_2]

Source link