Mark Cubans Dallas Mavericks accepterar nu Dogecoin


I ett oväntat drag har Mark Cubans NBA-team, Dallas Mavericks, meddelat sitt beslut att börja acceptera Dogecoin som betalningsmedel för biljetter och andra klubbvaror. Dessutom talade Mark Cuban om hur han har kul med Dogecoin under en intervju nyligen.

Dallas Mavericks, via sitt officiella Twitter-konto, avslöjas det nya beslutet och noterade att det har blivit den första sportfranchisen som accepterar DOGE.

National Basketball Association (NBA)-teamet uttryckte sin glädje över det nya initiativet och noterade vidare att den nya betalningsformen kommer att göra Dallas Mavericks butik mer tillgänglig till användarna.

”Vi är stolta över att vara det första företaget som accepterar #crypto Dogecoin för betalning med BitPay !. Du kan nu använda #Dogecoin för att köpa biljetter och merch online, vilket gör @DallasMavsShop mer tillgängligt för MFFL överallt, ”lästes tweeten.

Dessutom kan NBA teamet tappade den bästa kryptobetjänstleverantören BitPay för att behandla teamets DOGE-transaktioner. Speciellt genom BitPay kommer användare av Dallas Mavericks (Mavs Fans for Life) att kunna konvertera krypto till fiatvaluta när de köper biljetter och andra lagvaror.

I ett uttalande konstaterade BitPays VD Stephen Pair att kryptotjänstleverantören var mycket glad över att arbeta med Dallas Mavericks.

“BitPay tror att branschen med fortsatt antagande av kryptovalutor når en böjningspunkt som för alltid kommer att förändra konsumenternas förtroende, förtroende och bana väg för blockchain-betalningar för att störa det sätt som konsumenter och företag får och spenderar pengar”, tillade han.

‘Mavericks Support Dogecoin Because We Can’, säger kubansk

Enligt lagägaren Mark kubanskabeslutade Dallas Mavericks att acceptera meme-token Dogecoin som betalningsmedel för biljetter och andra klubbprodukter av en viktig anledning – “för att vi kan!”

”Vi har valt att göra det, för ibland måste du göra saker som är roliga, engagerande och förhoppningsvis genererar mycket PR. Så vi tar Dogecoin, idag, imorgon och möjligen för alltid, ”sa han.

Noterbart är att Dogecoin inte är Dallas Mavericks första kryptorodeo. Genom BitPay har basketlaget accepterat Bitcoin och några andra digitala tillgångar som betalningar i nästan två år.

För närvarande kan Mavs Fans for Life (MFFL) använda Bitcoin (BTC), Bitcoin Cash (BCH), Dogecoin (DOGE), USDC, GUSD, PAX och BUSD för att betala för tjänster.

Mark Cuban och DOGE

Dallas Mavericks ägare dök upp i showen “Blockchain & Booze with Adam Levy” den här veckan, under vilken han talade högt av blockchain och Dogecoin. Han säger att han har haft mycket kul med DOGE.

Han säger, ”Dogecoin är ett enkelt sätt att ha kul. När jag först köpte lite till min son i appen Robinhood var det mindre än ett öre. Du spenderar en dollar, du får 100 av dem. Och han tittar på det och lär sig om krypto. Det är bättre än att köpa en lotteri. Det är förmodligen mer givande än att spela dagliga fantasy-sporter. Det är ett bra sätt att lära sig, det är fantastisk underhållning, det är beroendeframkallande, det är billigt och nackdelen är försumbar. ”

”Om du spenderar tusentals dollar lägger du förmodligen dina pengar på fel plats. Men om du gör det för skojs skull, varför inte? Det är mycket bättre än de flesta platser och du har en chans att tjäna lite pengar, tillade han.

Andra supportrar av Dogecoin

Intressant nog lanserades Dogecoin som ett skämt 2013, men med stöd från inflytelserika personer som Elon Musk, Snopp Dogg och andra har krypton sedan stigit till de tjugo bästa digitala tillgångarna genom marknadsvärde.

I februari skickade Tesla-chefen, genom en serie tweets, praktiskt taget ensam priset på den digitala tillgången med 25%. En stor källa för myntets tryckvärde är WallStreetBets Reddit-communityn, som försökte se om DOGE faktiskt kunde nå en dollar i värde. (Det toppade på $ 0,8349 den 8 februari.)

Också, Dogecoin nyligen bevittnat ytterligare en hausseartad körning efter det populära Bitcoin-bankomatföretaget Coin Flip, via en tweet, avslöjade att användare nu kan köpa token med kontanter på någon av dess 1800 platser världen över.

DOGE-pris

Från presstiden, Dogecoin (DOGE) token-priset har ökat med 1,6% under det senaste dygnet. Det handlades till $ 0,056084, med ett börsvärde på $ 7,201,258,585 och en 24-timmars handelsvolym på $ 1,391,055,150.

Dessutom gå med Altcoin BuzzTelegram för att ta emot gratis handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Dallas Mavericks.

Source link