Morgan Stanley att erbjuda bitcoinfonder – produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz


Det världsberömda kapitalförvaltningsföretaget Morgan Stanley visar ett ökat intresse för världens främsta kryptovaluta – Bitcoin. Enligt rapporter kommer investeringsbanken att ge sina rika kunder tillgång till Bitcoin-medel.

Under de senaste månaderna har Morgan Stanley visat ett ständigt ökande intresse för kryptorummet. Att ge sina kunder tillgång till Bitcoin-medel citerar bara uppfattningen om dess intresse för kryptovaluta. Enligt rapporter från CNBCkommer kunderna att få tillgång till tre olika fonder.

Två av fonderna kommer från Mike Novogratz Galaxy Digital medan den tredje kommer från ett partnerskap mellan Bitcoin-företaget NYDIG och FS Investments.

Binance rapporterade också detta tillkännagivande på Twitter.

Morgan Stanley Bitcoin Fund for the Wealthy

För närvarande är det bara Morgan Stanleys rika kunder som har tillgång till fonden. Enligt investeringsbanken beror detta på tillgångens volatila natur. Och så skulle det bara vara tillgängligt för personer med “en aggressiv risktolerans.” Enligt banken faller enskilda kunder med tillgångar på minst 2 miljoner dollar under denna kategori. För värdepappersföretag behöver de minst 5 miljoner dollar i banken för att få tillgång till fonderna.

Dessutom måste kunder ha haft sina konton i minst sex månader för att kunna kvalificera sig för fonderna.

Intressant är att kunder som har alla ovan nämnda krav bara kan investera högst 2,5% av sin totala nettovärde. Investeringen är först möjlig från och med nästa månad och efter att bankens finansiella rådgivare har genomfört obligatorisk utbildning i de nya erbjudandena.

Morgan Stanleys intresse för Bitcoin

Morgan Stanley är den första stora amerikanska banken som erbjuder sina kunder tillgång till Bitcoin medel. Andra toppvärdeföretag som JPMorgan Chase, Goldman Sachs och Bank of America erbjuder för närvarande inte någon form av Bitcoin-investeringar direkt. Morgan Stanley har beslutat att ändra denna berättelse. Enligt investeringsbanken orsakades detta drag av den populära efterfrågan från sina kunder.

Före detta tillkännagivande investeringsbank har visat ett ökande intresse för kryptorummet. Det blev en aktieägare i MicroStrategy, det första Nasdaq-noterade företaget som köpte Bitcoin. I början av denna månad gick banken också med i en investering på 200 miljoner dollar i Bitcoin-företaget NYDIG.

Att ge tillgång till Bitcoin-medel av en toppinstitution som Morgan Stanley kommer säkert att driva adoption för Bitcoin. Vi förväntar oss också att mer erkännande och acceptans av krypton är en pålitlig tillgångsklass.

Bitcoin-pris

Vid tidpunkten för publiceringen var BTC handel till 57 646,11 dollar, med ett börsvärde på 1 071 662 367 337 dollar och en handelsvolym 24 timmar på 57 189 603 558 dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-utrymmet på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Utvalda bilder med tillstånd av Wikimedia Commons /Alex Proimos.

Source link