PancakeSwap passerar rivaler för detaljhandeln DeFi-volym

[ad_1]

Binance Smart Chain-driven decentraliserad börs PancakeSwap fortsätter att äta tävlingen för frukost som volymer och säkerhetssteg.

Eftersom Ethereums nätverksavgifter börjar norrut igen, vänder sig fler DeFi-användare till billigare och snabbare alternativ, och PancakeSwap är deras bästa val just nu.

Pannkaka som pumlar tävlingen

Enligt en Rapportera genom derivatbyte Deribit, PancakeSwaps genomsnittliga 24-timmarsvolym överträffade Uniswap med över 1 miljard dollar och SushiSwap med 2 miljarder dollar den senaste veckan.

PancakeSwap har haft denna fart på bekostnad av sina konkurrenter enbart för att den inte är baserad på Ethereum. Nya användare kan komma åt DeFi utan att spendera stora belopp på transaktionsavgifter.

“Detta beror på att PancakeSwap riktar sig mot både detaljhandelsanvändare som har prissatts från Ethereum såväl som infödda DeFi-användare som vill handla / investera / arbitrage till lägre avgifter.”

Enligt ett sju dagars glidande genomsnitt på 24-timmars handelsvolymer ligger PancakeSwap nu före både Uniswap och SushiSwap.

PancakeSwap DEX vols

Bildkälla: Deribit

Rapporten tillade att förhållandet mellan den dagliga transaktionsvolymen och antalet användare är jämförelsevis lägre än för Ethereum-baserade AMM.

“Detta stöder observationen att BSC-användare snedställs mot detaljhandeln som i genomsnitt gör mindre affärer.”

Resultaten avslöjade också att majoriteten av BSC-transaktioner är mindre än 10 000 dollar. Det tillade att det fanns fler transaktioner under $ 1 än det var mer än $ 50 000 i alla PancakeSwap-pooler.

Antalet totala användare och nya användare växer. Retentionsfaktorn har redan bekräftat att detta inte är en anomali eller en nyhet i samband med en ny produkt. DEX håller fast vid sin kundbas.

Rapporten drog slutsatsen att PancakeSwaps tillväxt har varit imponerande. I rapporten noterades dock att PancakeSwap i slutändan är bunden till Binance och dess blockchain. Och framgången för Binance och dess blockchain beror på att hantera avvägningar mellan genomströmning och decentralisering.

DEX har redan haft sitt första problem med centralisering när en styrningsröstningen kapades av en enda val den 19 april som röstade emot det – och alla andra deltagare som ville ha det godkänt.

CAKE Vevar högre

DEX: s ursprungliga token visar inga tecken på att sakta ner när det gäller prisåtgärder. CAKE nådde en rekordhög nivå på $ 27,57 den 12 april, enligt CoinGecko.

Vid tidpunkten för publiceringen var PancakeSwap rapportering 2,9 miljarder dollar i likviditet medan Uniswap respektive SushiSwap hade 7,48 miljarder dollar respektive 3,9 miljarder dollar.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link