ParaState | Layer 2 Ethereum On Steroids! – Altcoin-projekt – Altcoin Buzz

[ad_1]

Till skillnad från sina föregångare syftar Ethereum till att fungera som en datorplattform för allmänt ändamål som kan göra helt nya applikationsformer möjliga. Men under de senaste åren har kryptosamhället sett smarta kontrakt distribuerats i nätverket undergrävts av olika exploateringar och buggar. Till exempel DAO-exploateringen, Parity multi-sig-plånboksfelet och mer.

Medan skulden för övervägande av osäkra smarta kontrakt är fäst vid Soliditetsspråket och dess många särdrag, är Ethereum Virtual Machines (EVM) grundläggande design lika ansvarig. ParaState är ett nytt försök att tillhandahålla ett bättre och mer effektivt alternativ till EVM på Ethereum.

Vad är ParaState?

ParaState är en fallskärm som går parallellt vidare Polkadot. Den är ansluten till Polkadot Relay Chain och säkrad med Relay Chain validator set. Målet är att förlänga Ethereums gräns med Substrate – ett utbyggbart ramverk för blockchain-utveckling.

Plattformen har för avsikt att stödja mer än 20 olika programmeringsspråk för att skriva Ethereum-kompatibla smarta kontrakt. Detta syfte är att förena en stor grupp utvecklare för att öka interoperabiliteten mellan blockkedjor.

ParaStates virtuella maskin för pallunderlag

ParaState ger stöd för EVM-pallar för sömlös kompatibilitet med dApps byggda på Ethereum-nätverket. Det erbjuder också utvecklare en WebAssembly-smaksatt Ethereum Virtual Machine som heter EWASM. Denna nästa generations smarta kontraktsmiljö delar blockets datastruktur och konton med EVM. Dessutom erbjuder ParaState ett webb 3.0 RPC-kompatibelt gränssnitt för externa applikationer.

Enligt a Medium artikel, ParaState håller på att porta SSVM Ewasm-pall till Substrate-ekosystemet. Efter denna hamns framgång kommer plattformen att göra det möjligt för mer än hundra projekt att bygga sin egen blockkedja av substrat genom att integrera med ParaStates SSVM-pall. För sådana partnerskap har teamet planer på att implementera en affärsmodell betala-som-du-använder. Det innebär att projekt som vill smälta med ParaState inte behöver betala någon distributionsavgift på förhand. Projekt måste dock betala en liten gaskostnad för varje smart kontraktstransaktion som licensavgift.

Dessutom, ParaState stöder också EVM-smarta kontrakt, både på bytecode-nivå och källkodsnivå för att bli en enda lösning för Ethereum-utvecklare. Detta gör det möjligt för utvecklare att utforska en mycket optimerad ram för industriell standard samtidigt som de hittar nya möjligheter vid Ethereums gräns.

Vad är mer för utvecklare?

ParaStates Ewasm eller Pallet SSVM tillåter alla befintliga Ethereum kontrakt för att arbeta tillsammans utan att behöva ändra koden. Med en öppen källkodsverktygskedja tillåter Ewasm också programmerare att anpassa programmeringsspråkets funktioner. Till exempel erbjöd Oasis Labs och Second State en utvidgning av Solidity för att stödja konfidentiella datafält inom smarta kontrakt.

Dessutom har plattformen för avsikt att stödja mer än flera programmeringsspråk, inklusive Solidity, Fe, Rust, MOVE, DeepSEA, etc. Detta kommer ytterligare att utöka applikationsutvecklarbasen för blockchain-nätverk och Polkadot specifikt.

Ta med DeFi på fallskärmar

ParaStates SSVM-pall har inbyggt stöd för EVM. Det betyder att plattformen kommer att stödja DeFi applikationer byggda ovanpå Ethereum, inklusive ett decentraliserat börs, utlåningsprotokoll, stablecoin och prisorakler. Plattformen förbinder sig att porta dessa dApps till sin Ewasm Virtual Machine. Detta gör det möjligt för användare att njuta av högre prestanda samtidigt som de är kompatibla med Ethereums ekosystem WebAssembly.

Nätverket har också planer på att arbeta med Ethereum bridge-leverantörer på Polkadot för att ta med Ethereum-baserade tokens till ParaState-kedjan för att förbättra användarnas upplevelse i Polkadot-nätverket.

Dual Token Structure: STATE och pDOT

ParaState har en inbyggd Ethereum-protokolltoken som heter STATE, som nätverket kommer att erbjuda nodoperatörer i utbyte mot att säkra nätverket. Användare behöver dessa tokens som gasavgifter för att fungera på fallskärmen. Nätverket har haft en fast leverans av STATE-tokens, och en del av STATE-gasen kommer att brännas under specifika perioder för att behålla sitt värde.

pDOT, å andra sidan, utfärdas till användare som kommer att satsa och låsa sina DOT-token i en plånbok med flera signaturer för auktion av ParaState-fallskärmsautomater. För varje DOT-token kommer plattformen att utfärda 1 pDOT i förhållandet 1: 1. För att få likviditet för de låsta DOT-tokens kan innehavare antingen handla eller låna mot sina pDOT.

Avslutande tankar

ParaState ger Ethereums stöd till Polkadot-ekosystemet genom att distribuera en effektiv smart kontrakt Ewasm-arkitektur. Medan projektet avser att vara en enda plattform för att distribuera dApps i DeFi, finns det knappast några bevis för hur det planerar att uppnå sina mål. Förutom några medelstora artiklar kunde vi inte hitta mer om det. Vitboken saknas också, och dess Github har bara fem arkiv.

Vad ParaState lovar är enormt för blockchain-samhället, men bristen på information sätter projektet under kritik och frågor om laget kan uppfylla sina löften.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

[ad_2]

Source link