Project Spotlight: Linear Finance (LINA) – Altcoin-projekt – Altcoin Buzz


Linear Finance är ett relativt ungt och kommande DeFi-projekt som försöker lösa några av de viktigaste frågorna som andra DeFi-projekt upplever, dvs. höga transaktionsavgifter, långsamma transaktioner etc.

Introduktion

Linear Finance (LINA) är ett icke-depå, cross-chain-kompatibelt, delta-one tillgångsprotokoll byggt på Ethereum. Teamet betonar vikten av att ha ett delta-one-tillgångsprotokoll eftersom det ger användaren en en-till-en-relation med en underliggande tillgång när det gäller prisrörelse. Dess ursprungliga token är LINA, vilket är en styrningstoken som tillåter användare att interagera med de olika tjänster som projektet tillhandahåller.

Med implementeringen av ett delta-one-tillgångsprotokoll får handlare det verkliga värdet på den underliggande tillgången på grund av “en-till-en” -förhållandet till prisrörelsen. Delta-one-produkter är derivat utan optionskontrakt. Med andra ord, varje rörelse i priset på en tillgång skulle därefter få samma rörelse i derivatpriset (syntetiska tillgångar i detta fall).

Projektets långsiktiga vision är att öka inkluderingen och demokratisera tillgången till investeringstillgångar (både digitala och traditionella) utan glidning och avvecklingstid.

Viktigast är att grunden för deras protokoll ligger i deras säkerhetspolicy. Skuldpoolen stöds för närvarande av Linear Token ($ LINA). Linear planerar dock att expandera till andra verkliga tillgångar. Som referens tillhandahåller användarna säkerhetstillgångarna till skuldpoolen för att bygga Linjär USD, som i sin tur kan användas för att köpa de syntetiska tillgångarna på deras börs.

Linear Finance tillhandahåller tjänster för:

 • Staking
 • Byt för att köpa / sälja syntetiska tillgångar
 • Växelfunktion för kedjebyte
Team

Åtta män utgör laget – fyra huvudpersoner som driver den dagliga verksamheten och fyra rådgivare. De är alla mycket erfarna och ger en unik uppsättning egenskaper till bordet. De fyra huvudsakliga individerna är:

 • Kevin Tai (VD) – Tai har erfarenhet av M & A-erbjudanden för företag / mobil mjukvaruföretag och gör säkerhetsskulder och strukturerade produkter för banker i hela Asien.
 • Drey Ng (CTO) – Ng har erfarenhet av att leda tokeniseringsprojekt för fastigheter, hedgefonder och semi-statliga organ.
 • Aedreon Marshall (CMO) – Marshall har erfarenhet av att bilda partnerskap i kryptovalutaindustrin mellan individer och blockchain-projekt.
 • Jonathan Lei (Lead Blockchain Developer) – Lei har erfarenhet av blockchain-teknik och skapande av dApps. Han var också medgrundare, CTO och huvudarkitekt för DueDex (ett kryptovalutabörs).
Konkurrensfördel

Linear Finance främsta konkurrent är Syntetik, vilket är ett annat Ethereum-baserat protokoll för utfärdande av syntetiska tillgångar.

Synthetix använder decentraliserade oraklar som liknar Linear Finance. Linear Finance får dock en konkurrensfördel genom sitt kedjekompatibilitet och delta-one-tillgångsprotokoll. Hittills är Linear Finance det första och enda kända projektet som erbjuder denna kombination.

Använd fodral

Linjär ekonomi har tre huvudsakliga användningsfall:

 1. Snabbare priser – Användare kan uppdatera priserna med mycket högre frekvens och mycket lägre priser genom orakler.
 2. Låga transaktionsavgifter och snabba transaktioner – Detta möjliggörs genom deras övergripande kompatibilitetsmetod genom att stödja båda Ethereum blockchain och EVM-kompatibla blockchains. Därför skulle användaren bara behöva initiera både en Ethereum-baserad plånbok och EMV-kompatibel plånbok. Linjär kan uppnå denna åtgärd genom smarta kontrakt.
 3. Styrning – Tokeninnehavarna av deras styrningstoken (LINA) kommer att kunna rösta på syntetiska tillgångsförteckningar, distributionsmodeller, oracle-urval, pantlån, etc.
Partnerskap

Linjära finanspartnerskap

Bildkälla: Linjär ekonomi

De strategiska partnerskap som anges ovan fokuserar på saker som orakler, blockchain-ekosystemsäkerhet, handelsplattformar (med automatiserade handelsbots), digitala värdeförvarare, kryptovalutor / blockchain-rådgivare etc.

Tokenomics för $ LINA

De max tillförsel för $ LINA är 10 miljarder och det nuvarande cirkulerande utbudet är ungefär 2,47 miljarder (24,7% av maximal tillgång). I projektets Whitepaper anges att startinflationen fastställdes till 60% – för tokens som utsetts vid insats. Inflationen framöver beror på två faktorer: cirkulerande utbud och förväntad tillväxt av valutavolymen. Dessutom kommer det team som nämns att det kommer att göras årliga granskningar av inflationstakten via LinearDAO.

Sociala nätverk
Slutsats

Sammanfattningsvis erbjuder Linear Finance exponering för Ethereum DeFi samtidigt ge sina användare lägre transaktionsavgifter och snabbare transaktioner till följd av projektets kedjekompatibilitet. Därför misstänker vi att det kommer att locka fler användare när projektet får mer surr på grund av den här funktionen.

Fördelar:

 • Lägre transaktionsavgifter och snabbare transaktioner
 • Transparens – när det gäller priserna på de underliggande tillgångarna via delta-one-protokollet

Nackdelar:

 • Fortfarande ett relativt nytt projekt (grundat 2020)
 • Huvudkonkurrent: Synthetix (grundades 2017); vilket är en dominerande kraft i kryptosyntetiska tillgångarutrymmet

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.Source link