Railgunens roll när det gäller att skydda Blockchain-anonymitet och integritet | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Termen “krypto” betyder “hemlig”. Vissa auktoritära regeringar världen över har dock missbrukat denna kärnfunktion i kryptovaluta och blockchain-teknik till deras fördel.

Kryptovalutadriven ekonomi har haft ökad popularitet nyligen. Denna period har sammanfallit med mindre integritet och anonymitet, med oetiska, skämmande och farliga dimensioner som långsamt framträder i tandem.

Fallstudie: El Salvador

El Salvadors president, Nayib Bukele, är den senaste autokraten som vänder sig till krypto med ett misstänkt motiv. Medan han hävdade att mer än 6 miljoner människor i El Salvador saknar banktjänster meddelade han att han vill att landet ska omfamna Bitcoin. I en förinspelad video som visades för de 12 000 deltagarna i Bitcoin Miami-konferensen, förklarade han att han hade skisserat ett lagförslag som skulle överföras till landets lagstiftningsarm för att göra bitcoin till ett lagligt betalningsmedel i El Salvador.

Specifikationerna under tillkännagivandet var knappa – ett transkript av räkningen var inte lätt tillgängligt – även om Bukele sålde detta drag som ett sätt att inkludera sina medborgare i ekonomin och knuffa dem i rätt riktning.

Många experter är dock inte så säkra på detta.

En tusenårig autokrat

Även med sin popularitet på sociala medier är Bukeles auktoritära vägar dokumenterade. Hans styrtaktik har väckt oro internationellt. Han skickade beväpnade soldater till en lagstiftningsplats för att kräva godkännande av ett lån. Han ledde ansträngningarna för att ta bort fem domare som motsatte sig hans politik från Högsta domstolen och tvingade till och med landets generaladvokat ut ur lagstiftaren.

Blockchains integritet och anonymitet kan vara en välsignelse för härskare och regeringar som vill utnyttja den för personlig försäljning. Denna risk blir mer betydande eftersom dissidenter har vänt sig till krypto för att undkomma auktoritärt styre, medan organisationer som Chainalysis tillhandahåller sådan information till regeringar.

Är blockchain fortfarande säkert?

Vad gör Railgun?

Railgun är ett smart kontraktssystem som ger zk-Snark integritet till alla transaktioner eller smarta kontraktsinteraktioner på Ethereum. Användare kan inte spåras när de handlar, använder hävstångsplattformar eller lägger till likviditet i Ethereum dApp.

Är Railgun säkert?

Railgun ger integritet och anonymitet. Det gör det möjligt för handlare att byta och göra transaktioner med stabila mynt och andra populära tokens med högsta nivå av integritet. Det erbjuder samma nivå av integritet som kontanttransaktioner.

Den här funktionen är användbar i många situationer – proffs, såsom advokater, kan säkerställa sekretess mellan advokat och klient i sin fakturering. Railgun skyddar också handlare från scouter som kopierar sina investeringar och strategier. Människor som vill undkomma restriktiva regimer kan också flytta sina tillgångar tyst utan att tippa regeringen.

Railgun-kod har granskats av flera ansedda revisionsföretag och krypteringsorganisationer. Det använder också välkända bibliotek. Detta är kvalitetsförseglingen från Railgun till dess användare.

Slutsats

Varje bra innovation har sina sårbarheter; blockchain är inget undantag. I takt med att tekniken förbättras och nya problem uppstår ökar adliga individer och grupper till situationen. Railgun syftar till att lösa blockchain-sekretessmissbruk som har blivit en plåga inom den nuvarande blockchain-infrastrukturen.

Slutligen väntar vi ivrigt på släppet av Railgun och dess token RAIL den 3 juli. Följ Railgun på Twitter och köp Järnväg från Uniswap här.

Läs mer här

Hemsida: https://railgun.ch/

Twitter: https://twitter.com/railgun_project

Telegram: https://t.me/Railgunproject[ad_2]

Source link