Secret Network (SCRT) – Sekretessnavet för hela Blockchain-ekosystemet – Recensioner – Altcoin Buzz

[ad_1]

Blockchain-tekniken är exceptionellt privat men själva huvudboken erbjuder oöverträffad transparens. Effektivt är all information som är registrerad i huvudboken eller smarta kontrakt tillgänglig för alla. Även om tillsynsorganen är glada över detta, kommer företagen inte att vara bekväma med att anta en teknik som öppnar sina böcker för konkurrenterna.

Här kommer begreppet integritetsfokuserade blockkedjor. Men poängen är att en extremt integritetsfokuserad blockchain inte tjänar syftet för tillsynsmyndigheterna. Tja, för att bygga en demokratisk blockchain-plattform för både tillsynsmyndigheter och företag måste en halvvägs utarbetas. I grund och botten en plattform som är rätt balans mellan öppenhet och integritet som behövs av världen. Detta är vad Secret Network försöker uppnå.

Briljansen i Secret Network är:

1) SCRT, det ursprungliga hemliga nätverkstoken är transparent – Således kan tillsynsmyndigheterna hålla koll på vilken typ av pengar som går in och kommer ut.
2) Secret Network-kontrakt är helt privata. Således är företaget helt privat hur företaget använder dessa pengar.

Vilken lättnad!

Översikt över hemligt nätverk

Secret Network är en integritets-första blockchain som ger dataintegritet som standard. Projektet fokuserar på att lösa integritetsfrågor. Det uppnås genom att skydda och skala den decentraliserade webben.

Dessutom är Secret den första blockchain som stöder krypterade ingångar, krypterade utgångar är ett krypterat tillstånd för integriteten för smarta kontrakt.

Intressant, även de noder som utför dessa kontrakt kan inte inkräkta på sekretessen för hemliga smarta kontrakt.

Hur säkerställer Secret Network fullständig integritet?

Secret mainnet är en proof-of-stake-baserad blockchain baserat på Cosmos SDK / Tendermint. Som decentraliserade nätverkshemliga noder eller datorer använder den pålitliga exekveringsmiljöer (TEE). Medan TEE är ett säkert område i huvudprocessorn fungerar det som en svart låda för databehandling. Effektivt möjliggör TEE: er säker, privat beräkning över krypterad data.

Eftersom den hemliga blockchain är baserad på Cosmos SDK / Tendermint, äger den oberoende konsensus och kedjestyrning. Tillsammans med det har den funktioner som belöningsdelegering och skärning som gör det möjligt att disincitivisera eller straffa en nod när den går offline. Dessutom är nätverket säkrat av det inhemska mynt Secret (SCRT). Dessutom måste nätverksvaliderarna spela SCRT, det används för att betala transaktionsavgifter och utföra styrningsuppgifter.

Verkliga fördelar med hemliga appar

För närvarande, när de använder den decentraliserade blockchain, måste användare kompromissa med sin dataskydd. Secret Network främjar integritet som en mänsklig rättighet genom att eliminera datamonopol och skydda friheten. Några av användningsfallet är:

  • Sekretessbevarande kreditpoäng och utlåning
  • Decentraliserad åtkomstkontroll
  • Sekretessbevarande maskininlärning
  • Hemlig röstning för kollektivt beslutsfattande
Vad är förhållandet mellan Enigma och Secret Network?

Två MIT-studenter grundade Enigma 2014 som en lager-2-skalningslösning för Ethereum. Detta gav också integritet till smarta kontrakt. Enigma lanserade sin mainnet den 13 februari 2021 och samma år ommärkta det till Secret Network. Tekniskt sett är Secret Network en förlängning av Enigma. Efter omprövningen byttes Enigmas ERC-20-token ENG 1: 1 med SCRT.

Element i det hemliga nätverket
Hemliga kontrakt

Dessa kontrakt är det viktigaste inslaget i nätverket. Som självkörande kodkoder är dessa en förbättrad version av vanliga smarta kontrakt. Tillsammans med korrektheten ger dessa också fullständig dataskydd.

Hemliga poletter

Precis som Ethereums ERC-20-tokenstandard har Secret Network sin egen tokenstandard som heter SNIP-20. Dessa tokens har sin integritet bevarad som standard. För att följa tillsynsmyndigheterna får innehavarna tillgång till visningsnycklar med hjälp av vilka innehavarna kan bevisa ägandet.

Hemlig nätverksinsats

SCRT-tokeninnehavarna kan delta i insatsmöjligheten på två olika sätt. De kan spela som validerare eller delegator. Någon med 1 SCRT kan delta som validerare och delegator. Medan endast 50 validerare kan finnas i nätverket kan delegaterna fritt flytta sin insats till en annan validerare när som helst. För båda typerna av innehavare är tidsperioden 21 dagar.

För närvarande ligger belöningar för delegatorer och validerare långt över 10%.

Hemliga Ethereum Bridge

Nätverket meddelade nyligen Secret Ethereum-bron. Denna bro lovar att göra integriteten billigare och mer praktisk för Ethereum och Ethereum-baserade tillgångar. Det beror på att det är ett tvåvägsprotokoll för tillgångsinpackning.

Dessutom tillåter det användare att låsa tokens på en blockchain och sedan mynta en motsvarande mängd på den andra blockchain.

Vad är hemliga appar?

Secret Apps är de decentraliserade apparna som använder det sekretessaktiverade hemliga kontraktet för att underlätta kraftfulla användningsfall.

Dessutom möjliggör nätverket skapandet av privata och kraftfulla dApps för sektorer som:

  • Decentraliserad ekonomi
  • Datadelning
  • Maskininlärning
  • Hälso- och sjukvårdsindustrin
  • Spelindustrin
SCRT-tokenpris

Under de senaste 30 dagarna har SCRT-token ökade med över 89,5%. Vid tidpunkten för pressen handlas token närmare $ 1,13.[ad_2]

Source link