Singapore – The New Hub for Deep Tech – Blockchain Technology – Altcoin Buzz


Singapore håller på att bli ett nytt nav för tekniska startups, särskilt deep tech. Deep tech avser tech startups som skapar innovationer från grunden. Detta betyder tekniska startups som inte förlitar sig på eller bygger på redan existerande tekniska genombrott.

De flesta djupteknologiska startups är resultatet av otaliga forskningar från doktorsexamen. studenter och forskare. Det mesta av denna forskning sker i universitetsforskningscentra som National University of Singapore (NUS) Graduate Research Innovation Program (GRIP) i Singapore. Dessa program skapar en möjliggörande miljö för innovation att ske eftersom de ger doktorsexamen. forskare och forskare med de resurser de behöver medan de fortfarande kan slutföra sina studier.

Särskilt var termen deep tech bildad av Swati Chaturvedi, VD för värdepappersföretaget Propel (x). Ett stort exempel på en av Singapores djupteknologiska startups är Zilliqa.

Zilliqa Deep Tech Status

Zilliqa är populärt känd som en offentlig, tillståndlös blockchain och kan skryta med att kunna erbjuda hög genomströmning och bättre skalbarhet jämfört med andra blockkedjor som finns idag. Plattformen hävdar också att den säkert kan utföra tusentals transaktioner på bara en sekund. Zilliqa är en djupteknisk plattform eftersom dess teknik byggdes från grunden. Det är den första blockchain-plattformen som innehåller delningsteknologi.

Enligt en tweet nyligen var plattformen ”född ur föreläsningssalar och laboratorier”, vilket bekräftar dess djupa tekniska status.

Tala om detta i en intervju med e27, Colin Miles, CCO för Zilliqa, påpekade att mycket tid och resurser har gått in i den akademiska aspekten av många djupteknologiska startups, inklusive Zilliqa. En annan stor djupteknisk start född från NUS inkubationsprogram är Breathonix. Det grundades 2019 och designade nyligen ett andningstest som kan hjälpa till att upptäcka närvaron av covid-19 på cirka 60 sekunder.

Varför fokusera på Deep Tech?

Det finns många viktiga skäl till att Singapores regering vill växa sitt djupa tekniska utrymme.

  • För det första hoppas det att säkerställa att det har en konkurrensfördel jämfört med länder inom sin region. Jämfört med stora ekonomier som Indonesien och Vietnam är Singapores ekonomiska sfär ganska liten. Att vända sig till det djupa teknikutrymmet kommer att ge det jämförbara, om inte bättre, fotfäste i det globala ekonomiska rummet.
  • Det djupa teknikutrymmet är också en nisch som Singapore lätt kan gå i spetsen för. Dess utbildningssystem och starka forskningsbas gör ytterligare denna prestation uppnåelig.

En annan viktig innovation som SGInnovate väckt liv är PowerX. SGInnovate är ett regeringsinitiativ i Singapore som fokuserar på att växa det djupteknologiska ekosystemet.

Aktuella utmaningar
  • Överst på listan över utmaningar som djupteknologiska startups står inför är FINANSIERING. Att investera i deep tech startups kräver mycket pengar. Det är också ett högriskinvesteringsområde eftersom innovationen i fråga kan misslyckas i motsats till redan existerande tekniska startups.
  • Andra viktiga utmaningar är att skapa effektiv medvetenhet som säkert kommer att leda adoption och dåliga företagsledningskunskaper, eftersom de flesta djuptekniska grundare är “entreprenörsforskare.”
Lösningar

Regeringen lade fram en särskild budget för att se att ett stort problem i det djupteknologiska området i Singapore är medel. År 2020 avsatte regeringen 300 miljoner dollar (224 miljoner dollar) för att hjälpa till med att finansiera nystartade teknologier.

Bara förra månaden ringde Seeds Capital till cirka 10 till 15 privata investerare för att hjälpa till att investera 150 miljoner dollar (112 miljoner dollar) i deep tech-startups.

Intressant är den populära kryptovänliga resebokningsplattformen Travala.com nyligen lagt till stöd för ZIL-tokens. Nu kan ZIL användas för att boka plattformens över 2,2 miljoner hotell globalt.

Zilliqa (ZIL) Pris

Vid tidpunkten för publiceringen var ZIL det handel till $ 0,077923 med ett börsvärde på $ 862 392 240 och en handelsvolym dygnet runt på $ 306 791 093.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot gratis handelssignaler.

Ta reda på mer om krypto- och blockchain-sfären på Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link