Starkware ger skalbarhet till befintliga DeFi-projekt i lager 1

[ad_1]

Blockchain skalnings- och sekretessleverantör Starkware Industries arbetar för att förbättra det nuvarande läget för Layer 1-baserad decentraliserad finansiering, som nu är för dyr att använda för den genomsnittliga investeraren.

Den som har gjort en transaktion i Ethereum-nätverket i år vet hur dyr det har blivit. För närvarande kommer det att kosta nästan 10% att skicka $ 100 till Layer 1-nätverket eftersom bensinpriserna har skjutit upp igen, vilket gör DeFi en dyr övning för alla utom valarna.

Starkware arbetar dock med en lösning och det innebär DeFi Pooling, ett nytt sätt att dela upp Layer 1-kostnaderna och göra ombalanseringspositioner tillgängliga på Layer 2.

DeFi-pool på L2

I dess förklarande blogg, Använder Starkware Lust efter finans som ett exempel på en avkastningsaggregat som gör jobbet för mindre handlare. Med nuvarande gasavgifter och årsavgifter kombinerat krävs dock fortfarande en stor klump för att kompensera dessa kostnader.

Det beskrev DeFi Pooling-systemet som ett sätt att få DeFi-operationer som insättning, uttag och återbalansering till ett skalbart och billigt lager 2.

“Den här nya mekanismen gör det möjligt för användare att handla bekvämt från sitt L2-konto, gasfritt: de kan låna ut pengar på Aave och Compound, investera i YFI eller Harvest, eller bli en LP på Uniswap, Balancer eller Curve.”

I grund och botten kommer DeFi-användare att kunna använda StarkEx smarta kontraktstjänst som mellanhand, som kommer att samla sina tillgångar för att sätta in i L1-protokoll som Yearn.

Användare som sätter in och tar ut kommer att matchas med hjälp av en Broker Pool som samordnar efterfrågan och transaktioner med DeFi på uppdrag av sina användare. Ombalansering är också möjlig eftersom systemet använder en off-chain token för att representera strategin i fråga.

Fler förbättringar i version 3

Bloggen tillade att den kommande StarkEx v3-uppgraderingen till företagets Ethereum-baserade zk-Rollup-plattform stöder L1-begränsningsorder och gör det möjligt för smarta kontrakt på L1 att skicka en handel på L2. De Loopring DEX gör redan något liknande för sina användare.

Starkware drog slutsatsen att för att göra DeFi tillgängligt för miljontals användare måste det finnas massiv skala och lägre kostnader.

”Det är DeFi-motsvarigheten till att ta en kommersiell flygning istället för en privatjet. Om DeFi vill skala till nästa 10 M handlare är det här vägen att gå. ”

I skrivande stund var den genomsnittliga Ethereum-transaktionskostnaden $ 9,60, enligt bitinfocharts.com.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link