Synthetix Protocol Steps on the Gas With Layer 2 Launch

[ad_1]

Eftersom bensinpriserna på Ethereum fortsätter att skjuta i höjden strävar decentraliserade finansprotokoll för att implementera Layer 2 (L2) skalningslösningar, och Synthetix är det senaste som lanseras.

Syntetik, Det DeFi-baserade protokollet för syntetiska tillgångar som spårar värdet på verkliga tillgångar, håller på att lansera sitt Optimistic Ethereum-mainnet och går in i en ny era för projektet, enligt en blogginlägg.

Protokollgrundare Kain Warwick, som skrev inlägget, tillade att det fanns ett antal utmaningar, till exempel migrationen från den nuvarande plattformen till det snabba Layer 2-nätverket.

“En av de mest kritiska är hur man graciöst övergår från L1 till ett protokoll som körs på både L1 och L2 samtidigt.”

Layer 2 Starta färdplan

Layer 2-lösningar innebär vanligtvis att man tar bort en del av belastningen från Ethereum-kedjan och bearbetar den på sidokedjor för att spara transaktionskostnader och förbättra hastigheterna. Genomsnitt bensin priser slog nyligen en heltidshöjd på över $ 16, vilket sätter Ethereum-baserad DeFi utom räckhåll för alla valar.

Synthetix har testat Layer 2-skalning med Optimistiskt Ethereum, en oberoende L2-teknologileverantör, sedan september 2020, som erbjuder airdropped SNX-tokens som incitament för dem som deltar i testnätet.

Enligt en tweet tidigare idag är DeFi-protokollet redo att lansera sin Layer 2-uppgraderingsuppgradering som heter Castor, som efter en liten fördröjning nu är planerad till 14 januari kl 23:00 UTC.

Castor kommer att inleda två primära förändringar som det första steget till full Layer 2-integration. Den kommer att innehålla två smarta kontrakt som möjliggör insättningar på Layer 1 och uttag på Layer 2, som använder optimistiska samlingar utöver migrationen till ett nytt SNX-spärrkontrakt som stöder L2-övergången.

Warwick föreslog en övergångsplan för veckans lansering som börjar med fas 0 – en enkelriktad SNX-bro från L1 till L2, inklusive spärrad SNX som nämnts ovan.

Övergången till nästa steg, fas 1, kommer sannolikt att ta 4 till 6 veckor, inlägget läggs till, och detta kommer att introducera utbytet av dess stablecoin, sUSD, med andra syntetiska tillgångar och Chainlink oracle support.

Fas 2 är en tvåvägs SNX-brygga från L1 till L2 medan den tredje och fjärde fasen kommer att synkronisera de två nätverken och depreciera gruvtoken på lager 1.

SNX-priset stiger

Som fart för den nya lanseringen och utvecklingen av nätverket samlar ånga har SNX-priserna varit i brand. På onsdagen den 13 januari slog token en rekordhög nivå på drygt 16 dollar, enligt Coingecko.

SNX har varit en av de bästa DeFi-tokens 2020 och ökade 560% under 12-månadersperioden. I januari har token pumpats ännu högre med en vinst på nästan 100% sedan nyårsdagen till dagens nuvarande pris på $ 14,77.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer kryptovaluta nyheter, besök Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link