Till sist! Uniswap avslöjar detaljerad översikt av V3 – Altcoin Buzz


I ett försök att fortsätta dominera, liksom att förbli relevant i decentraliserat ekonomi (DeFi), har populärt decentraliserat börs (DEX) Uniswap presenterat en detaljerad översikt över sin kommande v3-uppdatering.

Uniswap avslöjas att den avslöjar sin tredje iteration, och att den kommer att fokusera på att se till att det decentraliserade börsen är den mest flexibla och effektiva automatiserade marknadsföraren (AMM) som någonsin skapats. Uniswap v3 är planerad att starta på mainnet den 5 maj.

Den väldigt förväntade uppdateringen har genererat mycket surr som DeFi rymden har sett explosiv tillväxt under det senaste året. Plattformen noterade att Uniswap v2 lanserades i maj 2020 och genererade 135 miljarder dollar i handelsvolym sedan dess.

När det gäller plattformens v3 planeras lanseringen av nivå 1 Ethereum-mainnet den 5 maj. Detta kommer att följas en kort tid senare av nivå 2-implementeringen på Optimism.

Uniswap v3 kommer att införa koncentrerad likviditet, vilket innebär att ge kontroll till likviditetsleverantörer när de väljer vilka prisklasser deras kapital tilldelas. Likviditetsleverantörer kan kombinera olika koncentrerade positioner inom en enda pool. Ett exempel på detta är en LP som tilldelar $ 100 till $ 1000 – $ 2000 $ och en extra $ 50 till $ 1.500 – $ 1.750 i en ETH / DAI-pool. Detta gör att LP-skivor kan approximera formen på valfri orderbok eller AMM. Handel sker mot likviditeten i kombination med alla de enskilda kurvorna, och det ökar ingen gaskostnad per LP.

”LP-skivor kan ge likviditet upp till 4000 gånger kapitaleffektivitet i förhållande till Uniswap v2, vilket ger högre avkastning på sitt kapital. Kapitaleffektivitet banar väg för körning med låg halvering som kan överträffa både centraliserade börser och stabila myntfokuserade AMM: er, ”noterade DEX i sitt tillkännagivande.

Hayden Adams, Uniswaps grundare, uttryckte också sin glädje över den kommande uppdateringen. Han tillskrivit lanseringen av decentraliserat utbyte till Dan Robinsons forskning och andra Uniswap-teammedlemmar och tillväxten av plattformen för användarna.

”Uniswap v3 skulle inte existera utan resten av teamet på Uniswap Labs. Och det skulle inte existera utan våra rådgivare, investerare, bidragsgivare och en otrolig grupp användare och utvecklare. Jag är så tacksam för att vara omgiven av så många fantastiska och begåvade människor, ”säger han twittrade.

Avaktivera avgiftslayout och andra funktioner

Uniswaps tredje iteration kommer också att avslöja en ny funktion som gör det möjligt att skapa unika pooler med olika avgifter. Tidigare har alla transaktioner i alla Uniswap-pooler haft en avgift på 0,03% för handel.

”Även om den här avgiften historiskt sett verkade fungera tillräckligt bra för många polletter, är den troligen för hög för vissa pooler (som pooler mellan två stallmynt) och sannolikt för låg för andra (som pooler som innehåller mycket flyktiga eller sällan bytte polletter ), ”Uniswap vitt papper noterade.

Uniswap v3 har flera avgiftsnivåer, vilket gör det möjligt för kompensatorer för likviditet att kompenseras ordentligt för olika risknivåer. Det kommer att finnas tre separata nivåer per handelspar: 0,05%, 0,30% och 1,00%. Resultatet är att likviditetsleverantörer kan använda förväntad volatilitet i par för att skräddarsy sina marginaler. Icke-korrelerade handelspar har hög risk medan korrelerade handelspar har minimal risk.

Adressering av frågan om LP: s kapitaleffektivitet, utbyta noterade att v3 kommer att ha samma likviditetsdjup som v2 inom specificerade prisklasser men i stället kommer att ha mycket mindre kapital i riskzonen.

“I stället för att tillhandahålla likvärdigt likviditetsdjup som en v2 LP med mindre kapital kan v3 LP: er välja att ge större djup med samma mängd kapital som deras motsvarigheter i v2,” tillade Uniswap.

Andra funktioner i Uniswap v3 inkluderar anpassningsbara intervallorder, NFT som representerar LP-positioner och genom att ge TWAP-oraklar en betydande uppgradering.

UNI-pris

UNI pris har sjunkit med 11,7% under det senaste dygnet. Vid tidpunkten för pressen var token $ 30,39. För närvarande har UNI ett börsvärde på $ 15803,059,093 och en handelsvolym dygnet runt på $ 1900,246,629.

I synnerhet, UNI har för närvarande en cirkulerande tillgång på 519,8 miljoner mynt och en maximal tillgång på en miljard mynt. Dessutom uppnådde token en ny heltidshöjd på $ 35,88 tidigare idag.

Ansluta sig Altcoin BuzzTelegram för att ta emot gratis handelssignaler.

För att få mer nyheter om kryptoutrymmet, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.

Source link