Tre DeFi-startups som tokeniserar verkliga tillgångar att titta på – Produktutgåva och uppdateringar – Altcoin Buzz

[ad_1]

Antalet decentraliserade finansuppstart som tokeniserar verkliga tillgångar expanderar i takt med att marknaden och efterfrågan på handel fortsätter att växa.

En av de största potentiella applikationerna för blockchain och digitala tillgångar är möjligheten att tokenisera verkliga tillgångar, så att användare och investerare kan skicka, ta emot och utbyta äganderätten till fysiska varor lika lätt som att göra en kryptotransaktion. Med detta sagt, DeFi-bom under tredje kvartalet 2020 sågs en explosion av nya plattformar för likviditetsuppfödning, plus ett par som gjorde det mycket lättare att investera i och överföra tokeniserade verkliga tillgångar.

Syntetik

Australiensiskt grundade Synthetix är den nuvarande marknadsledaren inom “synths” eller tokeniserade tillgångar. Protokollet lanserades i februari 2019 efter ommärkning från stablecoin-projektet Havven. Synthetix har en naturlig token som heter SNX med vilken innehavare kan låsa in säkerheter för att tjäna belöningar eller belöningar av likviditetsleverantörer.

Det är för närvarande det sjunde största DeFi-protokollet med ett totalt värde låst på 1,75 miljarder dollar, enligt Defipulse.com. Den har över 40 syntar från inversa tokens som gör det möjligt för användare att korta tillgångar, till fiatvalutor, till råvaror, till aktieindex-tokens. Det använder Chainlink-prisorakler för att upprätthålla korrekta priser för sina tokeniserade tillgångar.

Synthetix har också varit en av de första som lanserade en Layer 2-baserat utbyte med Optimistic, en leverantör av Ethereum L2-lösningar.

Obundet ekonomi

Obundet ekonomi är ett nyligen lanserat protokoll som kan användas för att prägla tillgångar genom att låsa upp likviditetspool-tokens (LPT) i smarta kontrakt. LP-tokens tillhandahålls av automatiserade marknadsförare när användare låser tillgångar som likviditet. De representerar en del av den specifika likviditetspoolen och kan användas på andra plattformar för att tjäna större avkastning.

Obundet har tagit LPT: er ett steg längre genom att låta användare öka sina potentiella intäkter genom att låsa upp likviditet i form av stabila mynt.

Protokollet arbetar för närvarande med att bygga derivatprodukter för LP-tokens. Kort sagt, en syntetisk stablecoin som stöds av dem, som erkänd av Zilliqas president, Amrit Kummer.

Unbound har nyligen samarbetat med TomoChain och LuaSwap och arbetar för att integrera Uniswap, Bancor, Curve Finance, Balancer och SushiSwap, varav flera redan är verksamma på sitt testnät, som lanserades i december 2020.

AllianceBlock

AllianceBlock har som mål att skapa den första globalt kompatibla decentraliserade kapitalmarknaden genom att tillhandahålla en reglerad brygga mellan traditionella finansområden och DeFi. Det bygger något som kallas Data Tunnel, som blir den första av ett antal produkter som förenklar efterlevnaden av finansiella regler.

Utvecklat i samarbete med Ocean Protocol, Data Tunnel kommer att ge organisationer förenklad tillgång till värdefull bankinformation som överensstämmer med öppna bankbestämmelser som aktuell KYC-information.

Syftet med ekosystemet är att i slutändan tillåta traditionella företag och investerare att enkelt få tillgång till strukturerade digitala tillgångar och kryptoprodukter. AllianceBlock har också för avsikt att tillåta företag att enkelt lansera sina egna reglerade kompatibla kryptoderivatprodukter som kan representera verkliga tillgångar såsom fysisk egendom, säkerhetstoken och kryptoportföljer.

En prototyp utvecklades i december 2020, och Proof of Concept är planerad till slutet av januari, med den fullständiga versionen v1.0 som släpps i maj 2021.

Gå med oss ​​på Telegram för att ta emot fria handelssignaler.

För mer information om kryptovaluta, kolla in Altcoin Buzz Youtube-kanal.[ad_2]

Source link