Tyska fonder kan investera upp till 20% av AUM i kryptovalutor | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Tyska fonder skulle nu kunna investera 20% av sina tillgångar under förvaltning i kryptovalutor. Detta kommer efter införandet av en lag som har ratificerats av det lokala parlamentet. Lagen är nu aktiv och det skulle tillåta fonder att investera så mycket som 415 miljarder dollar i virtuella valutor.

Tyska fonder kan nu investera i Crypto

Tyska fonder får nu investera så mycket som 20% av sin portfölj i virtuella valutor. Det betyder att en översvämning på så mycket som 415 miljarder dollar i AUM kan flyttas till krypto. Även om det är osannolikt representerar en tilldelning på 1% av dessa 415 miljarder dollar 4,15 miljarder dollar som kan komma till digitala tillgångar.

På grund av det ökade intresset från investerare i virtuella valutor kan fonder nu investera i digitala tillgångar om investerare beslutar att göra det. Med tanke på den miljö med låga räntor som vi för närvarande befinner oss i har de stora vinsterna som registrerats av virtuella valutor de senaste åren lockat ett större antal investerare.

Hittills kunde dessa fonder som kallades Spezialfonds inte investera i digitala valutor som Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) eller Litecoin (LTC), bland andra. I framtiden kan andra länder i Europeiska unionen följa samma väg som detta land.

Flera länder analyserar möjligheten för medborgarna att få närmare och enklare tillgång till virtuella valutor. Ett av de länder som har uppmärksammat andra nationer var El Salvador. Detta centralamerikanska land var det första i världen som gjorde Bitcoin till ett lagligt betalningsmedel.

Numera, med utbyggnaden av kryptomarknaden, placerar företag och små investerare sina medel i olika virtuella valutor. Specifikt har Bitcoin uppmärksammats av många användare som ville skydda sina pengar från inflationsvalutor över hela världen.

Efter Coronavirus-krisen har flera centralbanker beslutat att lämna krisen genom att investera i Bitcoin. Bitcoin har ett begränsat utbud, det är decentraliserat och det hanteras inte av en enda myndighet. Detta gör det till en mycket stark tillgång att konkurrera mot fiatvalutor som ständigt tappar värde med inflation och penningpolitik från centralbanker.

Även om det inte finns någon information om hur många av dessa Spezialfonds skulle investera i Bitcoin eller andra digitala tillgångar, kan det vara bara början. Eftersom Bitcoin och virtuella valutor löser sig som lönsamma investeringsalternativ kan andra länder och regioner börja göra det möjligt för investerare att få tillgång till dem.

Source link

[ad_2]

Source link