Valuart lanserar auktion av NFT härledd från Banksys “Spike” | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Lugano, Schweiz, 22 juli 2021,

Valuart, en start som myntar licensierade NFT: er härledda från originalkonstverk, har lanserat sin första droppe. Auktionen för ‘Spike’, ett digitalt konstverk baserat på den ikoniska Banksy-installationen som först dök upp i Palestina, började den 22 juli. 50% av intäkterna från försäljningen går till välgörenhet.

Skapad av den ökända gatukonstnären Banksy är ‘Spike’ nu i Vittorio Grigolos besittning. Den världsberömda tenoren och medgrundaren av Valuart auktionerar ut en digital tolkning av Bansky-arbetet, ombildat som ett CGI-konstverk. I NFT-versionen ses Spike flyta över universum tills den så småningom återvänder till sin rättmätiga plats på jorden, för att framstå som en nyligen präglad icke-fungibel symbol.

Vittorio Grigòlo sa: ”Efter månader av hårt arbete kan vi äntligen dela vår skapelse med världen. Jag är övertygad om att Valuarts modell representerar framtiden för hur vi uppfattar, beundrar och ger värde till konst och konstnärer. Denna första droppe är en språngbräda som kommer att bana väg mot en mycket spännande framtid för konstnärer och deras konst, liksom konstsamlare och konstälskare. ”

Efter Spike-nedgången planerar Valuart att lansera digitala original (1: 1 digitala kloner) av några av världens mest ikoniska licensierade konstverk. Detta kommer att inkludera ”Mantum and the Stole” som planeras till 22 oktober. Detta unika konstverk av Stefano Zanella bärs först den 24 december 1999 av påven Johannes Paul II för att markera invigningen av Vatikanbasilikans heliga dörr.

Valuart har för avsikt att digitalisera några av de mest kända konstverk som någonsin skapats, blåsa nytt liv i ett klassiskt medium och ge NFT-samlare en chans att skaffa sig en kreativ historia. Företaget har ombord ledande artister, institutioner och kändisar för detta ändamål.

Efter att ha certifierat äktheten av ett visst konstverk på blockchain i samarbete med ägaren av den fysiska tillgången skapar Valuart ett Digital Original (en perfekt digital “klon”) och kontextualiserar det till unika berättelser genom marknadsledande innehållsskapande. Därigenom syftar det till att främja en ny standard för NFT-konstmarknaden.

“Jag är glad att delta i detta projekt och använda min röst för att skapa en magisk atmosfär för återfödelsen av denna extraordinära konst som jag upptäckte för mer än ett decennium sedan”, säger Vittorio Grigòlo. “Jag kan inte vänta med att dela denna fantastiska skapelse med allmänheten.”

50% av intäkterna från auktionen av “Spike” NFT-nedgången kommer att ägnas åt att stödja dem som lider av konflikter över hela världen.

Om Valuart

Valuart grundades av kryptoentusiaster Etan Genini, Vittorio Grigòlo och Michele Fiscalini med målet att hjälpa konstnärer att inse det verkliga värdet av sitt arbete. Valuart ansluter konstsamlare med skapare och låser upp nya möjligheter för intäktsgenerering via NFT. Genom att symbolisera klassiska konstverk tar Valuart konstvärlden in i 2000-talet.

Läs mer: www.valuart.com

Kontakter

[ad_2]

Source link