Varför 10.000 BTC-pizzor var en bra affär och hur Phemex gör det bättre | Använd TheBitcoin

[ad_1]

Vi känner alla till historien – i maj 2010 köpte Laszlo Hanyecz, en programmerare från Florida som var involverad i Bitcoins tidiga utveckling, två pizzor för 10 000 BTC. Innan det fanns tillförlitliga kryptovalutautbyten genomfördes Bitcoin-handeln på det enda möjliga sättet – direktkommunikation. Faktum är att under det första året av Bitcoins existens gjordes de flesta transaktioner över diskussionsforum och Internet Relay Chatrum.

Bitcoin är en genial lösning på ett problem som människor har försökt lösa i generationer, och även om det alltid kommer att ha sina skeptiker, är kryptovalutaindustrin ett mycket mindre riskabelt utrymme att investera än för ett decennium sedan.

Runt den tiden, BTC-pris var värt mindre än en cent, vilket gör att någon meningsfull Bitcoin-handel innebär överföringar av tusentals BTC – värda miljoner idag. Men om människorna som handlar med kryptovalutor i början verkligen trodde på tekniken bakom sig, varför skulle de sälja när allt kunde uppskattas till en förmögenhet en dag? Sanningen att säga, det här är vad de flesta tidiga investerare gjorde – HODL.

Idag är de som höll fast vid sina digitala tillgångar stolta över att de uthärdade efter att ha blivit rika till synes över natten för omvärlden. Blockchain-tekniken har vuxit framåt under det senaste decenniet, och med branschen som pumpar ut innovativa applikationer år efter år finns det fortfarande så mycket utrymme att växa.

Men medan tidiga investerare i rymden firas för att göra det stort genom att stanna kvar, är det de som spenderade Bitcoin när det inte var värt något som gav BTC det bränsle som behövdes för att måna. Inköp som Laszlos kickstartade den växande Bitcoin-ekonomin i dag, och det är för att människor spenderade tillgångar då att de är värda någonting alls idag.

Singapore-baserade Phemex börsen samlade nyligen 1 miljon användare på sin globala kryptohandelsplattform och rapporterade en tillväxt på 156,9% av antalet handlare på börsen endast under första kvartalet. Phemex rapporterade också en 465,2% ökning av handelsvolymerna detta kvartal jämfört med Q1 förra året och har konsekvent lagt till funktioner, uppgraderat plattformarna och samarbetat med samhället för att säkerställa en optimal upplevelse.

Med Bitcoin Pizza Day som kommer denna månad har teamet på Phemex också skapat en lukrativ möjlighet för både Laszlo Hanyecz själv och Phemex-samhället som helhet. Enligt rapporter har Hanyecz inga missuppfattningar eller beklagar sina handlingar, men även om Bitcoin-programmeraren är mest känd för sitt köp av pizzor, vet man inte om hans betydande bidrag till Bitcoins gruvalgoritm.

Innan Bitcoin Pizza Man anlände till scenen var det enda sättet att bryta den digitala tillgången med en datorprocessor eller CPU – mycket långsammare än de applikationsspecifika integrerade chipsen (ASIC) som används idag. Laszlo utvecklade dock ett program som gjorde det möjligt för människor att bryta Bitcoin med sina grafikkort (GPU), som är mycket kraftfullare än processorer för att bryta kryptovalutor. Strax efter började loppet för mer processorkraft.

Idag kör hela lager packade med ASIC-baserade system med nästan nollstopp för att hålla nätverket flytande, men det var den märkbara ökningen av effektiviteten från att skifta till GPU: er som startade allt. Laszlo är en relativt okänd hjälte i Bitcoin-världen, och för att förändra det har Phemex kommit med ett intressant sätt att fira sitt inköpsdag.

Som ett sätt att ge tillbaka till mannen som gjorde den första verkliga Bitcoin-transaktionen erbjuder Phemex Laszlo en möjlighet att spendera sina 10 000 BTC, men den här gången tjänar han vinst. Nyligen lanserade den Singapore-baserade börsen sin Earn Crypto-plattform – en kapitalförvaltningstjänst som gör det möjligt för handlare att få upp till 10% APY i ränta upp till 1,5 miljoner USDT.

Genom att sätta in 10 000 BTC på Phemexs Earn Crypto-plattform den 22 maj skulle Hanyecz tjäna nästan 110 000 dollar på en enda dag – och han får behålla allt. Just nu försöker teamet på Phemex fortfarande att berätta för honom, men plattformen är öppen för alla användare som vill utnyttja erbjudandet.

Under de följande månaderna köpte Hanyecz pizza nio gånger till och spenderade totalt 100 000 BTC på en sommar. I själva verket, enligt ett inlägg på den ursprungliga Bitcointalk-tråden, var den enda anledningen till att han slutade vara att nätverkets popularitet innebar att han inte kunde generera tusentals tokens varje dag från sitt hemdator. 10 000 Bitcoin är mycket pengar, men effekten av hans inköp sprider sig mycket bredare än bara hans matsal.

Det primära fokuset här borde inte vara att han spenderade tokens som potentiellt var värd miljoner, eller att pizzorna inte var värda det. Poängen här är att han köpte något med Bitcoin. I efterhand var det definitivt värt att spendera pengarna då, och med händelser som Phemex firande av Bitcoin Pizza Day är han förmodligen glad att han gjorde det.

[ad_2]

Source link